Megjelent: 11 éve

ILO: harc a globális munkaerő-piaci válság ellen

Az ENSZ Munkaügyi Világszervezete (ILO) olyan megállapodást fogadott el június 19-én, amely támpontot ad az egyes országoknak és nemzetközi szervezeteknek, hogyan gyorsíthatják a gazdaság helyreállítását, különös tekintettel a munkahelyteremtésre és a dolgozók jogainak, életkörülményeinek megóvására, adja hírül a Média Age - HR Press.

- Sürgősen cselekednünk kell, hogy talpra állítsuk a gazdaságot, és beindítsuk a munkahelyteremtést, felkészülve a zöldebb, kiegyensúlyozottabb, méltányosabb és fenntartható globális gazdasági rendszerre - nyilatkozta az ILO főigazgatója, Juan Somavia, hozzátéve: az az egyezmény olyan utat jelöl ki a célokhoz, amit az ILO-tagállamok közösen határoztak meg, kipróbált és bevált eljárásokon alapul.

A "Globális Munkahely Egyezményt" egy három napos csúcstalálkozó záróakkordjaként fogadták el, amin állam- és kormányfők, munkaügyi miniszterek, munkaadói és munkavállalói szervezetek vezetői vetek részt. A megállapodás mellett a résztvevők azt is szorgalmazták, hogy az ILO-nak jusson nagyobb szerep a G20 csoport munkájában.

- Önök, a reálgazdaság szereplői fognak kivezetni minket a válságból - mondta Somavia a mintegy négyezres hallgatóságnak. - Önök dolgozókat és családokat, cégeket és munkaadókat, kormányzatokat képviselnek. A világ vezetői azt mondták, változásra van szükség, a lehetőségek szélesítésének, a munkahelyteremtésnek és a ma dolgozók védelmének ötvözésére, hogy tartós megoldást nyújtsunk a válságra. Ez a kihívás, amivel ma szembe kell néznünk, és ez a feladatunk a jövőre nézve - fogalmazott a főigazgató.

Az elfogadott egyezmény az idén 90 éves ILO történetének legsürgetőbb és legszélesebb körű reagálása egy gazdasági válságra. Arra szólítja fel a kormányokat, a munkaadókat és munkavállalókat, hogy közösen vegyék fel a harcot a globális munkaerő-piaci válsággal, összhangban az ILO Tisztességes Munka cselekvési tervével.

A megállapodásra azután került sor, hogy kiderült, példátlanul megugrott a munkanélküliség szintje világszerte, és nem csökkent a szegénység sem. Mivel évente 45 millió álláskereső lép be a globális munkaerő-piacra, a világban 300 millió állást kellene létesíteni a következő öt évben, hogy a munkanélküliség a válság előtti szintre süllyedjen vissza, fogalmazott a főigazgató.

Média Age - HR Press
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
MSZP: elszegényedés vár a nyugdíjba vonulókra

Az MSZP szerint a nyugdíjak emelésekor a bérek növekedését is figyelembe kéne vennie a kormánynak. Teljes cikk

Ezeken a helyeken tart ellenőrzést a NAV a következő napokban

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal közzétette, hogy hol fognak vizsgálódni az adóellenőrök augusztusban. Teljes cikk

320 ezres alapfizetéssel keres dolgozókat a BKV, végzettség sem kell

Ismét intenzív toborzási kampányba kezdett a BKV, utaskoordinátorokat keresnek - írja a Pénzcentrum. Teljes cikk