Megjelent: 3 éve

Az önéletrajz nem minden: 3 dolog, ami fontosabb a tapasztalatnál

Az álláskeresés izgalmas és stresszes folyamat, különösen, ha a belefektetett idő és energia ellenére sem jönnek a pozitív visszajelzések. Mivel jó esetben éveket is eltöltünk egy-egy munkahelyen, a munkaerőpiacra lépve a legtöbben abban sem mindig vagyunk biztosak, hogy hol és hogyan is kezdjük a keresést. Ez pedig mégjobban megnehezítheti a dolgunkat. Cikkünkben ezért összegyűjtöttük az önéletrajz legfontosabb elemeit, amik az aktuális HR trendek alapján még a tapasztalatainknál is fontosabbak lehetnek. Illetve adunk pár tippet ahhoz is, hogyan szerezzünk állásajánlatokat.

images

Az önéletrajz nem minden: 3 dolog, ami fontosabb a tapasztalatnál

 

Milyen egy jó önéletrajz?

Az önéletrajz sokkal több, mint a szakmai profilunk, amit megoszthatunk a munkaerőtoborzókkal. Persze fontos felsorolni rajta a korábbi tanulmányainkat és munkatapasztalatainkat, de csak akkor, ha ezek relevánsak a megpályázott álláshoz. Mit jelent ez a gyakorlatban?

Ha például programozói állásra pályázunk, szinte mindegy, hogy előtte hány évet dolgoztunk könyvelőként vagy akár értékesítőként, ezek nem lesznek relevánsak a munkaerőt kereső cég számára. Feltüntethetjük azonban őket akkor, ha valamilyen hatással voltak arra, amiért elindultunk a programozóvá válás útján. Például fejleszteni akartuk a munkánk során használt szoftvereket, esetleg megrendelői oldalról dolgoztunk együtt fejlesztőkkel, ezáltal képesek vagyunk az üzleti igények pontos megfogalmazására és megértésére.

Amikor munkatapasztalatainkat soroljuk fel, ne csak a cég nevét és munkaviszonyunk kezdő- és végdátumát tüntessük fel. Írjunk néhány soros összefoglalót is a feladatköreinkről és az elért eredményeinkről! A tanulmányaink ismertetésekor szintén érdemes erre odafigyelni. Ezek alapján ugyanis jobban megérthetik tapasztalataink jellegét és mértékét a kiválasztásban résztvevők.

De ha nem a tapasztalat, akkor mi fontos manapság egy önéletrajzban?

  • Kapcsolati információk: Tüntessük fel kapcsolati adatainkat az önéletrajzunkon egy jól látható helyen. Például a fényképünk alatt.
  • Soft skillek: Különösen az utóbbi években változott meg a hozzáállás a cégek részéről, akik a technikai tudás helyett egyre gyakrabban veszik előtérbe a leendő alkalmazottak soft skilljeit. Ezek közé tartozik a jó kommunikációs készség, az empátia, a csapatmunka, a rugalmasság és a problémamegoldó készség is. Ennek azért nagy a jelentősége, mert csökkenti a csapattagok közötti súrlódás lehetőségét, ezáltal csökken a fluktuáció, ami hosszú távon gazdaságosabb a vállalat számára, hiszen nem kell rendszeresen új embert betanítania ugyanarra a feladatra.
  • Projektek és díjak: Ha kaptunk egy díjat vagy részt vettünk valamilyen projektben akár tanulmányaink, akár korábbi munkáink során, mindenképp tüntessük fel önéletrajzunkban! Az elért sikereink nemcsak jó fényt vetnek ránk, hanem arról is bizonyságot adnak, hogy hajlandóak vagyunk megtenni azt az extra lépést, amire nem mindenki képes, ezáltal pedig kiemelkedhetünk a jelentkezők tömegéből.
  • Rövid bemutatkozás és kísérőlevél: Rendkívül rossz fényt vethet ránk a HR-esek szemében, ha csak egy üres email csatolmányaként kapják meg önéletrajzunkat. Ha nem tudjuk, mit írjunk, egy kísérőlevél minta sokat segíthet a megfelelő felépítés és szavak megtalálásában.

3 dolog, amire fontos odafigyelni

Az álláskeresés már önmagában munka, csak épp fizetés nem jár érte. Ezért érthető, hogy minél hamarabb szeretnénk túllenni rajta és dolgozni kezdeni új munkahelyünkön. Ahhoz, hogy egy gyorsan menjen azonban bele kell fektetnünk egy kis extra energiát a dologba.

Ismerjük meg a vállalatot!

Mindig végezzünk alapos kutatást a vállalatról, ahová jelentkezünk. Ismerjük meg a történetét, értékeit, termékeit/szolgáltatásait és a vele kapcsolatos nyilvános kommunikációt. Ez segít abban, hogy a motivációs levelünkben és az interjún is kifejethessük, hogy miért érdekel minket a cég és miért gondoljuk, hogy hozzá tudunk járulni a sikereihez. A vállalat honlapja és közösségi média oldalai sok hasznos információval szolgálhatnak ehhez.

Építsünk hálózatot!

A legtöbb sikeres álláspályázat mögött valaki ajánlása áll. Ezért nem szabad figyelmen kívül hagyni a hálózatépítés fontosságát. Regisztráljunk és aktívan használjuk a LinkedInt, vegyünk részt szakmai eseményeken, vagy csak tájékozódjunk róla, dolgozik-e ismerősünk a cégnél, ahová jelentkezni szeretnénk.

Kommunikáljunk egyenesen!

A magabiztos és egyenes kommunikáció már félsiker az álláskeresésben. Már az első üzenet és önéletrajz elküldésekor megkezdődik a kiválasztási folyamat, amiben annak is fontos szerepe van, hogyan kommunikálunk a HR-essel írásban és szóban, milyen benyomást keltünk az interjú során.

Érdemes rászánni pár percet a felkészülésre minden interjút megelőzően. A szakmai tapasztalat mellett a beszélgetőpartnerek a személyiségünkre is kíváncsiak, mutatkozzunk be, emeljük ki legfontosabb szakmai érdemeinket és, hogy ezek hogyan relevánsak a megpályázott pozícióhoz. Végül, de nem utolsó sorban pedig ne féljünk kérdezni!

 

Az önéletrajz nemcsak egy dokumentum, hanem személyes történetünk és szakmai sikereink útmutatója. Ennek megfelelően érdemes időt és energiát fektetni az elkészítésébe és egy jó kísérőlevéllel megtámogatni, hogy a megfelelő emberekhez jusson el!

  • 2024.03.21recruiTECH 2024 A recruiTECH elsősorban HR vezetőknek, toborzóknak, toborzási vezetőknek, employer branding specialistáknak és learning & development szakembereknek szól, akik napi szinten küzdenek a toborzási céljaikért a munkaerőpiacon, akik keresik az új megoldásokat, melyek segítségével hatékonyabbá tehetik vállalatuk tevékenységét.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.26Műegyetemi Állásbörze A Műegyetemi Állásbörze Budapest legnagyobb és legrangosabb álláskereső rendezvénye. 1995 óta képez hidat a munkaadók és potenciális munkavállalóik között. Rendezvényről rendezvényre több újítással, színesebb programokkal, felméréssel és számos csatornával is találkozhatnak az érdeklődők.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.27Átfogó projektmenedzsment képzés IPMA és PMI alapokon Klasszikus projektmenedzsment képzés - átfogó, gyakorlati program, egyéni mentorálással.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek