Szerző: HR Portal
Megjelent: 2 éve

Az agilitás nem cél, hanem eszköz

Miért fontos az agilitás emberi oldala? Mi kell ahhoz, hogy egy agilis transzformáció valóban elkezdődjön? Milyen változásra van szükség a fejekben és a mindennapi működésben? Erről kérdeztük Bársony Balázst, a Legacy Trénerét, aki a Tréning Kerekasztal Konferencián is beszélni fog a témáról.

Bársony Balázs, Legacy-

Mitől aktuális a téma, agilitásról, de még inkább annak emberi oldaláról beszélni? 

Magának az agilitásnak, az agilis szervezeti működésnek az aktualitását a szervezetek által napjainkban megtapasztalt millió gyors változás adja. Mondhatni, az elmúlt 10 évben már ugyanígy tapasztalható volt a jelenség, mára még több, még gyorsabban felbukkanó, még nagyobb jelentőségű változásokkal kell az üzleti vállalkozásoknak szembenézniük. Kicsiknek és nagyoknak egyaránt. 

Aki erre jól szeretne reagálni, annak érdemes olyan módszertanokat beépíteni a mindennapi működésébe, amivel az alkalmazkodóképességét javíthatja. Aki jobban alkalmazkodik, képes életben maradni, akár növekedni, aki nem... 

Az emberi oldala azt jelenti, szükség van egy olyan hozzáálláscsomagra, attitűdgyűjteményre, ami magát a módszertant jól képes működtetni. Elengedhetetlen, hogy először az "agilis mindsetről" beszéljünk, és csak utána jöhetnek a módszertanok, keretrendszerek, szerepköri sajátosságok, események, dokumentumháttér. 

Miben más az AGILIS mindset, mint egy jól működő, általános hozzáállás, amit a munkahelyeken várnak a munkatársaktól?

Semmiben és mégis sok mindenben. Mondani szokták, hogy mivel az ember alapvetően agilis, és képes alkalmazkodni a változásokhoz, ezért magában hordozza mindezeket a tulajdonságokat, amivel agilis munkakörnyezetben jól tud működni.

Említhetnénk a tiszteletet, a bátorságot, a fókuszált munkavégzést, a figyelmet, a visszajelzések gyakorlását, a nyitottságot vagy a kreativitást. Mégis, több esetben azt tapasztaljuk, hogy ezeknek nem minden szervezeti kultúra enged automatikusan teret.

A hibázás kultúrája például igencsak eltérő az egyes munkahelyeken, még akár vezetője is válogatja, ki hogyan áll az alkalmazottak hibázásához. Az agilis módszertanok ezeket nagyító alá helyezik, figyelmet fordítanak mindennapi gyakorlásukra, mert azt vallják, csak ezek megléte mellett lehet igazán agilis egy szervezet.

Ezért egy agilis transzformáció szükség szerint a fejekben kell, hogy elkezdődjön és csak utána következhet a mindennapi munkavégzés rutinjának, gyakorlatának megváltoztatása.

Jöjjön el a 2022-es Tréning Kerekasztal Konferenciára, 2022. október 5-én, az Anantara New York Palace Budapest Hotelbe!

A konferencia, több évtizedes hagyományt követve, az aktuális szervezeti és HR kihívásokra ad válaszokat és bemutatja a magyar piac vezető tréningcégeinek legújabb fejlesztéseit és tapasztalatait. Válaszok a folyamatos változásra, stresszre, fluktuációra és a hibrid működésre. 

Izgalmas előadások és tartalmas workshopok egész nap. 500+ év szervezetfejlesztési tapasztalat egy helyen. Nyeremények 1 millió Ft értékben. A program üzleti vezetőknek, cégvezetőknek, HR vezetőknek, HR Business Partnereknek és vállalati képzési és fejlesztési szakembereknek szól.

Jelentkezzen most! További részleteket itt talál.

Mire számíthatnak a hallgatók a konferencia ezen blokkjában?

Mindenekelőtt őszinteségre, semmiképp nem az agilitás célzott népszerűsítésére, sokkal inkább azon kötelező hozzávalók megismerésére, melynek tudatában ők maguk tudnak döntést hozni arról, számukra vajon egy lehetséges jövőbemutató megoldás lehet-e, ha a módszertant részben, elemeiben vagy egészben a mindennapi működésük részévé, motorjává teszik.

Az agilitás nem cél, hanem eszköz, amit van lehetőség választani, amennyiben úgy ítéli meg a management, hogy ez az, ami segíti a célok megvalósulását, az ügyfelek jobb kiszolgálását, a MINDENKORI változásokhoz jól alkalmazkodó szervezet kialakítását.

Jelentkezés és a program további részletei: https://www.hrportal.hu/trening-kerekasztal-2022/

  • 2024.03.21recruiTECH 2024 A recruiTECH elsősorban HR vezetőknek, toborzóknak, toborzási vezetőknek, employer branding specialistáknak és learning & development szakembereknek szól, akik napi szinten küzdenek a toborzási céljaikért a munkaerőpiacon, akik keresik az új megoldásokat, melyek segítségével hatékonyabbá tehetik vállalatuk tevékenységét.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.26Műegyetemi Állásbörze A Műegyetemi Állásbörze Budapest legnagyobb és legrangosabb álláskereső rendezvénye. 1995 óta képez hidat a munkaadók és potenciális munkavállalóik között. Rendezvényről rendezvényre több újítással, színesebb programokkal, felméréssel és számos csatornával is találkozhatnak az érdeklődők.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.27Átfogó projektmenedzsment képzés IPMA és PMI alapokon Klasszikus projektmenedzsment képzés - átfogó, gyakorlati program, egyéni mentorálással.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Net-Coach ösztöndíjas felnőttképzést indít tavasztól az NMHH

Új felnőttképzési program indul tavasztól a váci Apor Vilmos Katolikus Főiskola és a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) együttműködésében. Teljes cikk

Több mint 50 ezer "akkumulátor szakembert" képeztek ki

Több mint 50.000 munkavállaló számára fejeződött be az a szakképzés, amelyen a résztvevők a gyorsan fejlődő akkumulátoripari értékláncban... Teljes cikk

Így lesz több lányból informatikus

Nagy a hiány természettudományos területen az utánpótlásból. Tartalékot jelenthet, ha több lány számára tesszük vonzóvá a szaknyelvben STEM-nek... Teljes cikk