Megjelent: 11 éve

Fluck Benedek, a Bosch csoport Magyarország HR igazgatója

Fluck Benedek 1974-ben született Budapesten, a budapesti Eötvös József Gimnáziumban érettségizett. Első diplomáját a Gödöllői Agrártudományi Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Karának Munkavállalási tanácsadó szakán szerzete 1996-ban. Ezt követően posztgraduális képzésben, munka mellett végezte el a Pécsi Janus Pannonius Tudományegyetem Humán Szervező szakát, ezzel párhuzamosan a Testnevelési Főiskola Középfokú Edzői szakán Vitorlás Edző oklevelet szerzett. Angolul - és ma már a Bosch-nak köszönhetően - németül is beszél.

Szakmai pályafutását a Munkaügyi Minisztérium Nemzetközi Főosztályán kezdte asszisztensként, ahol az Európai Uniós csatlakozás előkészületi munkáiban, valamint tárcaközi munkacsoportokban kapott feladatot. Érdeklődése a HR szakma felé terelődött, ezért a munka mellett ilyen irányú tanulmányokba kezdett. Hamar felismerte, hogy a közigazgatásban meglehetősen kevés lehetőség van számára a szakmai fejlődésre és karrierépítésre. 1997-ben kapta meg első vezetői feladatát a Lear Corporation Hungary (korábban United Technologies Automotive Hungary Kft.) gödöllői gyárában, mint bér- és társadalombiztosítási csoportvezető, ahol 5 fős csapatot irányított.

Pályafutása kezdetén a fiatal szakembernek a legnagyobb kihívást a stratégiai vezetői szerep elsajátítása jelentette, amelyben sikeresen helytállt, hiszen 2000-ben a vállalat gödöllői és gyöngyösi gyárának emberi erőforrás igazgatójává nevezték ki. A növekvő cég HR vezetői székében teljes felelősséggel irányította a közel 4000 fős vállalat személyzeti tevékenységét. Kiemelkedő fontosságú volt a HR rendszerek fejlesztése, új HR informatikai rendszer bevezetése, nagyszámú fizikai létszám felépítése, az új projektek sikeres felfuttatásának támogatása, valamint a kiválasztási rendszer átalakítása. Fontosnak tartotta a belső elégedettség mérésen alapuló folyamatos fejlesztést, illetve a Six Sigma módszerek alkalmazását a fluktuáció és a hiányzás csökkentésére. Tapasztalatot szerzett az alvállalkozói partnerek kiválasztásában, termelési folyamatok kiszervezésében, később a szervezet Lean elveknek megfelelő optimalizálásban, valamint a Lear Corporation magyarországi gyárainak fúziója kapcsán, a munkaügyi és kompenzációs harmonizáció megvalósításában.

2007 óta irányítja a Bosch csoport legnagyobb autóelektronikai gyárának HR osztályát, valamint a Bosch csoport magyarországi HR tevékenységét, amely a vállalatcsoport folyamatos növekedése miatt kiemelt jelentőségű terület. Egyik legfontosabb feladata az anyavállalat HR stratégiájának magyarországi adaptációja és megvalósítása. Az elmúlt években a stratégia fő területe a vállalatcsoport hazai személyzeti marketingjének erősítése, ennek egyik eredménye, hogy a vállalat elnyerte a Legvonzóbb Vállalat díj 2. helyezését 2008-ban és 2009-ben is, amely a műszaki felsőoktatásban tanulók körében végzett felmérés alapján került kiosztásra.

Elmondása szerint ez egy nagyszerű HR csapat összehangolt munkájának köszönhető. Mára a Bosch neve a felsőoktatásban összeforrt az innovációval és a technológiával. Emellett nagy hangsúlyt fektetnek a hazai tehetségek belső kiválasztásra és fejlesztésére, hiszen hosszú távon ők lesznek a magyarországi telephelyek elsőszámú vezetői. A hatvani gyárban a jövő kulcsa a rugalmas alkalmazkodás a megváltozott autóipari vevői elvárásokhoz, ennek megfelelően kell alakítani a toborzási és foglalkoztatási stratégiát. Meglátása szerint, a jövő nagyon sok feladatot és kihívást tartogat a HR számára, melyekkel a hosszú távú versenyképességet nemcsak megőrizni, hanem növelni is tudják.

Fluck Benedek 6 éves kora óta versenyszerűen vitorlázik, a Magyar Vitorlás Szövetség versenybírója és versenyrendezője, a Magyar Köztársaság négyszeres bajnoka. Budapesten él feleségével és 3 éves lányával. Életfilozófiája szerint mindennapjait a család, a sportsikerek és a karrier hármassága határozza meg.
  • 2021.07.31Minőségellenőr képzés A minőségellenőrök felkészítése a minőségellenőrzési és fejlesztési tevékenységek eredményes elvégzésére. A minőségellenőrzéshez szükséges alapvető ismeretek és módszerek készségszintű elsajátítása, a résztvevők minőségirányítási kompetenciájának fejlesztése. Részletek Jegyek
  • 2021.08.10 Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikusra lehet szüksége minden olyan cégnek, amelynél kiemelten fontos a munkahelyi egészség és biztonság megvalósítása. A Munkavédelmi technikus ugyanis elősegíti a munkahelyi balesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzését, valamint a munkavédelemre fordított költségek optimalizálást. Támogatja a munkáltatót a munkavédelmi kötelezettségek teljesítésében, ezzel hozzájárul a mulasztások és szabályszegések hátrányos személyi és anyagi következményeinek elkerüléséhez Részletek Jegyek
  • 2021.08.28Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. Részletek Jegyek
  • 2021.09.23HR Basic Sajátítsd el évek helyett 12 napban az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! HR gondolkodás e-learning videókkal, esettanulmányokkal, testre szabva gyakorlatorientáltan. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter