Megjelent: 13 hónapja

Munkába menni a kijárási korlátozás alatt is lehet

Munkavégzés vagy a munkahelyre jutás céljából éjfél és hajnali 5 között is lehet közlekedni. Egyébként az ország teljes területén kijárási korlátozás lépett életbe. Hozzuk a részleteket a legfrissebb járványügyi szigorításokról.

images

Megjelent a Magyar Közlöny, ami részletezi az Orbán Viktor miniszterelnök által tegnap bejelentett újabb járványügyi intézkedéseket.

Eszerint november 4-én Magyarország egész területén ismét hatályba lép a veszélyhelyzet. A rendkívüli intézkedésekről külön kormányrendeletek rendelkeznek majd.

0 és 5 óra között kijárási korlátozás lép érvénybe. Azaz mindenki köteles a lakóhelyén, a tartózkodási helyén vagy a szálláshelyén maradni.

Kivéve a következő eseteket:
 • munkavégzés céljából,
 • a munkavégzés helyére történő közlekedés céljából,
 • a munkavégzés helyéről a lakóhelyre, a tartózkodási helyre, illetve a szálláshelyre történő közlekedés céljából,
 • egészségkárosodással, életveszéllyel vagy súlyos kárral fenyegető helyzet esetén, valamint életvédelmi céllal
  éjfél és reggel 5 óra között megengedett a lakóhely, a tartózkodási hely vagy a szálláshely elhagyása, illetve a közterületen történő tartózkodás.

  A miniszterelnök által szórakozóhelyek bezárásaként aposztrofált rendelkezés azt jelenti, hogy vendéglátóhelyek 11 óráig nyitva tarthatnak. Bezárniuk a „zeneszolgáltatást főszolgáltatásként” nyújtó helyeknek kell azokat kivéve, ahol a részvételhez előre megváltott ülőhellyel kell rendelkezni.

  Azaz a kulturális rendezvényeken, mozikban, színházakban és sporteseményeken lehetnek nézők, de csak minden harmadik ülőhelyet foglalhatják el. Két néző között pedig két ülőhelyet üresen kell hagyni és a közvetlenül egymás mögötti székeket sem lehet elfoglalni. A büfében és az előtérben pedig szintén tartani kell a védőtávolságot.

  A védelmi intézkedések betartásáról és a szükséges feltételek biztosításáról a kulturális vagy sportrendezvény szervezője, illetve a helyszín üzemeltetője köteles gondoskodni.

  A szabályok betartását a rendőrség ellenőrzi, és figyelmeztethet, 100 ezertől 1 millió forintig terjedő bírságot szabhat ki, a helyiséget legalább egy napra, legfeljebb egy évre ideiglenesen bezárathatja, míg sportrendezvények esetében legalább egy, legfeljebb tíz alkalomra zártkapus rendezést írhat elő büntetésként.

  Budapesten és a megyei jogú városokban november 5-ig járatsűrítési tervet kell készítenie a a tömegközlekedési vállalatoknak munkanapokon reggel 7 óra és délelőtt 9 óra közötti, valamint délután 15 óra és este 19 óra közötti időszakokra.

  A veszélyhelyzet időtartama alatt a helyi közutak, valamint a helyi önkormányzat tulajdonában álló közforgalom elől el nem zárt magánutak, terek, parkok és egyéb közterületek, valamint az országos közutak, valamint az állam tulajdonában álló közforgalom elől el nem zárt magánutak, terek, parkok és egyéb közterületek várakozási területeinek járművel történő, várakozási célú használatáért várakozási díjat nem kell fizetni.
  • 2021.11.03A transzformatív tanulás-fejlesztés mestere – november 3-10-17. Építse fel korszerű L&D folyamatát és generáljon valódi változásokat a szervezete életében, képzésünk segítségével! Részletek Jegyek
  • 2021.11.23Folyamatmenedzsment képzés A képzés célja a folyamatfejlesztés lépéseinek és módszereinek áttekintése, az alapvető folyamatelemzési és folyamatfejlesztési technikák megismerése és konkrét feladatokon, esettanulmányokon keresztül történő begyakorlása. A folyamatmenedzsment képzési program 3 modulból áll: Folyamatmenedzsment alapképzés (Business Process Management), Folyamat teljesítménymérés, folyamatcontrolling (Business Process Control) és Folyamatfejlesztés (Business Process Improvement). A képzések egymásra épülnek, a képzések alapját a BPM képzés adja meg, erre épül rá a BPC, majd végül a BPI képzés. Részletek Jegyek
  Follow hrportal_hu on Twitter
  További cikkek
  KSH: tovább nőtt a foglalkoztatás szeptemberben

  A 25-54 éves népesség körében 0,9 százalékponttal, 87,4 százalékra emelkedett a foglalkoztatási ráta - derül ki a KSH adataiból. Teljes cikk

  30 helyett csak 21 százalékkal emelkedik az egészségügyi szakdolgozók bére

  Ha az egészségügyi szakdolgozók legutóbbi fizetését nézzük, a januári emelés nem 30, csak 21 százalékra rúg. Teljes cikk

  Közel a megállapodás a 200 ezer forintos minimálbérről

  A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége szerint a kormány kivára vonatkozó ajánlata sokkal közelebb vitte a feleket a megegyezéshez. Teljes cikk