Szerző: HR Portal
Megjelent: 3 hete

Az agilitás nem cél, hanem eszköz

Miért fontos az agilitás emberi oldala? Mi kell ahhoz, hogy egy agilis transzformáció valóban elkezdődjön? Milyen változásra van szükség a fejekben és a mindennapi működésben? Erről kérdeztük Bársony Balázst, a Legacy Trénerét, aki a Tréning Kerekasztal Konferencián is beszélni fog a témáról.

Mitől aktuális a téma, agilitásról, de még inkább annak emberi oldaláról beszélni? 

Magának az agilitásnak, az agilis szervezeti működésnek az aktualitását a szervezetek által napjainkban megtapasztalt millió gyors változás adja. Mondhatni, az elmúlt 10 évben már ugyanígy tapasztalható volt a jelenség, mára még több, még gyorsabban felbukkanó, még nagyobb jelentőségű változásokkal kell az üzleti vállalkozásoknak szembenézniük. Kicsiknek és nagyoknak egyaránt. 

Aki erre jól szeretne reagálni, annak érdemes olyan módszertanokat beépíteni a mindennapi működésébe, amivel az alkalmazkodóképességét javíthatja. Aki jobban alkalmazkodik, képes életben maradni, akár növekedni, aki nem... 

Az emberi oldala azt jelenti, szükség van egy olyan hozzáálláscsomagra, attitűdgyűjteményre, ami magát a módszertant jól képes működtetni. Elengedhetetlen, hogy először az "agilis mindsetről" beszéljünk, és csak utána jöhetnek a módszertanok, keretrendszerek, szerepköri sajátosságok, események, dokumentumháttér. 

Miben más az AGILIS mindset, mint egy jól működő, általános hozzáállás, amit a munkahelyeken várnak a munkatársaktól?

Semmiben és mégis sok mindenben. Mondani szokták, hogy mivel az ember alapvetően agilis, és képes alkalmazkodni a változásokhoz, ezért magában hordozza mindezeket a tulajdonságokat, amivel agilis munkakörnyezetben jól tud működni.

Említhetnénk a tiszteletet, a bátorságot, a fókuszált munkavégzést, a figyelmet, a visszajelzések gyakorlását, a nyitottságot vagy a kreativitást. Mégis, több esetben azt tapasztaljuk, hogy ezeknek nem minden szervezeti kultúra enged automatikusan teret.

A hibázás kultúrája például igencsak eltérő az egyes munkahelyeken, még akár vezetője is válogatja, ki hogyan áll az alkalmazottak hibázásához. Az agilis módszertanok ezeket nagyító alá helyezik, figyelmet fordítanak mindennapi gyakorlásukra, mert azt vallják, csak ezek megléte mellett lehet igazán agilis egy szervezet.

Ezért egy agilis transzformáció szükség szerint a fejekben kell, hogy elkezdődjön és csak utána következhet a mindennapi munkavégzés rutinjának, gyakorlatának megváltoztatása.

Jöjjön el a 2022-es Tréning Kerekasztal Konferenciára, 2022. október 5-én, az Anantara New York Palace Budapest Hotelbe!

A konferencia, több évtizedes hagyományt követve, az aktuális szervezeti és HR kihívásokra ad válaszokat és bemutatja a magyar piac vezető tréningcégeinek legújabb fejlesztéseit és tapasztalatait. Válaszok a folyamatos változásra, stresszre, fluktuációra és a hibrid működésre. 

Izgalmas előadások és tartalmas workshopok egész nap. 500+ év szervezetfejlesztési tapasztalat egy helyen. Nyeremények 1 millió Ft értékben. A program üzleti vezetőknek, cégvezetőknek, HR vezetőknek, HR Business Partnereknek és vállalati képzési és fejlesztési szakembereknek szól.

Jelentkezzen most! További részleteket itt talál.

Mire számíthatnak a hallgatók a konferencia ezen blokkjában?

Mindenekelőtt őszinteségre, semmiképp nem az agilitás célzott népszerűsítésére, sokkal inkább azon kötelező hozzávalók megismerésére, melynek tudatában ők maguk tudnak döntést hozni arról, számukra vajon egy lehetséges jövőbemutató megoldás lehet-e, ha a módszertant részben, elemeiben vagy egészben a mindennapi működésük részévé, motorjává teszik.

Az agilitás nem cél, hanem eszköz, amit van lehetőség választani, amennyiben úgy ítéli meg a management, hogy ez az, ami segíti a célok megvalósulását, az ügyfelek jobb kiszolgálását, a MINDENKORI változásokhoz jól alkalmazkodó szervezet kialakítását.

Jelentkezés és a program további részletei: https://www.hrportal.hu/trening-kerekasztal-2022/

  • 2022.08.29Mit tegyél, hogy tőled vásároljanak? Értékesítése mindig szükség van; nem csak akkor, ha a cégnek jól megy, de akkor is, amikor nehéz időszak következik. Részletek Jegyek
  • 2022.09.28 recruiTECH BLUE Kékgalléros foglalkoztatók, termelő logisztikai vállalatok = recruiTECH BLUE konferencia, ahol újra a fizikai toborzáson lesz a hangsúly. Harmadik országbeliek foglalkoztatása, szállásoltatás, online toborzás, outsourcing és még számos aktuális téma! Részletek Jegyek
  • 2022.10.05Tréning Kerekasztal Konferencia 2022. Folytonos változások, aggodalom, stressz, hybrid működés, motivációvesztés, soha nem látott fluktuáció - napjainkban számos már korábban is tapasztalt és rengeteg új kihívással küzdenek a cégvezetők, HR és képzési szakemberek. Az idei Tréning Kerekasztal konferencia több évtizedes hagyományt követve az aktuális szervezeti és HR kihívásokra ad válaszokat és bemutatja a magyar piac vezető tréningcégeinek legújabb fejlesztéseit és tapasztalatait. Részletek Jegyek
  • 2022.11.09Új EU-s irányelvek a Munka Törvénykönyvében Jelentős munkaügyi adminisztratív feladat ősz elején - két irányelv átültetésével módosul a munka törvénykönyve. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Megmozdul a benned lévő vezető

Egyre többször hangsúlyozzák szakemberek a vezetői önismeret fontosságát. Egy vezető csak akkor tud jól működni, ha jól ismeri saját magát, és... Teljes cikk

Vége a klasszikus vezetőfejlesztésnek? Ez kell a munkavállalók megtartásához

A szervezeti kultúra, a vezető attitűdje, az érzelmi kötődés, valamint a megbecsültség érzése továbbra is vízválasztó a munkaerő... Teljes cikk

Itt az ellenszer a kémiatanárok és a vegyészmérnökök hiányára?

Sokszínű kémia néven ingyenes, online előkészítő segíti az érettségi előtt álló diákokat. A tananyag kidolgozásában a Budapesti Műszaki... Teljes cikk

Facebook