Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 12 éve

Jövő héten folytatódik a bértárgyalás a MÁV-START-nál

A MÁV-START Zrt. jövő héten kedden folytatja a bértárgyalást a szakszervezetekkel - közölte a személyszállítási vasúttársaság a csütörtöki tárgyalást követően.

A MÁV-START Zrt. tájékoztatása szerint a csütörtöki bértárgyaláson írásos ajánlatot tett a szakszervezetek számára a kollektív szerződés módosítására, amely a mintegy 6,9 százalékos fix összegű juttatásokat tartalmaz.

A Vasutasok Szakszervezete (VSZ), a Vasutasok Független Szakszervezeti Szövetsége (VFSZSZ) és a Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete (MTSZSZ) kézjegyükkel ellátták - szignálták - az ajánlatot, de aláírásra nem került sor, mert a Vasutas Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) bérköveteléseinek nem felelt meg a javaslat.

Mivel nem volt teljes körű egyetértés, ezért a kollektív munkaügyi vita kapcsán kedden elkezdett egyeztetést folytatja pénteken a MÁV-START Zrt. és a VDSZSZ Szolidaritás.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter