Szegedi Juli
Szerző: Szegedi Juli
Megjelent: 6 éve

A HR-vezető egy napja - mi zajlik a kulisszák mögött?

images

Július 18, csütörtök - egy nyári munkanap története

6 órai kelés, hosszas készülődés, teraszon végzett reggeli torna- indul a szokásos nyári reggel. Fél 9 lett, mire autóba ültem: ez a csütörtök is a megbeszélések napja lesz, ahogy két másik nap is egy héten. Ma a belső telefonkonferenciák fognak dominálni. Mire beértem 9 órára az óbudai irodába, már átgondoltam, le kell csippentenem 10-10 percet az egymást érő meetingekről, hogy legyen időm kávéra, az emailek ellenőrzésére.
Rögtön startolt is az első megbeszélésem, a rendszeres heti találkozó az egyik felsővezetővel, akivel most a munkatársak fejlesztéséről, elkötelezettségének növeléséről beszélgettünk. Számomra fontos, hogy mindig én menjek át a másik irodájába, így könnyebben lehet belső tanácsadóként segíteni, és gesztusként sem utolsó.
dscn6076.jpg


10:00-től a háromfős HR-csoportommal néztük át az aktuális ügyeket fél órában. Ezt követte az első telefonkonferencia, melyben regionális egyeztetés volt a jövő évi tervezésről. Több folyamatunk is változik, ezért fontos, hogy valamennyi lokációban azonos formában történjen meg a stratégia leképeződése. Ennek folyományaként delegáltam kolléganőmnek a rá eső feladatokat, amiket szükséges elvégezni.

A nap első étkezésére 11:30 után került sor, a félórás ebédet jellemzően a csapatommal töltöm el, ekkor lazábban, nevetve beszéljük át a szűkebb-tágabb világ történéseit. Választásom nem tűnt szerencsésnek, csak a köretet ettem meg végül. Nem is baj, kezdek úgyis átállni az egészségesebb étkezésre. Majd egy szabadban elfogyasztott kávé - aznap a harmadik - következett.

12:30-tól 6 ország részvételével zajlott a következő, egyórás telefonkonferencia a belső akciótervek egyeztetéséről. Itt szintén a stratégia kapcsán adtunk visszajelzéseket, és pontosítottuk, ki milyen feladatokat tud bevállalni ennek megvalósítása esetén. Ennek keretében a regionális főnökömmel is váltottam pár szót.
dscn6081.jpg


Tudásmegosztás, az egyik szervezet legutóbbi átszervezéssel kapcsolatos tapasztalatok áttekintése volt a célja annak a félórás virtuális találkozónak, melyen egy másik csoporttal, de szintén külföldi kollégáimmal közösen vettem részt. Egyik nagy előnye e telekonferenciáknak, hogy a világ egyik végéről hallott információt azonnal fel tudom használni egy másik hívásnál, és egy nemzetközi szervezetben szinte bármire megtudható a válasz néhány percen belül.

A nap első "négyszemközti" telefonbeszélgetése zajlott 14:00-14:30 között, ekkor az egyik globális HR-funkció vezetőjével tárgyaltam a várható együttműködés kapcsán.
dscn6112_web.jpg


Végre magyarul beszélek, és nem az irodában ülök: a következő órában a földszinti kávézóban pontosítjuk egy hazai versenyen való elindulás lehetőségeit a képzés, és fejlesztésért felelős kollégámmal. A nap utolsó kávéja, az ötödik. A virtuális, és mátrix szervezet miatt ritkábban tudok az emberekkel személyesen beszélni, mint azt szeretném, ezért is fontos számomra ez a momentum.

Irány ismét a telefon: 15:30-től egy szűk, nemzetközi csoport részeként a globális folyamatokról kapok áttekintést.

Ma van az SAP gyorsjelentésének a napja, 16:00-től az úgynevezett Global All-Hands meetinget közvetítik Németországból a belső videocsatornán, melybe bele-belenézek..

Rövid e-mailezés, telefonra nézés - találkozók alatt soha nem nyomkodom, és veszem fel a mobilom - majd egy naplevezető beszélgetés a munkatársammal, aki anélkül jött, hogy egyeztettük volna. Mentségére szólt, hogy hozott kóstolóba barackot, melyet a teraszon ettünk meg..

dscn6149_web.jpg
Ma nyugodt napot vártam, mely közel sikerült is: két helyen kellett közbeavatkoznom. Összeszámolom a nem törölt e-maileket: 37 bejövő, és 3 kimenő. Átnézem ismét: semmi azonnali, mely nem várhat holnapig.

Az időmet csak kevéssé tudom tervezni egy-egy nap, aki szabad helyet lát a naptáramban, rögtön le is köti, de a péntekre már alig van hely: már napokkal korábban befoglaltam e-mailekre, backoffice-ra.

18:07-kor indulás haza Szentendrére. Az esti program kerti locsolás lett volna, melyet a barátaim keresztbehúztak, végül egy közeli golfpályára mentünk ki gyakorolni. Teázás, könnyű vacsora következett, 23 órakor fejeződött be a nap.

  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
  • 2020.02.20Készülj fel a 2020-as Munka törvénykönyve változására! Hogyan kell előkészíteni munkajogi szempontból a felmondást? Hogyan működhet jogszerűen az elektronikus munkaidő nyilvántartás? Milyen változások várhatók a Munka törvénykönyvében, az elfogadott uniós irányelvek tükrében? Milyen tanulságok vonhatók le a legújabb munkaügyi bírói gyakorlatból? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Személyesen vesz részt a tehetséges fiatalok kiválasztásában - a Vodafone HR Vezérigazgató-helyettesének egy napja

Tóth Zsuzsanna 2015 szeptembere óta dolgozik a Vodafone Magyarország Zrt.-nél, mint HR Vezérigazgató-helyettes. A legtehetségesebb frissdiplomások... Teljes cikk

Nőként divatcégnél dolgozni ajándék

Szabó Szilvia 2001 óta dolgozik a Deichmann Kft. személyzetfejlesztési vezetőjeként. A közel ezer főt foglalkoztató cégnél öt fős csapatot vezet.... Teljes cikk

Így telik az Apollo Tyres HR igazgatójának egy napja

Nemzetközi projekteken dolgozik, videokonferenciát tart és sok egyéb mellett ő irányítja a HR csapatot. Tarnai Tamás 2016 óta dolgozik az Apollo Tyres... Teljes cikk