Megjelent: 3 hónapja

Munkába menni a kijárási korlátozás alatt is lehet

Munkavégzés vagy a munkahelyre jutás céljából éjfél és hajnali 5 között is lehet közlekedni. Egyébként az ország teljes területén kijárási korlátozás lépett életbe. Hozzuk a részleteket a legfrissebb járványügyi szigorításokról.

images

Megjelent a Magyar Közlöny, ami részletezi az Orbán Viktor miniszterelnök által tegnap bejelentett újabb járványügyi intézkedéseket.

Eszerint november 4-én Magyarország egész területén ismét hatályba lép a veszélyhelyzet. A rendkívüli intézkedésekről külön kormányrendeletek rendelkeznek majd.

0 és 5 óra között kijárási korlátozás lép érvénybe. Azaz mindenki köteles a lakóhelyén, a tartózkodási helyén vagy a szálláshelyén maradni.

Kivéve a következő eseteket:
 • munkavégzés céljából,
 • a munkavégzés helyére történő közlekedés céljából,
 • a munkavégzés helyéről a lakóhelyre, a tartózkodási helyre, illetve a szálláshelyre történő közlekedés céljából,
 • egészségkárosodással, életveszéllyel vagy súlyos kárral fenyegető helyzet esetén, valamint életvédelmi céllal
  éjfél és reggel 5 óra között megengedett a lakóhely, a tartózkodási hely vagy a szálláshely elhagyása, illetve a közterületen történő tartózkodás.

  A miniszterelnök által szórakozóhelyek bezárásaként aposztrofált rendelkezés azt jelenti, hogy vendéglátóhelyek 11 óráig nyitva tarthatnak. Bezárniuk a „zeneszolgáltatást főszolgáltatásként” nyújtó helyeknek kell azokat kivéve, ahol a részvételhez előre megváltott ülőhellyel kell rendelkezni.

  Azaz a kulturális rendezvényeken, mozikban, színházakban és sporteseményeken lehetnek nézők, de csak minden harmadik ülőhelyet foglalhatják el. Két néző között pedig két ülőhelyet üresen kell hagyni és a közvetlenül egymás mögötti székeket sem lehet elfoglalni. A büfében és az előtérben pedig szintén tartani kell a védőtávolságot.

  A védelmi intézkedések betartásáról és a szükséges feltételek biztosításáról a kulturális vagy sportrendezvény szervezője, illetve a helyszín üzemeltetője köteles gondoskodni.

  A szabályok betartását a rendőrség ellenőrzi, és figyelmeztethet, 100 ezertől 1 millió forintig terjedő bírságot szabhat ki, a helyiséget legalább egy napra, legfeljebb egy évre ideiglenesen bezárathatja, míg sportrendezvények esetében legalább egy, legfeljebb tíz alkalomra zártkapus rendezést írhat elő büntetésként.

  Budapesten és a megyei jogú városokban november 5-ig járatsűrítési tervet kell készítenie a a tömegközlekedési vállalatoknak munkanapokon reggel 7 óra és délelőtt 9 óra közötti, valamint délután 15 óra és este 19 óra közötti időszakokra.

  A veszélyhelyzet időtartama alatt a helyi közutak, valamint a helyi önkormányzat tulajdonában álló közforgalom elől el nem zárt magánutak, terek, parkok és egyéb közterületek, valamint az országos közutak, valamint az állam tulajdonában álló közforgalom elől el nem zárt magánutak, terek, parkok és egyéb közterületek várakozási területeinek járművel történő, várakozási célú használatáért várakozási díjat nem kell fizetni.
  • 2021.01.30Videokonferenciás 2 napos Scrum Master képzés A két napos intenzív, gyakorlat-orientált tréning szerepjátékokon és szimulációkon keresztül segít a résztvevőknek megérteni, hogyan alkalmazhatóak a legkülönbözőbb projektekben a Scrum alapelvei. Kitérünk arra is, hogy mikor érdemes használni a Scrumot, és mikor nem. Részletek Jegyek
  • 2021.02.04Stratégiai- és teljesítmény controlling A vezetők elmondása alapján a controlling gyakran utókalkuláció fókuszú, célja a pénzügyi számvitel kiszolgálása. Ez a kutatás is rávilágít arra, hogy kimutathatóan sikeresebbek azok a vállalatok, ahol a vezetők támaszkodhatnak a controller tevékenységére. Részletek Jegyek
  • 2021.02.23 Adatvédelmi tisztviselő képzés Megújult blended képzésünk során a jogi háttér áttekintése mellett gyakorlati példák, megtörtént esetek és a résztvevők által hozott problémák közös elemzése segíti a szabályok értelmezését először e-learning, majd egy online konzultációs nap keretein belül. Részletek Jegyek
  • 2021.03.08 Vezetői kommunikáció és konfliktuskezelés képzés A képzés célja a szervezeten belül eredményes és hatékony kommunikáció feltételeinek és eszközeinek megismerése és begyakorlása, a résztvevők kommunikációs kultúrájának fejlesztése - A személyes és a vezetői kommunikáció hatásfokának és eredményességének javítása - A szervezeten belül eredményes és hatékony együttműködés és konfliktuskezelés alapjainak megismerése Részletek Jegyek
  Follow hrportal_hu on Twitter
  További cikkek
  Kevesebb álláshirdetés, növekvő túljelentkezés jellemezte a tavalyi évet

  A mezőgazdaságot, az oktatást, a mérnöki munkaköröket szinte alig érintette a járvány, melynek a vendéglátás és az idegenforgalom a nagy vesztese. Teljes cikk

  Az EP jogszabályban biztosítaná a távmunkában dolgozók pihenőidejét

  Az Európai Parlament szerint a munka és a magánélet egyensúlyának felborulása és a kiégés veszélye miatt lenne szükség a jogszabályra. Teljes cikk

  Ekkora elnöki fizetést kap Joe Biden

  Az elnök 100 ezer dollárt költhet utazásra, viszont szabadnapot nem vehet ki. Teljes cikk