Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 13 éve

Új teljesítmény-értékelés lesz a közoktatásban: a diákok véleménye is döntő lehet

Szeptembertől iskolánként új teljesítmény-értékelést kell bevezetni, ám, hogy mit kell figyelembe venni a jutalmazáskor, még vita tárgya. A tanárokat a minőségi munkáért plusz pénzzel jutalmaznák.

Akár a diákok vagy szüleik véleményétől is függhet szeptembertől a tanárok bérezése, ha egy iskolaigazgató úgy dönt, hogy ezt is figyelembe veszi a teljesítmény-értékelés szempontjai között.

Mindez annak apropóján derült ki, hogy az igazgatóknak e hónap végéig kell kidolgozniuk a minőségirányítási programjukat, amely leírja: a pedagógusok mi alapján és mennyi plusz pénzt kapnak a minőségi munkájukért - hangzott el a Magyar Rádióban.

Az ily módon differenciált bérezés ellen tiltakoznak a szakszervezetek. Árok Antal, a Pedagógusok Szakszervezetének alelnöke szerint a jelenleginél összehangoltabb, átgondoltabb módon kellene bevezetni a minőségi jutalmazást.

Feith Bence, a fővárosi Bocskai István Általános Iskola igazgatója másképp látja, szerinte a változtatás az oktatás minőségét javítja majd.


radio.hu
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Ilyen a jó vezető

Csapatmunkában gondolkodik, érzékeny mások érzelmi állapota iránt, céltudatos, óvatos és megbecsüli a munkatársait - ezek a jellemzői az átlagon... Teljes cikk

Kinek hány naposak lesznek az augusztusi munkahetei? Munkahely vagy munkaidő?

Nyár elején írtunk a Summer Friday - vagyis a szabad nyári péntek - jelenségéről, ami az Egyesült Államokban egyre inkább terjedőben van a... Teljes cikk

149 tanuló végzett az Audi Hungaria szakképzési rendszerében

149 szakmunkástanuló tett sikeres záróvizsgát az AUDI HUNGARIA Zrt. és partneriskolái duális szakképzésében. Jelenleg 15 különböző szakmában... Teljes cikk