Megjelent: 4 éve

Munkába menni a kijárási korlátozás alatt is lehet

Munkavégzés vagy a munkahelyre jutás céljából éjfél és hajnali 5 között is lehet közlekedni. Egyébként az ország teljes területén kijárási korlátozás lépett életbe. Hozzuk a részleteket a legfrissebb járványügyi szigorításokról.

Megjelent a Magyar Közlöny, ami részletezi az Orbán Viktor miniszterelnök által tegnap bejelentett újabb járványügyi intézkedéseket.

Eszerint november 4-én Magyarország egész területén ismét hatályba lép a veszélyhelyzet. A rendkívüli intézkedésekről külön kormányrendeletek rendelkeznek majd.

0 és 5 óra között kijárási korlátozás lép érvénybe. Azaz mindenki köteles a lakóhelyén, a tartózkodási helyén vagy a szálláshelyén maradni.

Kivéve a következő eseteket:
 • munkavégzés céljából,
 • a munkavégzés helyére történő közlekedés céljából,
 • a munkavégzés helyéről a lakóhelyre, a tartózkodási helyre, illetve a szálláshelyre történő közlekedés céljából,
 • egészségkárosodással, életveszéllyel vagy súlyos kárral fenyegető helyzet esetén, valamint életvédelmi céllal
  éjfél és reggel 5 óra között megengedett a lakóhely, a tartózkodási hely vagy a szálláshely elhagyása, illetve a közterületen történő tartózkodás.

  A miniszterelnök által szórakozóhelyek bezárásaként aposztrofált rendelkezés azt jelenti, hogy vendéglátóhelyek 11 óráig nyitva tarthatnak. Bezárniuk a „zeneszolgáltatást főszolgáltatásként” nyújtó helyeknek kell azokat kivéve, ahol a részvételhez előre megváltott ülőhellyel kell rendelkezni.

  Azaz a kulturális rendezvényeken, mozikban, színházakban és sporteseményeken lehetnek nézők, de csak minden harmadik ülőhelyet foglalhatják el. Két néző között pedig két ülőhelyet üresen kell hagyni és a közvetlenül egymás mögötti székeket sem lehet elfoglalni. A büfében és az előtérben pedig szintén tartani kell a védőtávolságot.

  A védelmi intézkedések betartásáról és a szükséges feltételek biztosításáról a kulturális vagy sportrendezvény szervezője, illetve a helyszín üzemeltetője köteles gondoskodni.

  A szabályok betartását a rendőrség ellenőrzi, és figyelmeztethet, 100 ezertől 1 millió forintig terjedő bírságot szabhat ki, a helyiséget legalább egy napra, legfeljebb egy évre ideiglenesen bezárathatja, míg sportrendezvények esetében legalább egy, legfeljebb tíz alkalomra zártkapus rendezést írhat elő büntetésként.

  Budapesten és a megyei jogú városokban november 5-ig járatsűrítési tervet kell készítenie a a tömegközlekedési vállalatoknak munkanapokon reggel 7 óra és délelőtt 9 óra közötti, valamint délután 15 óra és este 19 óra közötti időszakokra.

  A veszélyhelyzet időtartama alatt a helyi közutak, valamint a helyi önkormányzat tulajdonában álló közforgalom elől el nem zárt magánutak, terek, parkok és egyéb közterületek, valamint az országos közutak, valamint az állam tulajdonában álló közforgalom elől el nem zárt magánutak, terek, parkok és egyéb közterületek várakozási területeinek járművel történő, várakozási célú használatáért várakozási díjat nem kell fizetni.
  • 2024.07.10GDPR A HR-BEN: ADATVÉDELEM A MUNKAHELYEN Programunkon gyakorlati oldalról tekintjük át a munkaviszonnyal összefüggésben leggyakrabban előforduló kérdéseket, tipikus buktatókat és lehetséges hibákat, melyek az elmúlt 6 év során a GDPR szabályozás létrejöttét követően felmerültek.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.05Business Beach Conference Az Ingatlan Regatta már 8 éve köti össze az ingatlanpiac legfontosabb szereplőit egy különleges sporteseménnyel. Az idei évtől kezdve, Litkey Farkassal közös szervezésben “új” eseményként csatlakozik hozzánk a Bankár Kupa.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.26Best Practice Fórum - Roto A Fórum Célja: A Digitalizációs és Lean szemléletű folyamatfejlesztések sikeres vállalati megoldásainak, jó gyakorlatainak megosztása a fórum résztvevői között. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.10.02Tréning Kerekasztal Konferencia 2024. A 2024-es, őszi Tréning Kerekasztal Konferenciánk célja, hogy a résztvevők sokféle megközelítést kapjanak arról, a technológia hogyan épülhet be a tréningek világába.info button Részletek ticket button Jegyek
  További cikkek
  KPMG: a mesterséges intelligencia korszakába lép az audit

  Valódi forradalmat indít a pénzügyi jelentéstétel és a könyvvizsgálat területén a mesterséges intelligencia: a vállalatok csaknem háromnegyede... Teljes cikk

  Animációs stratégia készül, melyben fontos szerepet kap a szakemberképzés

  Animációs stratégia készül, melynek fontos eleme a szakemberképzés és a tehetséggondozás - mondta Káel Csaba filmügyi kormánybiztos... Teljes cikk

  A HR szakértők több mint 50%-a támogatja az AI használatát

  Egy friss felmérés szerint Magyarországon a HR szakértők több mint 50%-a támogatja azoknak az MI eszközöknek a vállalati használatát, amelyek... Teljes cikk