Megjelent: 6 éve

Rémes a főnök?

Nem tudja megfelelően végezni a munkáját az, akinek rossz a főnöke: ugyanis annyira kikészíti a munkavállalót idegileg és lelkileg a nem megfelelő kapcsolat, hogy az már a munka rovására mehet. Hogyan lehet túlélni, ha kibírhatatlan a főnök? Erre gyűjtött össze pár tippet a Business Insider cikke alapján a jobline.

Először is azt kell átgondolnia a munkavállalónak, hogy menni akar vagy maradni? Az egészsége forog-e kockán, ha marad? Ha igen, akkor mindenképp lépni kell. Nyilván ezt a mai helyzetben nem könnyű meglépni, szempont lehet a mérlegelésnél, hogy van-e spórolt pénze, illetve van-e kilátása új állásra?

Ha a munkavállaló úgy dönt, hogy marad, fontos a pozitív hozzáállás. Neki is keményen tennie kell azért, hogy elviselhetőbb legyen a légkör. Ezért a munkahelyre jó hangulatban kell érkezni, hiszen ha folyamatosan boldogtalan, frusztrált, nagyon kevés az esélye annak, hogy bármi pozitív változás legyen. Nem szabad hagyni, hogy felbosszantson a főnök, meg kell őrizni a hidegvért. Ha a pozitív hozzáállás sem segít, ismét el lehet gondolkodni: menni vagy maradni?

Építő jelleggel hathat a kapcsolatra, ha a főnök érzi, bizalmat kapott a beosztottaktól. Ha ez megvan, erre már lehet építkezni: lehet jelezni, ha pluszfeladatot vállal, ha komolyabb ügyeket szeretne, ha már teljesen önálló munkavégzésre képes.

Innentől kezdve a cikk szerzője szerint egyre kevesebb lesz a feszültség, és még ha nem is lesznek legjobb barátok a főnökével, a szakmai kapcsolat nem fog elmérgesedni.

Jobline
  • 2019.11.14recruiTECH BLUE Fizikai munkaerő toborzás – van új a nap alatt? Szerintünk igen! recruiTECH BLUE | 2019. november 14-én a kékgalléros toborzásra koncentrálva, még lazy bird áron Részletek Jegyek
  • 2019.11.15Hogyan változnak a nyugdíjszabályok 2020-ban? Mikor jobb nyugdíjba vonulni a nyugdíj összege szempontjából. Még az idén, vagy inkább jövőre? Ki vonulhat nyugdíjba jövőre, mit jelent a munkáltató számára, ha a munkatárs nyugdíjra jogosulttá válik? Nyugdíj mellett hogyan dolgozhatunk? Mit jelent a munkáltató számára, ha nyugdíjas munkavállalót foglalkoztat? Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter