Megjelent: 7 hónapja

Az interim manager 10 nyerő tulajdonsága

Mi kell ahhoz, hogy valaki sikeres legyen interim managerként? Szakértőktől gyűjtöttük össze a legfontosabb készségeket, tulajdonságokat.

1. Korábbi megbízások sikeres teljesítése


Alapfeltétel, hogy az interim manager korábbi munkái sikeresek legyenek. Ebből a tapasztalatból és az esetleges hibák kijavításából tud aztán a következő állomáshelyeken építetni és értéket teremteni.


2. Vezetési tapasztalat, emberi érettség


Az interim managerek felsővezetői tapasztalattal rendelkeznek, több területen bizonyítottak és többnyire 40 év felett járnak.

3. Jó kommunikációs készség


Hitelesen és kompetensen kell fellépnie a munkatársak és az üzleti partnerek előtt. Csak úgy tudja a csapat bizalmát elnyerni, ha érthetően fogalmaz, meghallgatja a másik fél igényét, véleményét és reflektál rá. Lényeges, hogy munkatársi csoportokra szabja üzeneteit.

4. Szakmai tapasztalat


Valamilyen szintű iparági és szakmai ismeret elengedhetetlen. Nem olyan mélységben, ahogyan ezt a szakértői csapat tudja, de az interim manager érti a folyamatokat és jó kérdéseket tesz fel.
Ki az az interim manager?
Egy szervezethez meghatározott időre, meghatározott céllal kinevezett átmeneti vezető. Legtöbbször vállalati krízisek (cégbezárás, újrastrukturálás), projektek (cégösszeolvadás, változásmenedzsment, új terület elindítása), helyettesítések (szülési szabadság, sabbatical) esetén vetik be.

5. A változásra való képesség


Az egyik legfontosabb skill. Főképp azért, mert az interim managert olyan helyzetben vetik be, amikor a ‘business as usual' működés nem megy, valamilyen változási folyamatot kell elindítania és levezényelnie. Ez lehet egy cég újrastrukturálása, új infrastruktúra bevezetése, a nyereséges működés megalapozása. Az interim manager a változáskezelésnek a privát életben is hasznát veszi: a munkája számos esetben utazással jár, bevételei két megbízás között bizonytalanok, hosszú távon sem tud tervezni.

6. Strukturált és célorientált munkavégzés


Az interim manager racionálisan gondolkodik, nincsenek hosszú távú vezetői ambíciói. Éppen ezért nem vesz részt szervezeti játszmákban, pontosan tudja, hogy az ő megbízatása meghatározott időre szól. Csak a végeredmény számít neki, utána új kihívást keres.

7. Projektre fókuszált gondolkodás


Az interim managernek el kell rejtenie az egóját a munkában. Arra figyel, hogy olyan struktúrákat hozzon létre, ami nélküle is működik hosszú távon. Azaz leosztott feladatok, pontosan definiált munka- és felelősségi körök, a teljes spektrumot lefedő szaktudás. Vezetőként nem épít információs monopóliumot, se kiskirályságot.
Tehát nem úgy viselkedik mint egy határozatlan időre szerződött alkalmazott.

8. Erős folyamatmenedzsment skill


A jó interim manager ismérve, hogy képes a folyamatokat apró, mindenki számára érthető és értelmezhető részekre szeletelni és mindent a célnak alárendelni. Előnye, hogy nincsenek meg nála a szervezeti berögződések, az informális kapcsolatok, amik sokszor fékezik a hatékonyságot.

9. Az innováció keresése és meghallása


Az interim manager folyamatosan megkérdőjelezi a status quo-t, nem lép túl azon a formulán, hogy “mi ezt így szoktuk csinálni”, hanem utánamegy, nem lehetne-e jobban. Ezen kívül meghallja a munkatársak újító javaslatait, és mérlegeli, mi az, ami javítja a hatékonyságot és beépíthető a napi működésbe.

10. Stressztűrés, konfliktuskezelés


Mivel többnyire változásra szerződik, elkerülhetetlenek a munkavállalókkal való konfliktusok. Az interim manager sokszpr a status quo fenntartásában érdekelt munkavállalók ellenállásába ütközik. Erős hit és magabiztosság kell ahhoz, hogy ne engedje magát eltéríteni.
  • 2021.08.10 Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikusra lehet szüksége minden olyan cégnek, amelynél kiemelten fontos a munkahelyi egészség és biztonság megvalósítása. A Munkavédelmi technikus ugyanis elősegíti a munkahelyi balesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzését, valamint a munkavédelemre fordított költségek optimalizálást. Támogatja a munkáltatót a munkavédelmi kötelezettségek teljesítésében, ezzel hozzájárul a mulasztások és szabályszegések hátrányos személyi és anyagi következményeinek elkerüléséhez Részletek Jegyek
  • 2021.08.28Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. Részletek Jegyek
  • 2021.09.23HR Basic Sajátítsd el évek helyett 12 napban az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! HR gondolkodás e-learning videókkal, esettanulmányokkal, testre szabva gyakorlatorientáltan. Részletek Jegyek
  • 2021.09.28Kötelező visszaélés-bejelentési rendszer bevezetése, alkalmazása Az EU 2019/1937 sz. irányelve új kötelezettséget ír elő. Visszaélés-bejelentési rendszert kell alkalmazni. Minden 50 fő feletti munkavállalót foglalkoztató vállalkozásnak, továbbá a közszférában működő szervezetnek kötelező lesz visszaélés bejelentési rendszert kialakítania és működtetnie. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
5 működési terület interimeknek a járvány után

Már mindenki, aki teheti a járvány utáni világban és folyamatokban gondolkodik. Az új normálisba való átmenet kialakításában pedig az interim... Teljes cikk

Az interim, mint B terv

A post-COVID reintegráció lázában ég a cégvilág. Talán nincs is olyan vállalat, ahol aktívan ne foglalkoznának a működés visszaállítás... Teljes cikk

Az interim menedzserek kulisszatitkai

Hogyan készül fel az interim menedzser a megbízásokra? Milyen technikákkal fogadtatja el magát? Hogyan zárja projektjeit, majd mi történik a... Teljes cikk