Megjelent: 8 éve

Aki kérdez: Somorjai Éva

- Mit gondol arról, előfordulhat-e olyan egy HR vezetővel, hogy előítélete van egy már meglévő vagy egy a vállalathoz csatlakozni kívánó munkavállalóval szemben? Volt-e már arra példa, hogy utólag rájött, hogy előítélettel viselkedett valaki iránt? Mit tett?

- Mindannyian emberek vagyunk és az első benyomás nagyon sokat számít. Természetesen velem is előfordult, hogy egy interjút "mínuszban" kezdett egy jelentkező, a hozzáállása, kommunikációs képessége miatt, de gyakran az interjú végére sikerült megfordítani a képet. Ehhez persze nagyon sok önismeret is szükséges és elsősorban azt elfogadni, hogy valaki más az más és nem jobb vagy rosszabb.

Valódi előítéletet nem fedeztem fel magamban, a mínuszok mindig valamilyen konkrét gyakorlati tapasztalatból születtek. Mivel alapvetően hiszek a második esélyben, ezek a mínuszok is az esetek többségében kezelhetőek voltak fejlesztéssel, odafigyeléssel.

Mit teszek, ha egy helyzetben mínuszt érzek? Elsősorban azt keresem, miért érzem ezt és mit kell nekem ahhoz tennem, hogy ne így legyen. Ha én már tudom erre a választ, az fél siker. Ha nem rajtam múlik, akkor pedig jelzem az érintettnek, hogy nem vagyok komfortos a helyzettel és beszéljünk róla."

KÉRDÉS:

Fejér Pétertől, az OD Partner ügyvezető partnerétől kérdezném: A mai világban rendkívül fontos az önmotiváció. Te milyen eszközökkel éred el, hogy minden nap motivált légy?
  • 2020.11.17Toborzás a LinkedIn-en és a Facebook-on - ONLINE A Toborzás a LinkedIn-en és a Facebookon 1 napos workshopon délelőtt kérdést kaphat LinkenInnel kapcsolatos kérdéseire, szó lesz továbbá a vállalati oldal fontos elemeiről, karrieroldalról és oldal-analitikákról. Délután példákkal színesítve ismerkedhet meg a kampánykezeléssel, kapcsolati háló felépítésének kérdéseivel és egyéb, Facebookkal kapcsolatos funkcióval. Részletek Jegyek
  • 2020.11.23Művezető képzés A művezetők szakmai továbbképzése a vezetői feladataik eredményes és hatékony ellátására. A résztvevők vezetői, problémamegoldási és termelékenységfejlesztési készségeinek fejlesztése konkrét feladatokon, szituációs játékokon, esettanulmányokon keresztül. Részletek Jegyek
  • 2020.12.05 Teljesítménymenedzsment és motiváció A résztvevők megtanulják, beosztottjaik teljesítményére ható területek helyes menedzselését. Képessé válnak akár munkavégzés közben hatásos, rövid coaching beszélgetések levezetésére. Megismerik a teljesítmény menedzsment eszközrendszerét. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter