Megjelent: 7 hónapja

Változó világ változó vezetői - váltani és szeretni

Mondják, hogy aki szereti, amit csinál, azt nem fenyegeti a kiégés veszélye - vagy legalábbis kevésbé. Azonban nem mindig egyszerű rátalálni arra, mit is szeretünk igazán: a szakmánkat, a szektort, az iparágat, a céges kultúrát? Aki azt csinálja, amit szeret, és jó is abban, az megél belőle, harminc- és ötvenéves korában is. Ha mást szeret ötvenkét évesen, mint amit tizenöt évvel azelőtt, akkor vált - és élvezi!

images

Már ha rátalál. Például a kiaknázandó erősségeire a gyengeségek helyett, és ha megérti, hogy a folyamatos siker folyamatos tanulást, fejlődést, munkát is kíván. Ha meghozza a döntést (és döntési pontok folyamatosan vannak), hogy vállalati struktúrában vagy külső szakértőként érzi-e jobban magát.

Aki váltani akar, annak érdemes szétnéznie a piacon: mennyire eladhatók a készségei, képességei. Hiszen ennek tekintetében igencsak hajlamosak vagyunk a téves becslésekre, pró és kontra egyaránt. Ezeket a tévedéseket védi ki az, aki részt vesz menedzser orientációs és akkreditációs programban, ami egy objektív megmérettetés.

Ilyen például a Hammel & Hochreiter Menedzser Akadémiájának Compass: orientációs és akkreditációs programja, amely segít „irányba állni”, teret ad a személyes fejlődési ambícióknak, segít újraértelmezni az egyén előtt álló lehetőségeket, és megtalálni a legjobb megoldást. Cél egy pontos profil kialakítása, és annak értékesítése, a váltás időszakában oly sokszor kialakuló légüres tér csökkentése, megszüntetése, sőt az önismeret fejlesztése is. Hogy végre ne kössünk alkut olyan munkakörökkel, amelyek már nem inspirálnak, és hogy több idő legyen magunkra, a családra, a pihenésre és a feltöltődésre is.

A folyamat természetesen nem egyoldalú: az interim szolgáltató is kap visszajelzést arról, hogy a leendő interim menedzser milyen szakmai értékteremtésbe vonható be. Milyen kereslet van erre a profilra, hova kerülhet a térképen, a szóba jöhető cégkultúrákban milyen tudást, készségeket preferálnak - vagyis, merre érdemes mozdulni. Az interim perspektíva minden ízében intenzív: a munkában, a fejlődésben és a javadalmazásban is. Osztrák vállalattól hollandhoz kerül az ember, onnan egy német kultúrába, majd esetleg projektmentes időszak következik - fejlődéssel, kapcsolatépítéssel.

Intuíció, kreativitás, alkalmazkodás, ráhangolódás - érthető, hogy sok megbízó csodatévőnek nézi az interimet. Pedig nem az, ám kétségkívül különleges szakember. Erőforráspótlást, hatékonyságnövelést, veszteségcsökkenést biztosít. A változó világ változó vezetője, aki nem pozícióhoz ragaszkodik, nem csöbörből vödörbe akar váltani, nem fogadja el a parkoló pályát, hanem felvállalja, hogy akár egy napon belül is vált a tréner, a coach vagy a tanácsadó szerepkörökön belül. Ráérez a szabadság és a rugalmasság, a színes kihívások és az interim jövedelem ízére, ahol nagyobb teret kap a munka és a magánélet egyensúlya. Tudja, hogy a tegnap tudásából holnap már nem biztos, hogy ugyanúgy meg fog élni, ezért választja az interim életformát. Tudja azt is, hogy ha szolgáltatóval dolgozik, akkor ez összehasonlíthatatlan értékű márkaépítést jelent.

Kristóf Györgyi
Ügyvezető
HAMMEL & HOCHREITER
Business & Management Consulting

  • 2020.02.20Készülj fel a 2020-as Munka törvénykönyve változására! Hogyan kell előkészíteni munkajogi szempontból a felmondást? Hogyan működhet jogszerűen az elektronikus munkaidő nyilvántartás? Milyen változások várhatók a Munka törvénykönyvében, az elfogadott uniós irányelvek tükrében? Milyen tanulságok vonhatók le a legújabb munkaügyi bírói gyakorlatból? Részletek Jegyek
  • 2020.02.20recruiTECH Idén minden eddiginél erősebb programmal, számos külföldi (IRL, UK, PL) és hazai előadóval indítjuk útjára a recruiTECH, 2020.02.20-i eseményünket! Várjuk szeretettel a toborzási szakma színe-javát, és mindenkit, aki felelősséget érez a tehetségek megtalálásában. Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter