Megjelent: 9 éve

"Munkából élnénk!" - nemzetközi konferenciát rendez a LIGA és a MOSZ

„Munkából élnénk!" címmel nemzetközi konferenciát szervez ma az új Munka törvénykönyvével kapcsolatban a LIGA Szakszervezetek (Liga) és a Munkástanácsok Országos Szövetsége (MOSZ) - írja a szakszervezetek.hu.

images

Nemzetközi konferenciát rendez a LIGA és a MOSZ. A konferencián részt vesz többek között Sharan Burrow, a Nemzetközi Szakszervezeti Szövetség (ITUC) főtitkára, Patrick Istchert az Európai Szakszervezeti Szövetség (ETUC) főtitkár helyettese, Mark Levin, a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) budapesti regionális központjának igazgatója.

A magyar munkáltatók részéről Demján Sándor, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének ügyvezető elnöke, valamint Rolek Ferenc, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének alelnöke mondja el a véleményét az új Munka törvénykönyve (Mt.) tervezetéről.

A konferenciát rendező két szakszervezet elnöke, Palkovics Imre (MOSZ), és Gaskó István (Liga) is ismerteti véleményét a tervezetről, és az eseményre meghívást kapott a kormány képviselője is.

A szakszervezetek korábban több ponton is élesen bírálták az új Mt. júliusban nyilvánosságra került minisztériumi tervezetét, amely szerintük még kiszolgáltatottabbá teszi a munkavállalókat. A munkaadói érdekképviseletek ezzel ellentétben úgy vélekedtek, hogy az új kódex javítja a vállalkozások versenyképességét és a foglalkoztatás rugalmasságát.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter