Megjelent: 2 éve

Külföldi munkára hív a kamara?

Három alkalommal kapott svédországi munkavállalást propagáló levelet a Magyar Orvosi Kamarától Tóth Gábor. A sebész az első kettőt még szó nélkül kidobta, a harmadiknál azonban már úgy érezte: nem hagyhatja szó nélkül a dolgot. A levélben az szerepel, hogy a skandináv országban orvoshiány várható, ezért karriert csinálhat az, aki családjával együtt oda költözik.


Tóth Gábor a felhívást azért is különösnek tartja, mert Éger István, a kamara elnökének szájából is többször elhangzott már, hogy Magyarországot is orvoshiány fenyegeti.
A Magyar Orvosi Kamara főtitkára nem tartja etikátlannak azt, hogy a MOK címéről érkező levelekben hívják fel az orvosok figyelmét a külföldi álláslehetőségekre. Gyenes Géza elmondta: a MOK-ot számos állásközvetítő cég vagy külföldi önkormányzat keresi meg, és ha ezt nem tudatnák a tagsággal, sokan azt vetnék a szemükre, hogy visszatartanak információkat.


2009. augusztus 5.

  • 2021.01.25HR Üzleti Vezető Mentoring és Workshop online program Inspirációt és támogatást nyújt HR vezetőknek és a jövő HR vezetőinek az üzleti vezetővé válásuk útján. Ajánlom minden olyan HR vezetőnek, aki szeretné a HR funkciót üzletközpontúbbá tenni, meghatározó hatással lenni üzletre, stratégiára, döntésekre, nagyobb bizalmat, hitelességet és befolyást szerezni a felsővezetésben. Részletek Jegyek
  • 2021.02.04Stratégiai- és teljesítmény controlling A vezetők elmondása alapján a controlling gyakran utókalkuláció fókuszú, célja a pénzügyi számvitel kiszolgálása. Ez a kutatás is rávilágít arra, hogy kimutathatóan sikeresebbek azok a vállalatok, ahol a vezetők támaszkodhatnak a controller tevékenységére. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter