Megjelent: 10 éve

ILO: harc a globális munkaerő-piaci válság ellen

Az ENSZ Munkaügyi Világszervezete (ILO) olyan megállapodást fogadott el június 19-én, amely támpontot ad az egyes országoknak és nemzetközi szervezeteknek, hogyan gyorsíthatják a gazdaság helyreállítását, különös tekintettel a munkahelyteremtésre és a dolgozók jogainak, életkörülményeinek megóvására, adja hírül a Média Age - HR Press.

- Sürgősen cselekednünk kell, hogy talpra állítsuk a gazdaságot, és beindítsuk a munkahelyteremtést, felkészülve a zöldebb, kiegyensúlyozottabb, méltányosabb és fenntartható globális gazdasági rendszerre - nyilatkozta az ILO főigazgatója, Juan Somavia, hozzátéve: az az egyezmény olyan utat jelöl ki a célokhoz, amit az ILO-tagállamok közösen határoztak meg, kipróbált és bevált eljárásokon alapul.

A "Globális Munkahely Egyezményt" egy három napos csúcstalálkozó záróakkordjaként fogadták el, amin állam- és kormányfők, munkaügyi miniszterek, munkaadói és munkavállalói szervezetek vezetői vetek részt. A megállapodás mellett a résztvevők azt is szorgalmazták, hogy az ILO-nak jusson nagyobb szerep a G20 csoport munkájában.

- Önök, a reálgazdaság szereplői fognak kivezetni minket a válságból - mondta Somavia a mintegy négyezres hallgatóságnak. - Önök dolgozókat és családokat, cégeket és munkaadókat, kormányzatokat képviselnek. A világ vezetői azt mondták, változásra van szükség, a lehetőségek szélesítésének, a munkahelyteremtésnek és a ma dolgozók védelmének ötvözésére, hogy tartós megoldást nyújtsunk a válságra. Ez a kihívás, amivel ma szembe kell néznünk, és ez a feladatunk a jövőre nézve - fogalmazott a főigazgató.

Az elfogadott egyezmény az idén 90 éves ILO történetének legsürgetőbb és legszélesebb körű reagálása egy gazdasági válságra. Arra szólítja fel a kormányokat, a munkaadókat és munkavállalókat, hogy közösen vegyék fel a harcot a globális munkaerő-piaci válsággal, összhangban az ILO Tisztességes Munka cselekvési tervével.

A megállapodásra azután került sor, hogy kiderült, példátlanul megugrott a munkanélküliség szintje világszerte, és nem csökkent a szegénység sem. Mivel évente 45 millió álláskereső lép be a globális munkaerő-piacra, a világban 300 millió állást kellene létesíteni a következő öt évben, hogy a munkanélküliség a válság előtti szintre süllyedjen vissza, fogalmazott a főigazgató.

Média Age - HR Press
  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Csatlakoztak a Közlekedési Munkástanácsok Szövetségéhez tartozó szakszervezetek a KDSZSZ-hez

A KDSZSZ Magyarország egyik legnagyobb közúti személyszállításban működő szakszervezeti szövetsége lett. Teljes cikk

A Magyar Orvosi Kamara új elnöke szerint egyszeri és érdemi béremelésre van szükség

Kincses Gyula szerint a hálapénz intézményét társadalmilag is érzékelhető béremelés nélkül nem lehet felszámolni. Teljes cikk

A középgeneráció uralja a belföldi cégeket

A felmérés szerint az idősebbek szerepe főképp a nagyobb cégek irányításában jelentős. Teljes cikk