kapubanner for mobile
Megjelent: 7 éve

Önjáró bőrönd, zajcsökkentő fülhallgató üzletembereknek

A sokat utazó üzletemberek számára minden perc számít, rengeteg időt vesztegethetnek el a repterek várótermeiben. Annak érdekében, hogy a várakozási idő is hasznosan teljen, egyre többféle "kütyüt" dobnak piacra - írja a Magyar Idők.

A Magyar Idők csokorba szedett néhány olyan találmányt, amelyek az üzletemberek kényelmét szolgálják: "okosbőröndök", különleges számzáras lakat, bluetooth-os zajcsökkentő fülhallgató.

A Travel Mate egy olyan kézi bőrönd, amely azzal büszkélkedhet, hogy a világ első autonóm azaz önműködő kézipoggyásza. Tulajdonosának nem kell mást tennie, mint okostelefonjával rácsatlakoznia, és a bőrönd követi a folyosókon és a biztonsági ellenőrzésen át a beszállókapuig - az sem akadály, ha a tulajnak végig rohannia kell.

Képes keresztülnavigálni magát a tömegen, hogy kikerülje az útjába kerülő akadályokat. Ezenkívül érintésre nyílik és záródik, GPS-csipjét pedig el lehet távolítani, ha más tárgy útját akarjuk nyomon követni.

Az örökké siető utasoknak igyekszik kényelmet nyújtani a Modobag, a világ első motorizált bőröndje, amellyel háromszor gyorsabban érhetünk célba, mintha gyalogolnánk, ehhez csak meg kell lovagolni. Felszerelték GPS-nyomkövetővel, s mivel villanymotor hajtja, van benne töltőkábel-csatlakozó is.

Szintén tartalmaz belső GPS-csipet a bluesmart one nevű vízálló, intelligens kézipoggyász, amelynek jóvoltából mindig tudjuk, hol tartózkodik a világban - elvesztés esetén így fontos információkhoz juthatunk. Tartalmaz két töltőaljzatot is arra az esetre, ha tulajdonosa mobiltelefonja, laptopja vagy tabletje útközben lemerülne.

Ha nem akarunk okosbőröndöt venni, de azért fontos a biztonság, jó szolgálatot tehet az EasyCheck kábelrögzítésű számzáras lakat. Mivel a szerkezetet az amerikai közlekedésbiztonsági hatóság (TSA) is engedélyezte, nem okoz rongálást, ha a reptéri hatóság csomagellenőrzéskor (például robbanó- vagy kábítószer után kutatva) kinyitja az esetleg már feladott bőröndöt. A számzár ugyanis olyan technológiát tartalmaz, amely lehetővé teszi, hogy a TSA mesterkódjával ki lehessen nyitni és visszazárni a lakatot anélkül, hogy a kábelt el kellene vágni.

A gyakran utazóknak jól jöhet egy zajcsökkentő fejhallgató is, amellyel hatékonyan szűrhetik ki a külvilág zörejeit akár a reptéren, akár a repülőgép fedélzetén, miközben jobban élvezik a zenehallgatást.

A Bose QuietControls vezeték nélküli „füldugóit” úgy tervezték, hogy azok mérik a zajt, majd a rendszer egy megegyező és egy ellentétes jelet bocsát ki, ami kioltja azt. A fejhallgatóval azt is lehet szabályozni, hogy milyen mértékben engedjük fülünkbe a külvilágot - például annyira, hogy még meghalljuk a beszállásra hívó felszólítást. A fejhallgató rögzítéséről könnyű nyakpánt gondoskodik, a bluetooth jóvoltából pedig nem zavaróak a drótok.

A vezetékeket ultravékony bluetoothos billentyűzettel is elkerülhetjük, és közben kényelmesen vezérelhetjük okostelefonunkat, amely a fedélzeten töltött idő alatt helyettesítheti laptopunkat.

A kényelmet szolgálja a függőleges helyzetben rögzített tálcára felerősíthető telefon- vagy tablettartó, az úgynevezett Airhook is. Segítségével szemmagasságba kerül készülékünk, és lábunk sem ütközik minduntalan a lenyitott tálcába. Emellett pohártartó is van rajta.

Fotó Pixabay
Magyar Idők
  • 2024.07.10GDPR A HR-BEN: ADATVÉDELEM A MUNKAHELYEN Programunkon gyakorlati oldalról tekintjük át a munkaviszonnyal összefüggésben leggyakrabban előforduló kérdéseket, tipikus buktatókat és lehetséges hibákat, melyek az elmúlt 6 év során a GDPR szabályozás létrejöttét követően felmerültek.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.26Best Practice Fórum - Roto A Fórum Célja: A Digitalizációs és Lean szemléletű folyamatfejlesztések sikeres vállalati megoldásainak, jó gyakorlatainak megosztása a fórum résztvevői között. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.10.02Tréning Kerekasztal Konferencia 2024. A 2024-es, őszi Tréning Kerekasztal Konferenciánk célja, hogy a résztvevők sokféle megközelítést kapjanak arról, a technológia hogyan épülhet be a tréningek világába.info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
"Egy kis felsőoktatás, egy kis szakképzés, egy kis magyar gazdaság, egy nagy adag innovációval leöntve"

Megújulnak az ágazati készségtanácsok, amelyekben a szakképzés és a gazdaság mellett mostantól a felsőoktatás szereplői is helyet kapnak - mondta... Teljes cikk

Békés vármegyében több mint 300 millió forint támogatás jut a nyári diákmunkaprogramra

Az idén több mint ezerötszáz 16-25 év közötti nappali tagozatos tanuló és egyetemi hallgató vállalhat nyári diákmunkát július-augusztusban... Teljes cikk