Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 11 éve

Egy megye, ahol tizenötezer munkanélkülire ezer állásajánlat jut

Az összesítések szerint a munkanélküliek gazdaságilag aktív népességen belüli aránya a december végi 6,5 százalékos szintről, egyre lassuló ütemben, 10,5 százalékos értékre nőtt. A megyék közötti sorrendben Komárom-Esztergom megye egy hellyel hátrébb sorolódott, Budapest, valamint Győr-Moson-Sopron és Pest megye mellett már Vas megyében is kedvezőbb a munkanélküliség mutatója.

Komárom-Esztergom megyén kívül sehol nem érte el a 10 százalékot az alkalmazásban állók számának csökkenése, mely legerősebben a feldolgozóipari cégeket érintette.

Fél év alatt hetven százalékot meghaladó mértékben nőtt az álláskeresők száma Dorog, Esztergom, Kisbér és Komárom körzetében, Oroszlányban, Tatán és Tatabányán ötven százalék körüli volt a létszámbővülés.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter