Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 12 éve

Call-center az ügyfélmegtartó erő

A nagyvállalatok ezért egy-egy újdonság bevezetése előtt alaposan megismertetik az új terméket a call-centeres munkatársakkal, hogy azok felkészülten várhassák az ügyfelek kérdéseit. Ezenkívül teljesítményüket is folyamatosan nyomon követik, az esetleges hibákat, az udvariatlan kommunikációt pontozzák, sőt, a rögzített beszélgetéseket utólag visszahallgatják és elemzik.

Szükség is van erre, a call-centeres munkatársak ugyanis a óriási stressznek köszönhetően általában 1-2 év alatt kiégnek, különösen azoknál a cégeknél, ahol nem biztosítanak megfelelő körülményeket a munkához, és nem engedik felállni őket a gép mellől fél óránként legalább öt percre.

Elemzők szerint a telefonos ügyfélszolgálatok piaca hazánkban 30 százalékosan épült ki, ami körülbelül 3-5 ezer call-centeres munkaerőállományt jelent, ebből kétezer főt az amerikai érdekeltségű Sykes Közép-Európa Kft. tart el. Túri Péter ügyvezető a sikert abban látja, hogy náluk a call-centeres tevékenység nem csupán az ügyfelekkel való kapcsolattartást jelenti, hanem visszacsatolást a továbbfejlesztéshez és hatékony marketinget - írja a Népszabadság.
Follow hrportal_hu on Twitter