Megjelent: 13 éve

Új teljesítmény-értékelés lesz a közoktatásban: a diákok véleménye is döntő lehet

Szeptembertől iskolánként új teljesítmény-értékelést kell bevezetni, ám, hogy mit kell figyelembe venni a jutalmazáskor, még vita tárgya. A tanárokat a minőségi munkáért plusz pénzzel jutalmaznák.

Akár a diákok vagy szüleik véleményétől is függhet szeptembertől a tanárok bérezése, ha egy iskolaigazgató úgy dönt, hogy ezt is figyelembe veszi a teljesítmény-értékelés szempontjai között.

Mindez annak apropóján derült ki, hogy az igazgatóknak e hónap végéig kell kidolgozniuk a minőségirányítási programjukat, amely leírja: a pedagógusok mi alapján és mennyi plusz pénzt kapnak a minőségi munkájukért - hangzott el a Magyar Rádióban.

Az ily módon differenciált bérezés ellen tiltakoznak a szakszervezetek. Árok Antal, a Pedagógusok Szakszervezetének alelnöke szerint a jelenleginél összehangoltabb, átgondoltabb módon kellene bevezetni a minőségi jutalmazást.

Feith Bence, a fővárosi Bocskai István Általános Iskola igazgatója másképp látja, szerinte a változtatás az oktatás minőségét javítja majd.


radio.hu
  • 2019.11.14recruiTECH BLUE Fizikai munkaerő toborzás – van új a nap alatt? Szerintünk igen! recruiTECH BLUE | 2019. november 14-én a kékgalléros toborzásra koncentrálva, még lazy bird áron Részletek Jegyek
  • 2019.11.15Hogyan változnak a nyugdíjszabályok 2020-ban? Mikor jobb nyugdíjba vonulni a nyugdíj összege szempontjából. Még az idén, vagy inkább jövőre? Ki vonulhat nyugdíjba jövőre, mit jelent a munkáltató számára, ha a munkatárs nyugdíjra jogosulttá válik? Nyugdíj mellett hogyan dolgozhatunk? Mit jelent a munkáltató számára, ha nyugdíjas munkavállalót foglalkoztat? Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter