Megjelent: 9 éve

Az álláspiac kínálati oldala: íme a legkeresettebb munkakörök

images

images

A hirdetések mintegy 65 százalékát jelentették meg közvetlenül a munkaadók, a fennmaradó 35 százalék tanácsadó cégek, munkaerő közvetítő irodák által közzétett állásajánlat.

A földrajzi régiók szerinti összehasonlításban azt láthatjuk, hogy budapesti állásokat kínált a hirdetések majdnem egyharmada (30 százalék). Győr-Moson-Sopron megyében lévő álláslehetőségről szólt az ajánlatok mintegy 20 százaléka, Pest és Csongrád megyei állásokat kínált a hirdetések valamivel több mint 5 százaléka. Fejér megyéből származott a meghirdetett az ajánlatok 3,2 százaléka, Vas megyéből pedig 2,5 százalékuk. Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Komárom-Esztergom, Veszprém megyei állásokra vonatkozó hirdetések aránya 1,5-1,5 százalék.
A sor végén Békés és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye található kevesebb, mint 1 százalékkal.

A pozíciók szintje szerinti összevetés alapján a technikailag szakképzett alkalmazottak a legkeresettebbek az online álláspiacon: az interneten megjelent hirdetések 26,3 százalék vonatkozik ilyen munkakörökre, míg a hirdetések 16,8 százaléka kínál szolgáltatási szférához tartozó alkalmazotti állásokat.

Középvezetői és menedzseri állások betöltését célozza a hirdetések 14,7 százaléka. Adminisztratív alkalmazottakat keresnek a hirdetések közel 12 százalékában. Az online hirdetések 7 százaléka vonatkozik segédmunkákra. A szakterületek szerinti összehasonlítás szerint a vizsgált időszakban a hirdetések 17,4 százaléka értékesítés, kereskedelem területéhez tartozó álláslehetőségeket kínált, így elmondható, hogy az év eddigi időszakában ez volt a leggyakoribb álláslehetőség a világhálón.

Az információs technológiákhoz kapcsolódó állásokra vonatkozott az ajánlatok 10,3 százaléka, az adminisztráció, a gépipar, a közgazdasági, pénzügyek, könyvelés területére vonatkozott 7-7 százalékuk. A gyártás, termelés területén kínált állásokat az álláshirdetések 6,5 százaléka, a szállítmányozás, logisztika területén pedig 5 százalék.

Az egészségügyhöz, szociális ellátáshoz kapcsolódó munkalehetőségeket kínáltak a hirdetések 4,1 százalékában, elektrotechnika és energetika területéhez köthető állásra vonatkozott az ajánlatok 3,2 százaléka.
  • 2021.04.23Szervezetfejlesztő (OD) Tanácsadó képzés Egyesítettük a Sämling Solution, a FranklinCovey és vendégelőadóink tudását és tapasztalatát, hogy a résztvevők „soft” és „hard” típusú fejlesztések koordinálására és támogatása is képesek legyenek. Mindazoknak akik Belső munkatársként vagy Külső tanácsadóként vezetnek vagy támogatnak szervezetfejlesztési folyamatokat. Részletek Jegyek
  • 2021.04.252 Napos Scrum Master képzés online, élő videokonferenciás Az agilis működés motorja a Scrum Master, aki biztosítja a hatékony csapatmunkát és kezeli az átalakulás során kialakuló feszültségeket, konfliktusokat. Minden iparágban célszerű átállni agilis működésre, nem csak a szoftverfejlesztésben. Képezze ki kollégáit Scrum Masterré. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Szabadságvesztéssel is büntethető, aki bántalmazza vagy fenyegeti az útellenőröket

Március elsejétől a Büntető törvénykönyv szerint közfeladatot ellátó személynek minősülnek a Magyar Közút Nonprofit Zrt. útellenőrei és... Teljes cikk

Szervizes jelentése

A szervizes feladata különböző gépek, eszközök (területtől függ) javítása, karbantartása. Teljes cikk

Az iskolaőrök a távoktatás ideje alatt is dolgoznak

Az iskolaőrök zöme az online oktatás idején is bejár dolgozni, néhányukat ideiglenesen másik iskolába vezényelték vagy a helyi kapitányságon... Teljes cikk