Megjelent: 12 éve

Céges bölcsődék és a családi napközik jelenthetik a megoldást

Heteken belül kezdődnek a bölcsődei felvételik, de aki csak most kezd helyet keresni, szinte biztos, hogy elkésett. Előjegyzésre ugyan egész évben van mód, de a várólisták végtelenül hosszúak. Tíz-tizenötezerrel kevesebb férőhely van, mint amennyire szükség lenne, miközben a bölcsődék 127 százalékos kihasználtsággal működnek. Az is rontja a helyzetet, hogy a felvételről májusban döntenek, de fellebbezni csak szeptemberben lehet. Addig nem kereshetnek munkát sem - írja a Népszabadság.

Nem egységes a bekerülési feltételrendszer

Azt sem tiszta, milyen alapon dől el a bekerülés: ahány önkormányzat, annyiféle szempont. Van, ahol a szociális helyzet, a jövedelem, a testvérek száma dönt, van, ahol munkavállalói igazolást kérnek, és van, ahol a várólistán elfoglalt hely alapján választanak - számol be a lap. - Mindenhol esetleges a döntés, ahol helyhiány van - mondja Scheer Ferencné, a Józsefvárosi Egyesített Bölcsődék vezetője. Náluk a gyámügyi védelembe vett gyerekek és azok a családok élveznek elsőbbséget, melyek krízishelyzetben vannak. Hozzáteszi: vannak olyan önkormányzatok, ahol munkáltatói vagy jövedelemigazolást kérnek, de ők ebben nem hisznek. Scheer Ferencné szerint a rendszer szükségszerűen igazságtalan, de ő sem tud olyan feltételeket kitalálni, amelyekkel hatékonyabb lehetne.

Adókedvezményekkel a bölcsődékért

A vezető szerint csak a férőhelyek növelésével lehetne igazságosabb a bekerülés, a szabályok alakításával önmagában nem. - Mindenhol elhangzik, hogy sokba kerül a bölcsődék fenntartása, mert az állami normatíva gyerekenként csak az ellátás 40 százalékát fedezi. Pedig ha egy szülő dolgozik, adózik, már meg is térítette gyereke bölcsődei helyének a költségét - állítja a bölcsődevezető. Szerinte érdemes lenne adókedvezményekkel érdekeltté tenni a cégeket, hogy (újra) létesítsenek bölcsődéket, vagy vásároljanak férőhelyeket.

- Nálunk a bekerülés feltétele, hogy mindkét szülő rendelkezzen állandó, bejelentett nyíregyházi lakóhellyel és munkáltatói igazolással - mondja Vágó Lászlóné, a nyíregyházi Hétszínvirág magánbölcsőde vezetője. A két feltételt az önkormányzat kérésére támasztják. Egész évben folyamatos a felvétel, és senkit nem utasítanak el, előjegyzés viszont náluk is van, értesült a Népszabadság.

Családi napközi az egyik megoldás

Vágó Lászlóné a Magyarországi Családi Napközik Egyesületének a vezetője is. Szerinte is ez lehet az egyik megoldás. - Ha valaki munkanélküli vagy otthon van a gyerekeivel, egy 40 órás tanfolyam elvégzése után nyithat ilyen helyet. Mindössze néhány feltételnek kell megfelelnie - mondja. Most még csak 230-240 ilyen vállalkozás van az országban, de Vágó Lászlóné szerint a támogatási rendszer változtatásával többen lehetnek. - Családi napközik hálózatát szeretnénk kialakítani, hogy a legkisebb településekre is eljuthasson ez az ellátási forma - mondja.

A tárca a jogszabályok változtatását tervezi

- Öt év alatt nyolcszáz új bölcsődei helyet létesítettünk - mondja Katonáné Pehr Erika, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium főosztályvezetője. 2003-ban 515 bölcsőde volt, most már 561, igaz, a rendszerváltás előtt ezernél is több volt. - Uniós forrásból 1500 új férőhely létesülhet, melyre pályázhattak az önkormányzatok - tette hozzá. Hazai forrásból pedig öt-hét gyerek ellátására alkalmas családi napközik létrehozására is pályázhatnak.

A bekerülési feltételekkel kapcsolatban Katonáné Pehr Erika elmondta, hogy a gyermekvédelmi törvény szerint elsőbbséget élvez, ha a szülők dolgoznak vagy tanulnak, ha betegek, ha egyedülálló vagy idős ember neveli a gyereket. Van úgynevezett egyéb ok is, ami általában a hátrányos szociális helyzetet jelenti. Mindez azonban kevés az eligazodáshoz, ha a bölcsődének egy dolgozó szülő gyereke és egy hátrányos helyzetű gyerek között kell választania. Ezért merült fel mostanában, hogy meghatározzák, egy-egy bölcsődének milyen arányban kell felvennie hátrányos helyzetű gyerekeket.

Népszabadság
  • 2021.05.25HBLF Nemzetközi XMentor Program 4. Kick-off esemény 2021. májusában a HBLF szervezésében negyedszerre indul el díjnyertes Nemzetközi XMentor Programunk, a legbefolyásosabb magyar üzleti vezető nők és nemzetközi mentorok támogatásával. A 2017-ben indult, szervezetek és szektorok közötti programot a női vezetők támogatására hoztuk létre és immár angol és magyar nyelven is elérhető! Open Spotlight Award díjat nyert programunk az út elején járó és már úton lévő női vezetők személyes és szakmai fejlődését támogatja. Nemzetközi, befolyásos és elismert mentor hálózatunkon keresztül a mentoráltak számára vállalatok és szervezetek közötti tudás- és tapasztalatmegosztást biztosítunk, emellett önismereti és szakmai fejlődést, valamint a kapcsolatrendszer bővülését. Részletek Jegyek
  • 2021.05.28Vegyen részt Ön is az EU Sokszínűségi Hónapján! Az Európai Sokszínűségi Hónap az Európai Unió egészében felhívja a figyelmet a munkahelyeken és a társadalmon belül a sokszínűség és a befogadás fontosságára. Elismeri a szervezetek arra irányuló erőfeszítéseit, hogy a munkahelyeken előmozdítsák a sokszínűséget és befogadó munkakörnyezetet alakítsanak ki. Az Európai Bizottság jogalkotási intézkedések révén hosszú ideje elkötelezetten támogatja a sokszínűség és a befogadás előmozdítását, valamint a megkülönböztetés elleni küzdelmet. Az említett intézkedések hozzájárultak az egyenlőség javításához, és emberek milliói számára tették lehetővé, hogy a lehető legjobban kibontakoztathassák a bennük rejlő lehetőségeket. Az EU Sokszínűségi Karta Magyarország - az EU kizárólagos partnerszervezeteként Magyarországon - szeretettel invitál meg mindenkit az EU Sokszínűségi Hónap ingyenes eseményeire. Részletek Jegyek
  • 2021.06.07 Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikusra lehet szüksége minden olyan cégnek, amelynél kiemelten fontos a munkahelyi egészség és biztonság megvalósítása. A Munkavédelmi technikus ugyanis elősegíti a munkahelyi balesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzését, valamint a munkavédelemre fordított költségek optimalizálást. Támogatja a munkáltatót a munkavédelmi kötelezettségek teljesítésében, ezzel hozzájárul a mulasztások és szabályszegések hátrányos személyi és anyagi következményeinek elkerüléséhez Részletek Jegyek
  • 2021.06.19Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter