Megjelent: 10 hónapja

Munkába menni a kijárási korlátozás alatt is lehet

Munkavégzés vagy a munkahelyre jutás céljából éjfél és hajnali 5 között is lehet közlekedni. Egyébként az ország teljes területén kijárási korlátozás lépett életbe. Hozzuk a részleteket a legfrissebb járványügyi szigorításokról.

images

Megjelent a Magyar Közlöny, ami részletezi az Orbán Viktor miniszterelnök által tegnap bejelentett újabb járványügyi intézkedéseket.

Eszerint november 4-én Magyarország egész területén ismét hatályba lép a veszélyhelyzet. A rendkívüli intézkedésekről külön kormányrendeletek rendelkeznek majd.

0 és 5 óra között kijárási korlátozás lép érvénybe. Azaz mindenki köteles a lakóhelyén, a tartózkodási helyén vagy a szálláshelyén maradni.

Kivéve a következő eseteket:
 • munkavégzés céljából,
 • a munkavégzés helyére történő közlekedés céljából,
 • a munkavégzés helyéről a lakóhelyre, a tartózkodási helyre, illetve a szálláshelyre történő közlekedés céljából,
 • egészségkárosodással, életveszéllyel vagy súlyos kárral fenyegető helyzet esetén, valamint életvédelmi céllal
  éjfél és reggel 5 óra között megengedett a lakóhely, a tartózkodási hely vagy a szálláshely elhagyása, illetve a közterületen történő tartózkodás.

  A miniszterelnök által szórakozóhelyek bezárásaként aposztrofált rendelkezés azt jelenti, hogy vendéglátóhelyek 11 óráig nyitva tarthatnak. Bezárniuk a „zeneszolgáltatást főszolgáltatásként” nyújtó helyeknek kell azokat kivéve, ahol a részvételhez előre megváltott ülőhellyel kell rendelkezni.

  Azaz a kulturális rendezvényeken, mozikban, színházakban és sporteseményeken lehetnek nézők, de csak minden harmadik ülőhelyet foglalhatják el. Két néző között pedig két ülőhelyet üresen kell hagyni és a közvetlenül egymás mögötti székeket sem lehet elfoglalni. A büfében és az előtérben pedig szintén tartani kell a védőtávolságot.

  A védelmi intézkedések betartásáról és a szükséges feltételek biztosításáról a kulturális vagy sportrendezvény szervezője, illetve a helyszín üzemeltetője köteles gondoskodni.

  A szabályok betartását a rendőrség ellenőrzi, és figyelmeztethet, 100 ezertől 1 millió forintig terjedő bírságot szabhat ki, a helyiséget legalább egy napra, legfeljebb egy évre ideiglenesen bezárathatja, míg sportrendezvények esetében legalább egy, legfeljebb tíz alkalomra zártkapus rendezést írhat elő büntetésként.

  Budapesten és a megyei jogú városokban november 5-ig járatsűrítési tervet kell készítenie a a tömegközlekedési vállalatoknak munkanapokon reggel 7 óra és délelőtt 9 óra közötti, valamint délután 15 óra és este 19 óra közötti időszakokra.

  A veszélyhelyzet időtartama alatt a helyi közutak, valamint a helyi önkormányzat tulajdonában álló közforgalom elől el nem zárt magánutak, terek, parkok és egyéb közterületek, valamint az országos közutak, valamint az állam tulajdonában álló közforgalom elől el nem zárt magánutak, terek, parkok és egyéb közterületek várakozási területeinek járművel történő, várakozási célú használatáért várakozási díjat nem kell fizetni.
  • 2021.08.10 Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikusra lehet szüksége minden olyan cégnek, amelynél kiemelten fontos a munkahelyi egészség és biztonság megvalósítása. A Munkavédelmi technikus ugyanis elősegíti a munkahelyi balesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzését, valamint a munkavédelemre fordított költségek optimalizálást. Támogatja a munkáltatót a munkavédelmi kötelezettségek teljesítésében, ezzel hozzájárul a mulasztások és szabályszegések hátrányos személyi és anyagi következményeinek elkerüléséhez Részletek Jegyek
  • 2021.08.28Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. Részletek Jegyek
  • 2021.09.23HR Basic Sajátítsd el évek helyett 12 napban az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! HR gondolkodás e-learning videókkal, esettanulmányokkal, testre szabva gyakorlatorientáltan. Részletek Jegyek
  • 2021.09.28Kötelező visszaélés-bejelentési rendszer bevezetése, alkalmazása Az EU 2019/1937 sz. irányelve új kötelezettséget ír elő. Visszaélés-bejelentési rendszert kell alkalmazni. Minden 50 fő feletti munkavállalót foglalkoztató vállalkozásnak, továbbá a közszférában működő szervezetnek kötelező lesz visszaélés bejelentési rendszert kialakítania és működtetnie. Részletek Jegyek
  Follow hrportal_hu on Twitter
  További cikkek
  Dübörög a nyár: minden harmadik ellenőrzésnél találnak problémát a fogyasztóvédők

  A szünidőben sem pihen, az idegenforgalmi főszezonban a turizmus újraindulásához igazodva csoportosította át erőit a fogyasztóvédelem. A szeptember... Teljes cikk

  Augusztus 1-től ismét 27 százalékra ugrik a házhoz szállított ételek áfája

  Megszűnik a kedvezményes, 5 százalékos áfa augusztus 1-jével az elviteles vagy házhoz szállított ételek és italok esetében - közölte honlapján a... Teljes cikk

  Itt a mentőkötél a könnyűzenei szektor szereplőinek

  Összesen 356 koncert- és rendezvény jut csaknem 5 milliárd forint vissza nem térítendő támogatáshoz. Teljes cikk