Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 10 éve

Unalmasnak találta a munkáját - elbocsátották

Elbocsátottak egy tizenhat éves lányt az állásából, mert a Facebookon írt bejegyzésében unalmasnak minősítette a munkáját.

A tizenhat éves brit Kimberley Swannt az irodájába hívatta a főnöke, és átnyújtott neki egy levelet, amelyben ez állt: "A Facebookon tett kijelentései szerint láthatóan elégedetlen a munkájával és a vállalattal, ezért jobb, ha azonnali hatállyal megszüntetjük alkalmazását a Marketing and Logistics cégnél" - írta a Daily Telegraph című napilap.

A fiatal megdöbbenését fejezte ki az újságnak, mert a Facebook oldalán írt bejegyzésében meg sem említette a vállalat nevét.

"Ez egy tizenhat éves gyerek. Azt is mondja, hogy a városunk is unalmas, de ezért még nem fogjuk kidobni itthonról" -hangoztatta a lány édesanyja.

Brendan Barber, a TUC szakszervezet főtitkára kifogásolta, hogy egy vállalkozó az alkalmazottai magánlevelezésében kutakodik. Szerinte kevés vállalkozónak jutna eszébe, hogy dolgozóit a sarki kocsmáig kövesse, és kihallgassa, panaszkodnak-e a munkájukra a barátaiknak.
Follow hrportal_hu on Twitter