Megjelent: 9 éve

"Munkából élnénk!" - nemzetközi konferenciát rendez a LIGA és a MOSZ

„Munkából élnénk!" címmel nemzetközi konferenciát szervez ma az új Munka törvénykönyvével kapcsolatban a LIGA Szakszervezetek (Liga) és a Munkástanácsok Országos Szövetsége (MOSZ) - írja a szakszervezetek.hu.

Nemzetközi konferenciát rendez a LIGA és a MOSZ. A konferencián részt vesz többek között Sharan Burrow, a Nemzetközi Szakszervezeti Szövetség (ITUC) főtitkára, Patrick Istchert az Európai Szakszervezeti Szövetség (ETUC) főtitkár helyettese, Mark Levin, a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) budapesti regionális központjának igazgatója.

A magyar munkáltatók részéről Demján Sándor, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének ügyvezető elnöke, valamint Rolek Ferenc, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének alelnöke mondja el a véleményét az új Munka törvénykönyve (Mt.) tervezetéről.

A konferenciát rendező két szakszervezet elnöke, Palkovics Imre (MOSZ), és Gaskó István (Liga) is ismerteti véleményét a tervezetről, és az eseményre meghívást kapott a kormány képviselője is.

A szakszervezetek korábban több ponton is élesen bírálták az új Mt. júliusban nyilvánosságra került minisztériumi tervezetét, amely szerintük még kiszolgáltatottabbá teszi a munkavállalókat. A munkaadói érdekképviseletek ezzel ellentétben úgy vélekedtek, hogy az új kódex javítja a vállalkozások versenyképességét és a foglalkoztatás rugalmasságát.
  • 2021.01.25HR Üzleti Vezető Mentoring és Workshop online program Inspirációt és támogatást nyújt HR vezetőknek és a jövő HR vezetőinek az üzleti vezetővé válásuk útján. Ajánlom minden olyan HR vezetőnek, aki szeretné a HR funkciót üzletközpontúbbá tenni, meghatározó hatással lenni üzletre, stratégiára, döntésekre, nagyobb bizalmat, hitelességet és befolyást szerezni a felsővezetésben. Részletek Jegyek
  • 2021.02.04Stratégiai- és teljesítmény controlling A vezetők elmondása alapján a controlling gyakran utókalkuláció fókuszú, célja a pénzügyi számvitel kiszolgálása. Ez a kutatás is rávilágít arra, hogy kimutathatóan sikeresebbek azok a vállalatok, ahol a vezetők támaszkodhatnak a controller tevékenységére. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Országosan nem állnak át digitális munkarendre az általános iskolák és az óvodák

Csak ott rendelik el a digitális munkarendet az iskolákban és óvodákban, ahol megbetegedés történik. A kormány veszélyeztetettségi és életkori... Teljes cikk

Meglepő adatok: csökkent a munkanélküliségi ráta az euróövezetben

Tavaly novemberben 15 millió 933 ezren kerestek munkát az Európai Unióban. Teljes cikk

ÁSZ: 2020 áttörést jelentett a táv- és otthoni munkavégzés elterjedésében

Az Állami Számvevőszék az otthonról végzett munka mentálhigiénés kihívásaira is felhívta a figyelmet. Teljes cikk