Megjelent: 6 hónapja

Munkába menni a kijárási korlátozás alatt is lehet

Munkavégzés vagy a munkahelyre jutás céljából éjfél és hajnali 5 között is lehet közlekedni. Egyébként az ország teljes területén kijárási korlátozás lépett életbe. Hozzuk a részleteket a legfrissebb járványügyi szigorításokról.

images

Megjelent a Magyar Közlöny, ami részletezi az Orbán Viktor miniszterelnök által tegnap bejelentett újabb járványügyi intézkedéseket.

Eszerint november 4-én Magyarország egész területén ismét hatályba lép a veszélyhelyzet. A rendkívüli intézkedésekről külön kormányrendeletek rendelkeznek majd.

0 és 5 óra között kijárási korlátozás lép érvénybe. Azaz mindenki köteles a lakóhelyén, a tartózkodási helyén vagy a szálláshelyén maradni.

Kivéve a következő eseteket:
 • munkavégzés céljából,
 • a munkavégzés helyére történő közlekedés céljából,
 • a munkavégzés helyéről a lakóhelyre, a tartózkodási helyre, illetve a szálláshelyre történő közlekedés céljából,
 • egészségkárosodással, életveszéllyel vagy súlyos kárral fenyegető helyzet esetén, valamint életvédelmi céllal
  éjfél és reggel 5 óra között megengedett a lakóhely, a tartózkodási hely vagy a szálláshely elhagyása, illetve a közterületen történő tartózkodás.

  A miniszterelnök által szórakozóhelyek bezárásaként aposztrofált rendelkezés azt jelenti, hogy vendéglátóhelyek 11 óráig nyitva tarthatnak. Bezárniuk a „zeneszolgáltatást főszolgáltatásként” nyújtó helyeknek kell azokat kivéve, ahol a részvételhez előre megváltott ülőhellyel kell rendelkezni.

  Azaz a kulturális rendezvényeken, mozikban, színházakban és sporteseményeken lehetnek nézők, de csak minden harmadik ülőhelyet foglalhatják el. Két néző között pedig két ülőhelyet üresen kell hagyni és a közvetlenül egymás mögötti székeket sem lehet elfoglalni. A büfében és az előtérben pedig szintén tartani kell a védőtávolságot.

  A védelmi intézkedések betartásáról és a szükséges feltételek biztosításáról a kulturális vagy sportrendezvény szervezője, illetve a helyszín üzemeltetője köteles gondoskodni.

  A szabályok betartását a rendőrség ellenőrzi, és figyelmeztethet, 100 ezertől 1 millió forintig terjedő bírságot szabhat ki, a helyiséget legalább egy napra, legfeljebb egy évre ideiglenesen bezárathatja, míg sportrendezvények esetében legalább egy, legfeljebb tíz alkalomra zártkapus rendezést írhat elő büntetésként.

  Budapesten és a megyei jogú városokban november 5-ig járatsűrítési tervet kell készítenie a a tömegközlekedési vállalatoknak munkanapokon reggel 7 óra és délelőtt 9 óra közötti, valamint délután 15 óra és este 19 óra közötti időszakokra.

  A veszélyhelyzet időtartama alatt a helyi közutak, valamint a helyi önkormányzat tulajdonában álló közforgalom elől el nem zárt magánutak, terek, parkok és egyéb közterületek, valamint az országos közutak, valamint az állam tulajdonában álló közforgalom elől el nem zárt magánutak, terek, parkok és egyéb közterületek várakozási területeinek járművel történő, várakozási célú használatáért várakozási díjat nem kell fizetni.
  • 2021.04.23Szervezetfejlesztő (OD) Tanácsadó képzés Egyesítettük a Sämling Solution, a FranklinCovey és vendégelőadóink tudását és tapasztalatát, hogy a résztvevők „soft” és „hard” típusú fejlesztések koordinálására és támogatása is képesek legyenek. Mindazoknak akik Belső munkatársként vagy Külső tanácsadóként vezetnek vagy támogatnak szervezetfejlesztési folyamatokat. Részletek Jegyek
  • 2021.04.252 Napos Scrum Master képzés online, élő videokonferenciás Az agilis működés motorja a Scrum Master, aki biztosítja a hatékony csapatmunkát és kezeli az átalakulás során kialakuló feszültségeket, konfliktusokat. Minden iparágban célszerű átállni agilis működésre, nem csak a szoftverfejlesztésben. Képezze ki kollégáit Scrum Masterré. Részletek Jegyek
  • 2021.05.10 Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikusra lehet szüksége minden olyan cégnek, amelynél kiemelten fontos a munkahelyi egészség és biztonság megvalósítása. A Munkavédelmi technikus ugyanis elősegíti a munkahelyi balesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzését, valamint a munkavédelemre fordított költségek optimalizálást. Támogatja a munkáltatót a munkavédelmi kötelezettségek teljesítésében, ezzel hozzájárul a mulasztások és szabályszegések hátrányos személyi és anyagi következményeinek elkerüléséhez Részletek Jegyek
  • 2021.05.13 Humán controlling mutatószámok a gyakorlatban Olyan vezetőknek és (kulcs) munkatársaknak, (HR) controllereknek, HR-eseknek, pénzügyi szakembereknek ajánljuk a képzést, akik a HR munka hatékonyságát, eredményét mérni, számolni, és ezt begyakorolni szeretnék. Ajánljuk továbbá mindazoknak, akik a munkaerő elemzésének, értékelésének vállalati standardizálását, és mérésének elvét és gyakorlatát megismerni szeretnék. Részletek Jegyek
  Follow hrportal_hu on Twitter
  További cikkek
  Kérniük sem kell, 120 ezer vállalkozásnak nem kell katát fizetnie áprilisra sem

  A kata befizetése alóli mentesség mindenkinek jár, aki az 56 érintett tevékenység valamelyikét végzi. Teljes cikk

  A közterületesek munkáját segítik a feladat nélkül maradt budapesti parkolóőrök

  A parkolóőrök a szabálytalanul parkoló autósok visszaszorításában segédkeznek. Teljes cikk

  Fontos határidőre figyelmeztet a NAV

  Április 15-ig kérhető az adóbevallási tervezet postázása, aki lecsúszik, a NAV ügyfélszolgálatain is kérheti adóbevallási tervezetének kinyomtatását. Teljes cikk