Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 11 éve

Unalmasnak találta a munkáját - elbocsátották

Elbocsátottak egy tizenhat éves lányt az állásából, mert a Facebookon írt bejegyzésében unalmasnak minősítette a munkáját.

A tizenhat éves brit Kimberley Swannt az irodájába hívatta a főnöke, és átnyújtott neki egy levelet, amelyben ez állt: "A Facebookon tett kijelentései szerint láthatóan elégedetlen a munkájával és a vállalattal, ezért jobb, ha azonnali hatállyal megszüntetjük alkalmazását a Marketing and Logistics cégnél" - írta a Daily Telegraph című napilap.

A fiatal megdöbbenését fejezte ki az újságnak, mert a Facebook oldalán írt bejegyzésében meg sem említette a vállalat nevét.

"Ez egy tizenhat éves gyerek. Azt is mondja, hogy a városunk is unalmas, de ezért még nem fogjuk kidobni itthonról" -hangoztatta a lány édesanyja.

Brendan Barber, a TUC szakszervezet főtitkára kifogásolta, hogy egy vállalkozó az alkalmazottai magánlevelezésében kutakodik. Szerinte kevés vállalkozónak jutna eszébe, hogy dolgozóit a sarki kocsmáig kövesse, és kihallgassa, panaszkodnak-e a munkájukra a barátaiknak.
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter