Megjelent: 1 éve

Lazítanák a franciák a vasárnapi boltbezárást

Míg nálunk a nagyobb kereskedelmi egységek vasárnapi zárva tartásának bevezetése van napirenden, addig Franciaországban lazítanának a szigorú szabályozáson. A németek és az osztrákok viszont maradnának a vasárnapi pihenés mellett.

images


Az eddigi évi öt helyett 12 napon lehetne kereskedni Franciaországban vasárnaponként a jövő évtől, ha a parlament megszavazza a javaslatot. A kormány szerint a lépés hozzájárulhat a gyengélkedő francia gazdaság fellendítéséhez. A vasárnapi munka ugyanakkor tabutéma a franciák többsége és a szakszervezetek számára.


A németországi szolgáltató szektorban dolgozók egyesült szakszervezete (Ver.di) ellenzi az üzletek nyitva tartási idejének meghosszabbítását, a kétmillió munkavállalót összefogó érdekképviselet szerint a hosszabb nyitva tartás nem eredményez bevételnövekedést, viszont hátrányos az alkalmazottaknak - mondta a Ver.di szóvivője szerdán Berlinben az MTI-nek a francia törvényjavaslattal kapcsolatban.


Ausztriában nemcsak a szakszervezet, hanem a boltok üzemeltetői és alkalmazottai is elutasítják a vasárnapi nyitva tartást, amelyet a vásárlók többsége sem támogat, elégséges bevásárlási lehetőségre hivatkozva.


2014. november 20.

  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter