Megjelent: 12 éve

Cégvezetés heti négy órás munkaidőben

Egy amerikai menedzser kifinomult módszertant fejlesztett ki a felesleges munka elkerülésére, amelynek segítségével heti 4 órára redukálta munkaidejét és cége jobban megy, mint valaha.

images

"Korábban napi 15 órát dolgoztam a hét minden napján, hajnalban keltem, hogy beszéljek a cégem európai vállalkozásainak munkatársaival és éjfél után feküdtem le, hogy még értekezhessek a japán és új-zélandi kollégákkal" - mesélte a Fortune magazinnak egy menedzser, aki gyökeresen megváltoztatta életét, s ma már a felesleges munka helyett passzióira fordítja ideje nagyobb részét.

Ehhez abból a hüvelykujjszabályból indult ki, amely szerint a nemzeti jövedelem 80 százalékát a társadalom 20 százaléka termeli meg és birtokolja. Ez igaz a cégvilágra is: egy vállalkozás profitjának 80 százalékát a termékek és az ügyfelek 20 százaléka hozza - állítja az időtakarékosság királya.

Elemezte a cége forgalmát, s azt találta, hogy annak 95 százaléka a vevők 5 százalékának köszönhető. Úgy döntött, az utóbbiakra koncentrál, s az előbbieket passzív módon kezeli. Csak olyan meetingre megy el, amelyeken döntéseket hoznak és ezekenek meg kell születniük legfeljebb 30 percen belül. Hogy elkerülje az állandó üzleti e-mailezést, hetente egyszer egy órát szán elektronikus postaládájának átböngészésére.

Bevezetett egy szabályt, miszerint az ügyfélszolgálatoknak kell elintézniük minden problémát, aminek költségvonzata nem magasabb 100 dollárnál. Az eredmény: napi 20-ra csökkent a levelei száma, megspórolt havi száz munkaórát és az ügyfelek kiszolgálása felgyorsult. A fennmaradó napi ügyintézést kihelyezte egy indiai asszisztenshez, aki pár száz forintos órabérért megszabadítja e terheitől.

Még több időmegtakarítást hozott a telefonhívások redukálása is. Filozófiája szerint a problémák megoldják önmagukat, ha másokra hagyjuk a kezelésüket. A menedzser azóta heti 4 órát dolgozik, cége ennek ellenére szépen fejlődik. Eközben szenvedélyeinek tud hódolni, tangót táncol és kiéli a harcművészet iránti vágyait.

Napi Online


  • 2019.11.14recruiTECH BLUE Fizikai munkaerő toborzás – van új a nap alatt? Szerintünk igen! recruiTECH BLUE | 2019. november 14-én a kékgalléros toborzásra koncentrálva, még lazy bird áron Részletek Jegyek
  • 2019.11.15Hogyan változnak a nyugdíjszabályok 2020-ban? Mikor jobb nyugdíjba vonulni a nyugdíj összege szempontjából. Még az idén, vagy inkább jövőre? Ki vonulhat nyugdíjba jövőre, mit jelent a munkáltató számára, ha a munkatárs nyugdíjra jogosulttá válik? Nyugdíj mellett hogyan dolgozhatunk? Mit jelent a munkáltató számára, ha nyugdíjas munkavállalót foglalkoztat? Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter