Megjelent: 4 éve

Önjáró bőrönd, zajcsökkentő fülhallgató üzletembereknek

A sokat utazó üzletemberek számára minden perc számít, rengeteg időt vesztegethetnek el a repterek várótermeiben. Annak érdekében, hogy a várakozási idő is hasznosan teljen, egyre többféle "kütyüt" dobnak piacra - írja a Magyar Idők.

A Magyar Idők csokorba szedett néhány olyan találmányt, amelyek az üzletemberek kényelmét szolgálják: "okosbőröndök", különleges számzáras lakat, bluetooth-os zajcsökkentő fülhallgató.

A Travel Mate egy olyan kézi bőrönd, amely azzal büszkélkedhet, hogy a világ első autonóm azaz önműködő kézipoggyásza. Tulajdonosának nem kell mást tennie, mint okostelefonjával rácsatlakoznia, és a bőrönd követi a folyosókon és a biztonsági ellenőrzésen át a beszállókapuig - az sem akadály, ha a tulajnak végig rohannia kell.

Képes keresztülnavigálni magát a tömegen, hogy kikerülje az útjába kerülő akadályokat. Ezenkívül érintésre nyílik és záródik, GPS-csipjét pedig el lehet távolítani, ha más tárgy útját akarjuk nyomon követni.

Az örökké siető utasoknak igyekszik kényelmet nyújtani a Modobag, a világ első motorizált bőröndje, amellyel háromszor gyorsabban érhetünk célba, mintha gyalogolnánk, ehhez csak meg kell lovagolni. Felszerelték GPS-nyomkövetővel, s mivel villanymotor hajtja, van benne töltőkábel-csatlakozó is.

Szintén tartalmaz belső GPS-csipet a bluesmart one nevű vízálló, intelligens kézipoggyász, amelynek jóvoltából mindig tudjuk, hol tartózkodik a világban - elvesztés esetén így fontos információkhoz juthatunk. Tartalmaz két töltőaljzatot is arra az esetre, ha tulajdonosa mobiltelefonja, laptopja vagy tabletje útközben lemerülne.

Ha nem akarunk okosbőröndöt venni, de azért fontos a biztonság, jó szolgálatot tehet az EasyCheck kábelrögzítésű számzáras lakat. Mivel a szerkezetet az amerikai közlekedésbiztonsági hatóság (TSA) is engedélyezte, nem okoz rongálást, ha a reptéri hatóság csomagellenőrzéskor (például robbanó- vagy kábítószer után kutatva) kinyitja az esetleg már feladott bőröndöt. A számzár ugyanis olyan technológiát tartalmaz, amely lehetővé teszi, hogy a TSA mesterkódjával ki lehessen nyitni és visszazárni a lakatot anélkül, hogy a kábelt el kellene vágni.

A gyakran utazóknak jól jöhet egy zajcsökkentő fejhallgató is, amellyel hatékonyan szűrhetik ki a külvilág zörejeit akár a reptéren, akár a repülőgép fedélzetén, miközben jobban élvezik a zenehallgatást.

A Bose QuietControls vezeték nélküli „füldugóit” úgy tervezték, hogy azok mérik a zajt, majd a rendszer egy megegyező és egy ellentétes jelet bocsát ki, ami kioltja azt. A fejhallgatóval azt is lehet szabályozni, hogy milyen mértékben engedjük fülünkbe a külvilágot - például annyira, hogy még meghalljuk a beszállásra hívó felszólítást. A fejhallgató rögzítéséről könnyű nyakpánt gondoskodik, a bluetooth jóvoltából pedig nem zavaróak a drótok.

A vezetékeket ultravékony bluetoothos billentyűzettel is elkerülhetjük, és közben kényelmesen vezérelhetjük okostelefonunkat, amely a fedélzeten töltött idő alatt helyettesítheti laptopunkat.

A kényelmet szolgálja a függőleges helyzetben rögzített tálcára felerősíthető telefon- vagy tablettartó, az úgynevezett Airhook is. Segítségével szemmagasságba kerül készülékünk, és lábunk sem ütközik minduntalan a lenyitott tálcába. Emellett pohártartó is van rajta.

Fotó Pixabay
Magyar Idők
  • 2021.03.08 Vezetői kommunikáció és konfliktuskezelés képzés A képzés célja a szervezeten belül eredményes és hatékony kommunikáció feltételeinek és eszközeinek megismerése és begyakorlása, a résztvevők kommunikációs kultúrájának fejlesztése - A személyes és a vezetői kommunikáció hatásfokának és eredményességének javítása - A szervezeten belül eredményes és hatékony együttműködés és konfliktuskezelés alapjainak megismerése Részletek Jegyek
  • 2021.03.092 Napos Scrum Master Képzés, Élő videokonferenciás A Scrum Master az agilis transzformációk kulcsembere. Olyan Servant Leader szerepkört takar, amelyben a fejlesztő csapatok segítőjeként, mentoraként a jó hangulatú, eredményes munkavégzés megteremtéséért felel e szakember és módszertani szakértőként segíti a projekt munka előrehaladását, jó minőségben, határidőre történő teljesítését. Képezd át magad Scrum Masterré! Részletek Jegyek
  • 2021.03.11 Toborzás a LinkedIn-en és a Facebook-on - ONLINE (live) Képzésünkön fél napban a LinkedIn, fél napban pedig a Facebook toborzási praktikáiról tanulhat. Délelőtt kitérünk a LinkedIn személyes profil szerepére, a vállalati oldal fontos elemeire, a karrieroldalra, oldal analitikákra, továbbá megtanulhatja, hogyan kell felépíteni a kapcsolati hálót, és hogy hogyan érdemes a tartalmakat előállítani. Facebook témánkban szó lesz a hiteles és hatékony kommunikálásra alkalmas Facebook oldalról és a kampánykezelés előtti lépésekről. Mindezt interaktív, gyakorlatias módon, egyéni kérdések megválaszolásával bonyolítjuk le. Részletek Jegyek
  • 2021.04.01A sikeres interjúztatás Képzésünk fő célja, hogy a résztvevők képesek legyenek a szervezetükhöz legjobban illeszkedő, a munkakörben legjobban teljesítő munkatárs kiválasztására. A képzési napon szó lesz -az interjú felépítéséről, -szituációs gyakorlatról, -az információk rögzítéséről, -döntéshozatali csapdákról, -továbbá a kiválasztás további eszközeiről sablonokkal színesítve. Lehetőséget adunk továbbá a saját területüket érintő kérdések átbeszélésére is. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Foglalkoztatási szolgálat: februárban 1,2 százalékkal nőtt az álláskeresők száma

Az álláskeresők 48,6 százaléka semmilyen pénzbeli támogatást nem kapott. Teljes cikk

Több mint ötezer dolgozó tűnhetett el a magyar egészségügyből kedd reggelre

Körülbelül 3500-4000 szakdolgozó távozott az egészségügyből, ezzel pedig másfélszeresére nőhetett munkaerőhiány a területen. Teljes cikk

Öt év alatt tízszeresére nőtt a kivások száma

A Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára szerint nagy népszerűségnek örvend itthon a kisvállalati adó. Teljes cikk