Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 2 éve

Zala megyében 6 százalékkal csökkent tavaly óta az álláskeresők száma

Január végén 7256 álláskeresőt regisztráltak a Zala megyei kirendeltségeken: 400-zal kevesebbet, mint egy évvel korábban - írja az MTI.

Decemberhez képest 500-zal emelkedett az álláskeresők száma. A korábbi években is jellemző volt, hogy az év első hónapjában növekedett a regisztráltak száma. Az idényjellegű, szezonális foglalkoztatás csökkenése miatt a téli időszakban több álláskereső jelentkezett a kirendeltségeken, és 200-zal csökkent a közfoglalkoztatottak száma is - közölték.

Január végén 5,7 százalék volt a megyében a nyilvántartott álláskeresők aránya: a mutató értéke az egy évvel korábbinál 0,3 százalékponttal alacsonyabb, a decemberinél pedig 0,4 százalékponttal magasabb volt.

A munkaadók 1,4 ezer - ebből 1,3 ezer támogatás nélküli - új álláshelyet jelentettek be az első negyedév első hónapjában. A korábbi években, januárban ezernél kevesebb munkalehetőség volt a megyében.

A hónap során 919-en kerültek ki a regisztrációból, közülük mintegy 400-an tudtak elhelyezkedni.

A közlemény kitér arra, hogy Zala megyében az elmúlt években jelentősen csökkent a pályakezdő álláskeresők száma. Január végén az álláskeresők 7 százaléka, 502 fiatal - 160-nal kevesebb, mint egy évvel korábban - keresett munkát a kirendeltségek segítségével.

MTI
  • 2020.02.20Készülj fel a 2020-as Munka törvénykönyve változására! Hogyan kell előkészíteni munkajogi szempontból a felmondást? Hogyan működhet jogszerűen az elektronikus munkaidő nyilvántartás? Milyen változások várhatók a Munka törvénykönyvében, az elfogadott uniós irányelvek tükrében? Milyen tanulságok vonhatók le a legújabb munkaügyi bírói gyakorlatból? Részletek Jegyek
  • 2020.02.20recruiTECH Idén minden eddiginél erősebb programmal, számos külföldi (IRL, UK, PL) és hazai előadóval indítjuk útjára a recruiTECH, 2020.02.20-i eseményünket! Várjuk szeretettel a toborzási szakma színe-javát, és mindenkit, aki felelősséget érez a tehetségek megtalálásában. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter