Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 2 hónapja

Toborzóirodát nyitott Berettyóújfaluban a büntetés-végrehajtás

Toborzóirodát nyitott Berettyóújfaluban hétfőn a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága. Azok jelentkezését várják, akik a 2020 végére elkészülő új büntetés-végrehajtási egészségügyi központban szeretnének dolgozni - írja az MTI.

images

A parancsnokság kommunikációs főosztálya az MTI-vel azt közölte, hogy a beruházás mintegy kétszáz munkahelyet teremt a Hajdú-Bihar megyei településen.

Az új egészségügyi központban körletfelügyelő, biztonsági felügyelő és szakápoló munkakörökbe várnak jelentkezőket. A hivatásos állományba kerülőkre 14 hetes szakmai képzés, a szakápolónak jelentkezőkre kilenc hónapos OKJ-s ápolóképzés is vár. A büntetés-végrehajtást választók a képzési idő alatt teljes fizetést kapnak és akár két szakmát is szerezhetnek.

A 194 ágyas intézmény országos szinten biztosítja majd a fogvatartottak kórházi egészségügyi ellátását, megteremtik a hosszú távú ápolás, őrzés és járóbeteg-szakellátás feltételeit is - írták.

A központban a tervek szerint számos szakrendelőt alakítanak ki, például sebészetit, tüdőgyógyászatit, urológiait, szülészeti-nőgyógyászatit. Az egyéb előre tervezhető, speciális eszközt és műszert igénylő beavatkozásokat a helyi Gróf Tisza István Kórházzal kötött szakmai együttműködés keretében végzik majd.

A közlemény szerint az épületek külső és belső kialakításában olyan fogvatartottak vesznek részt, akik szakképesítésüket és gyakorlati tapasztalataikat a börtönökben szerezték meg. Az intézmény felszerelési tárgyainak jelentős részét a büntetés-végrehajtás égisze alatt működő gazdasági társaságok gyártják.

MTI
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Életveszélyt okozó testi sértés miatt emeltek vádat egy biztonsági őr ellen

Életveszélyt okozó testi sértés miatt emeltek vádat egy biztonsági őr ellen, aki egy üres üveg rugdosása miatti szóváltás után leütött egy... Teljes cikk

Szemléletváltásra van szüksége a dolgozóknak

A szakszervezetek feladata lenne a munkavállalók digitalizációjára való felkészítése - nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Buzásné Putz Erzsébet, a... Teljes cikk

Hamarosan nálunk lesz a legalacsonyabb a minimálbér

Az mfor.hu szerint a környező országokban lassan mindenhol magasabb lesz a minimálbér, mint nálunk. Lengyelországban 14, Szlovákiában pedig 11... Teljes cikk