Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 12 éve

Unalmasnak találta a munkáját - elbocsátották

Elbocsátottak egy tizenhat éves lányt az állásából, mert a Facebookon írt bejegyzésében unalmasnak minősítette a munkáját.

A tizenhat éves brit Kimberley Swannt az irodájába hívatta a főnöke, és átnyújtott neki egy levelet, amelyben ez állt: "A Facebookon tett kijelentései szerint láthatóan elégedetlen a munkájával és a vállalattal, ezért jobb, ha azonnali hatállyal megszüntetjük alkalmazását a Marketing and Logistics cégnél" - írta a Daily Telegraph című napilap.

A fiatal megdöbbenését fejezte ki az újságnak, mert a Facebook oldalán írt bejegyzésében meg sem említette a vállalat nevét.

"Ez egy tizenhat éves gyerek. Azt is mondja, hogy a városunk is unalmas, de ezért még nem fogjuk kidobni itthonról" -hangoztatta a lány édesanyja.

Brendan Barber, a TUC szakszervezet főtitkára kifogásolta, hogy egy vállalkozó az alkalmazottai magánlevelezésében kutakodik. Szerinte kevés vállalkozónak jutna eszébe, hogy dolgozóit a sarki kocsmáig kövesse, és kihallgassa, panaszkodnak-e a munkájukra a barátaiknak.
  • 2021.01.25HR Üzleti Vezető Mentoring és Workshop online program Inspirációt és támogatást nyújt HR vezetőknek és a jövő HR vezetőinek az üzleti vezetővé válásuk útján. Ajánlom minden olyan HR vezetőnek, aki szeretné a HR funkciót üzletközpontúbbá tenni, meghatározó hatással lenni üzletre, stratégiára, döntésekre, nagyobb bizalmat, hitelességet és befolyást szerezni a felsővezetésben. Részletek Jegyek
  • 2021.01.30Videokonferenciás 2 napos Scrum Master képzés A két napos intenzív, gyakorlat-orientált tréning szerepjátékokon és szimulációkon keresztül segít a résztvevőknek megérteni, hogyan alkalmazhatóak a legkülönbözőbb projektekben a Scrum alapelvei. Kitérünk arra is, hogy mikor érdemes használni a Scrumot, és mikor nem. Részletek Jegyek
  • 2021.02.04Stratégiai- és teljesítmény controlling A vezetők elmondása alapján a controlling gyakran utókalkuláció fókuszú, célja a pénzügyi számvitel kiszolgálása. Ez a kutatás is rávilágít arra, hogy kimutathatóan sikeresebbek azok a vállalatok, ahol a vezetők támaszkodhatnak a controller tevékenységére. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter