Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 4 éve

44 ezer fiatalnak ajánlották fel az Ifjúsági Garancia Programot

Július végéig a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat több mint 44.000 fiatalnak ajánlotta fel az Ifjúsági Garanciában való részvétel lehetőségét. Az érdemi előkészítő szakaszba 11 ezer fő lépett, akik közül több mint 9.600 fő meg is kapta az ajánlatot, derül ki az Emmi család- és ifjúságügyért felelős államtitkárság közleményéből.

A Munkahelyvédelmi Akciótervvel 2014-ben már több mint 150 ezer pályakezdő és 25 év alatti fiatal foglalkoztatását támogatták a program keretében járulékkedvezménnyel.

Az Ifjúsági Garancia egy átfogó, oktatási és foglalkoztatási intézkedések kombinációjával az ifjúsági munkanélküliség csökkentését, a fiatalok élethelyzetének javítását célzó rendszer. Az idehaza több lépcsőben megvalósuló program első szakaszában főként a legalább 6 hónapja álláskeresőként regisztrált 25 év alatti fiatalok kapnak segítséget. Július végéig 9600 fiatal kapott konkrét ajánlatot.

A programra a 2014 és 2020 közötti uniós költségvetési időszakban az Európai Unió 15 milliárd forintnak megfelelő összeget adott a 4 leghátrányosabb helyzetben lévő régióban a program működésére, ahogy erről korábban már beszámoltunk. Ezt a kormány még 200 milliárd forintot tesz, hogy minden régióban működhessen, és akár 174 ezer fiatalhoz eljusson.

Novák Katalin államtitkár a fiatalokkal való kommunikáció fontosságát hangsúlyozta.
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
A hazai vállalkozásokra nem jellemző az időszakos leállás

Ha mégis beiktatnak egy kis szünetet, az jellemzően maximum egy hétig tart, és többnyire az egész céget érinti. A leállás időszaka összefügghet a... Teljes cikk

Munkaerő-piaci alternatívák kistelepülésen élőknek

Kistelepülésen élni vagy egy választás következménye, vagy oda születtünk. Nagyvárosból sokan költöznek vidékre teljes életmódváltással, de... Teljes cikk

Évi 358 milliárd eurójába kerül a közép- és kelet-európai vállalkozásoknak a munkaerőhiány

A megkérdezett cégek negyedének a szakképzett munkaerő hiánya évente több mint 5%-os bevételkiesést jelent. Teljes cikk