Megjelent: 8 éve

Az álláspiac kínálati oldala: íme a legkeresettebb munkakörök

images

A hirdetések mintegy 65 százalékát jelentették meg közvetlenül a munkaadók, a fennmaradó 35 százalék tanácsadó cégek, munkaerő közvetítő irodák által közzétett állásajánlat.

A földrajzi régiók szerinti összehasonlításban azt láthatjuk, hogy budapesti állásokat kínált a hirdetések majdnem egyharmada (30 százalék). Győr-Moson-Sopron megyében lévő álláslehetőségről szólt az ajánlatok mintegy 20 százaléka, Pest és Csongrád megyei állásokat kínált a hirdetések valamivel több mint 5 százaléka. Fejér megyéből származott a meghirdetett az ajánlatok 3,2 százaléka, Vas megyéből pedig 2,5 százalékuk. Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Komárom-Esztergom, Veszprém megyei állásokra vonatkozó hirdetések aránya 1,5-1,5 százalék.
A sor végén Békés és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye található kevesebb, mint 1 százalékkal.

A pozíciók szintje szerinti összevetés alapján a technikailag szakképzett alkalmazottak a legkeresettebbek az online álláspiacon: az interneten megjelent hirdetések 26,3 százalék vonatkozik ilyen munkakörökre, míg a hirdetések 16,8 százaléka kínál szolgáltatási szférához tartozó alkalmazotti állásokat.

Középvezetői és menedzseri állások betöltését célozza a hirdetések 14,7 százaléka. Adminisztratív alkalmazottakat keresnek a hirdetések közel 12 százalékában. Az online hirdetések 7 százaléka vonatkozik segédmunkákra. A szakterületek szerinti összehasonlítás szerint a vizsgált időszakban a hirdetések 17,4 százaléka értékesítés, kereskedelem területéhez tartozó álláslehetőségeket kínált, így elmondható, hogy az év eddigi időszakában ez volt a leggyakoribb álláslehetőség a világhálón.

Az információs technológiákhoz kapcsolódó állásokra vonatkozott az ajánlatok 10,3 százaléka, az adminisztráció, a gépipar, a közgazdasági, pénzügyek, könyvelés területére vonatkozott 7-7 százalékuk. A gyártás, termelés területén kínált állásokat az álláshirdetések 6,5 százaléka, a szállítmányozás, logisztika területén pedig 5 százalék.

Az egészségügyhöz, szociális ellátáshoz kapcsolódó munkalehetőségeket kínáltak a hirdetések 4,1 százalékában, elektrotechnika és energetika területéhez köthető állásra vonatkozott az ajánlatok 3,2 százaléka.
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter