Megjelent: 4 éve

Önjáró bőrönd, zajcsökkentő fülhallgató üzletembereknek

A sokat utazó üzletemberek számára minden perc számít, rengeteg időt vesztegethetnek el a repterek várótermeiben. Annak érdekében, hogy a várakozási idő is hasznosan teljen, egyre többféle "kütyüt" dobnak piacra - írja a Magyar Idők.

A Magyar Idők csokorba szedett néhány olyan találmányt, amelyek az üzletemberek kényelmét szolgálják: "okosbőröndök", különleges számzáras lakat, bluetooth-os zajcsökkentő fülhallgató.

A Travel Mate egy olyan kézi bőrönd, amely azzal büszkélkedhet, hogy a világ első autonóm azaz önműködő kézipoggyásza. Tulajdonosának nem kell mást tennie, mint okostelefonjával rácsatlakoznia, és a bőrönd követi a folyosókon és a biztonsági ellenőrzésen át a beszállókapuig - az sem akadály, ha a tulajnak végig rohannia kell.

Képes keresztülnavigálni magát a tömegen, hogy kikerülje az útjába kerülő akadályokat. Ezenkívül érintésre nyílik és záródik, GPS-csipjét pedig el lehet távolítani, ha más tárgy útját akarjuk nyomon követni.

Az örökké siető utasoknak igyekszik kényelmet nyújtani a Modobag, a világ első motorizált bőröndje, amellyel háromszor gyorsabban érhetünk célba, mintha gyalogolnánk, ehhez csak meg kell lovagolni. Felszerelték GPS-nyomkövetővel, s mivel villanymotor hajtja, van benne töltőkábel-csatlakozó is.

Szintén tartalmaz belső GPS-csipet a bluesmart one nevű vízálló, intelligens kézipoggyász, amelynek jóvoltából mindig tudjuk, hol tartózkodik a világban - elvesztés esetén így fontos információkhoz juthatunk. Tartalmaz két töltőaljzatot is arra az esetre, ha tulajdonosa mobiltelefonja, laptopja vagy tabletje útközben lemerülne.

Ha nem akarunk okosbőröndöt venni, de azért fontos a biztonság, jó szolgálatot tehet az EasyCheck kábelrögzítésű számzáras lakat. Mivel a szerkezetet az amerikai közlekedésbiztonsági hatóság (TSA) is engedélyezte, nem okoz rongálást, ha a reptéri hatóság csomagellenőrzéskor (például robbanó- vagy kábítószer után kutatva) kinyitja az esetleg már feladott bőröndöt. A számzár ugyanis olyan technológiát tartalmaz, amely lehetővé teszi, hogy a TSA mesterkódjával ki lehessen nyitni és visszazárni a lakatot anélkül, hogy a kábelt el kellene vágni.

A gyakran utazóknak jól jöhet egy zajcsökkentő fejhallgató is, amellyel hatékonyan szűrhetik ki a külvilág zörejeit akár a reptéren, akár a repülőgép fedélzetén, miközben jobban élvezik a zenehallgatást.

A Bose QuietControls vezeték nélküli „füldugóit” úgy tervezték, hogy azok mérik a zajt, majd a rendszer egy megegyező és egy ellentétes jelet bocsát ki, ami kioltja azt. A fejhallgatóval azt is lehet szabályozni, hogy milyen mértékben engedjük fülünkbe a külvilágot - például annyira, hogy még meghalljuk a beszállásra hívó felszólítást. A fejhallgató rögzítéséről könnyű nyakpánt gondoskodik, a bluetooth jóvoltából pedig nem zavaróak a drótok.

A vezetékeket ultravékony bluetoothos billentyűzettel is elkerülhetjük, és közben kényelmesen vezérelhetjük okostelefonunkat, amely a fedélzeten töltött idő alatt helyettesítheti laptopunkat.

A kényelmet szolgálja a függőleges helyzetben rögzített tálcára felerősíthető telefon- vagy tablettartó, az úgynevezett Airhook is. Segítségével szemmagasságba kerül készülékünk, és lábunk sem ütközik minduntalan a lenyitott tálcába. Emellett pohártartó is van rajta.

Fotó Pixabay
Magyar Idők
  • 2021.03.08 Vezetői kommunikáció és konfliktuskezelés képzés A képzés célja a szervezeten belül eredményes és hatékony kommunikáció feltételeinek és eszközeinek megismerése és begyakorlása, a résztvevők kommunikációs kultúrájának fejlesztése - A személyes és a vezetői kommunikáció hatásfokának és eredményességének javítása - A szervezeten belül eredményes és hatékony együttműködés és konfliktuskezelés alapjainak megismerése Részletek Jegyek
  • 2021.03.092 Napos Scrum Master Képzés, Élő videokonferenciás A Scrum Master az agilis transzformációk kulcsembere. Olyan Servant Leader szerepkört takar, amelyben a fejlesztő csapatok segítőjeként, mentoraként a jó hangulatú, eredményes munkavégzés megteremtéséért felel e szakember és módszertani szakértőként segíti a projekt munka előrehaladását, jó minőségben, határidőre történő teljesítését. Képezd át magad Scrum Masterré! Részletek Jegyek
  • 2021.03.11 Toborzás a LinkedIn-en és a Facebook-on - ONLINE (live) Képzésünkön fél napban a LinkedIn, fél napban pedig a Facebook toborzási praktikáiról tanulhat. Délelőtt kitérünk a LinkedIn személyes profil szerepére, a vállalati oldal fontos elemeire, a karrieroldalra, oldal analitikákra, továbbá megtanulhatja, hogyan kell felépíteni a kapcsolati hálót, és hogy hogyan érdemes a tartalmakat előállítani. Facebook témánkban szó lesz a hiteles és hatékony kommunikálásra alkalmas Facebook oldalról és a kampánykezelés előtti lépésekről. Mindezt interaktív, gyakorlatias módon, egyéni kérdések megválaszolásával bonyolítjuk le. Részletek Jegyek
  • 2021.03.302 Napos Agilis Képzés HR szakembereknek, élő videokonferenciás A képzés elsősorban toborzással, talent managementtel és képzéssel foglalkozó, agilis átalakulást segítő HR szakembereknek szól, akik szeretnék megérteni, mi az üzleti és IT területek elvárása az agilis transzformáció során. Bemutatjuk, hogyan tudnának hatékony támogatói és partnerei lenni az agilis átalakulásban részt vevő csapatoknak, és hogyan tudják megtalálni a szervezethez leginkább illő, megfelelő kompetenciákkal bíró agilis jelölteket. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter