Megjelent: 4 éve

Nem dolgozik tovább az Oscaron a blamázst okozó két PwC alkalmazott

Az Oscar-díjátadón a legjobb film kategória kihirdetésekor történt hiba miatt jövőre már nem dolgozik a díjkiosztón a PwC két alkalmazottja, jelentette be szerdán a Filmakadémia elnöke. A cég két partnere évek óta töltötte be ezt a különleges szerepet. Bizalmi feladat volt az övék, csak ők tudták a győztes borítékok tartalmát egészen azok színpadi kinyitásáig.

Az Oscar-díj 89 éves történetének legkellemetlenebb fiaskója volt a tévedés, amit két boríték összecserélése okozott. Martha Ruiz és Brian Cullinan, a PwC két könyvelője felelt a filmakadémia tagok szavazatainak összegyűjtéséért, majd az borítékba zárt döntéseket is csak ők ketten tudták. (Mindegyik borítékból kettő készül, a színpad mindkét oldalán, mindkét könyvelőnél van egy-egy mindegyik kategóriából.)

A díjkiosztón ők adták a nyerteseket bejelentő sztárok kezébe borítékokat. Warren Beatty és Faye Dunaway azonban a legjobb film kategória győztesének neve helyett, a legjobb női főszereplőt tartalmazó borítékot kapta. Faye Dunaway pedig be is olvasta a Kaliforniai álom nevét, holott a valódi nyertes a Holdfény volt.

Az akadémia elnöke, Cheryl Boone Isaacs azt is elmondta az AP-nek, hogy a Filmakadémia és a PwC kapcsolatát felülvizsgálják. Az elnök szerint Brian Cullinant megzavarták a színfalak mögötti események, ezért történt a keveredés. Cullinan néhány perccel a legjobb film díja előtt tweetelt egy képet Emma Stoneról.

A PwC már korábban elismerte a hibát, és bocsánatot kért. A cég elnöke szerint Brian Cullinan is szörnyen érzi magát a történtek miatt. Bár az Oscaron már nem állnak már a színpad két oldalán, a Variety információi szerint a cégben partnerek maradnak.

Independent/Variety/Euronews
  • 2020.09.24Adókonferencia Jöjjön el a SALDO Adókonferenciájára és ismerje meg az új TB törvény szabályait, valamint a külföldi partnereivel kötött szerződések ÁFA előírásait! Szerezzen biztos tudást, kreditpontokat, tájékozódjon szakértőinktől. Országosan 7 helyszínen várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter