Megjelent: 5 éve

Céges foci, közös gyümölcsevés és persze sok munka - így telik a BDO HR-vezetőjének egy napja

Nagy Zsolt 2008 óta dolgozik a BDO Magyarországnál, 2014 óta a 3 fős HR csapat vezetője. A tanácsadó vállalat az elmúlt években jelentős növekedést produkált, melynek keretében majdnem megduplázta alkalmazottainak számát, jelenleg több mint 200 szakembert foglalkoztat. Így aztán Zsoltnak korán kezdődik és későn végződik egy-egy munkanapja: még ha jut is benne idő némi sportolásnak és nászút-tervezésnek. Zsolt egy mozgalmas csütörtöki napjába engedett bepillantást.

07:30 - érkezés az irodaházba és gyors átöltözést követően a céges szabadidő és fitneszteremben indul a napom. A céges futócsapattal rendszeresen veszünk részt egyéni és váltó futóversenyeken, így muszáj készülni, hogy jó formában legyek. Közepes távnak vágok neki a futógépen napi teendőim miatt, így 7 km a cél. Szeretek reggel edzeni, ez általában lendületbe hozza a napom, így frissen, fitten tudok a munkámra koncentrálni.

09:07 - személyes egyeztetés az egyik kolléganővel, aki szülési szabadságát követően hamarosan újra munkába áll. Átbeszéljük a munkába állás dátumát, a pozícióhoz kapcsolódó feladatokat, valamint hogy hogyan és milyen feltételekkel van lehetősége igénybe venni a BDO Családi Napközijét. 2013 óta elérhető a kollégáink számára családi napközink, ahol 100 nm-es irodarészen, külön alvó és játszó szobával, valamint udvari játszótér áll a gyerekek rendelkezésére, illetve szakképzett óvónők felügyelnek a gyermekekre, amíg anyuka (vagy éppen apuka) az emeleten rész-, vagy teljes munkaidőben dolgozik. A kezdeményezés középvállalkozások körében egyedülálló, így nem véletlenül ítélték a cégnek kétszer is a Családbarát Vállalat díjat.
BDOA céges családi napközi

10:30 - egy hosszabb telefonkonferencia. A marketinges kollégámmal hívjuk a BDO Global HR vezetőjét és Event managerét. Minden második évben megrendezi a BDO hálózat a belső HR konferenciáját, melynek idén mi leszünk a házigazdája. Nagy kihívás ez számunkra, mert több mint 44 országból közel 70 HR szakember érkezik hazánkba, így bőven van mit átbeszélni. Egy szekcióban én is felkérést kapok, ahol előbb egy prezentációt tartok, majd egy workshopot irányítok.

12:18 - ebéd a HR-es csapattal. Fontosnak tartom, hogy a csapatommal együtt ebédeljek, ilyenkor kötetlenül tudunk beszélgetni szinte bármiről, amire a feszített munkatempóban nem lenne lehetőségünk.

Megbeszéljük, hogy ki mit tervez a hétvégére, valamint, hogy milyen filmet láttunk legutóbb a moziban, mi az, amit ajánlunk egymásnak megnézésre.

13:00 - egyeztetés a HR csapattal a folyamatban lévő feladatokról, határidős munkákról. Mivel délelőtt egy fontos konferenciahívásom volt, így most tudunk sort keríteni arra, hogy megbeszéljük ki mivel hogyan áll. Átbeszéljük a nyitott pozíciókat, jelenleg teljes körű könyvelő, bérszámfejtő és junior adótanácsadó pozícióba keresünk új kollégákat. Szerencsére a könyvvizsgálati szezon kezdete előtt sikerült minden könyvvizsgáló keresést lezárni. Átbeszéljük az idei gyakornoki programunk időbeli ütemezését, amely idén jubilál, hiszen 10. éve fogadja cégünk a tehetséges főiskolás és egyetemista hallgatókat, rész- valamint teljes munkaidős pozícióba. Anno egyébként én is részmunkaidős HR gyakornokként kezdtem a cégnél még 2008-ban, így a gyakornoki program mindig is közel állt hozzám.
BDOA teendők átbeszélése

13:42 - még van időm a következő megbeszélésig, így nekiállok az e-mailek átnézésének. Gyors utókövetés a függőben lévő ügyekkel kapcsolatban, valamint a szokásos „Csak egy gyors kérdés:” telefonok megválaszolása. Többen kerestek a belső chat rendszerünkön, így ezekre is válaszolok. A HR központi funkció cégünknél, így hozzám valamint a csapatomhoz tartozik mind a hét üzletág supportálása.

14:11 - most kaptuk az infót, hogy elnyertünk egy projektet, amire az egyik korábbi jelölt tökéletes lenne. Gyors egyeztetés az üzletágvezetővel a juttatási csomagról, és már megy is az ajánlat a leendő kollégának. Külön tetszett a jelöltnek a széles körű béren kívüli juttatási lehetőségek, ahol szabadon választhat az egyes elemek közül, valamint a díjmentesen használható edzőterem és a családi napközi is. Az ajánlat után vissza az e-mailekhez.

15:00 - egyeztetés a könyvvizsgálat vezetőivel, hogy hogyan sikerült az új belépő kollégák oktatása, valamint átbeszéljük, hogy milyen változtatásokat fogunk eszközölni a jövőben a munkatársak karriertervében. Kitérünk arra is, hogy milyen képzéseket ütemezünk be erre az évre. A megbeszélés végén az ügyvezetők érdeklődnek az októberi nászutammal kapcsolatban. Szerencsére olyan cégnél dolgozom, ahol a vezetők tényleg megközelíthetőek és közvetlenek, így nem okoz problémát a témáról beszélni és még néhány tippet is kapok, hogy hova érdemes elmennünk majd újdonsült feleségemmel a pihenés alatt. Cégünknél támogató légkör a jellemző a legfelsőbb vezetői szinteken is, nyitottak vagyunk egymás életére és segítjük egymást.

16:29 - gyümölcs szünet! A HR-es kollégákkal rendszeresen hozunk be gyümölcsöt egymásnak, most én voltam soron, így almát és barackot kapnak a kollégák. Közben ismét egy kis kötetlen beszélgetés, ami kizökkent a munkából.

16:44 - újra idő e-mailekkel foglalkozni, valamint a folyamatban lévő ügyeket intézni. Szerződés módosítások a szeptemberi bérfejlesztésekhez kapcsolódóan, egyeztetés a hamarosan induló céges angol képzésről, átbeszéljük az igényfelmérő kérdőívet a kolléganővel és természetesen „gyors kérdések” megválaszolása a BDO munkatársainak e-mailen és telefonon.
BDO

18:00 - Indulás a céges focira! Minden héten csütörtök este csapnak össze a kollégák. Ma különös rangadó van, hiszen az adótanácsadás csapata ellen áll ki a vegyes csapatunk. Fordulatokkal teli mérkőzést hoz a mai labdapárbaj, az első játékot 4:6-ra a vegyes csapatunk nyeri, majd 6:3-al fordít az adós csapat. A döntő játszmát végül 4:1-re ismét az adós csapat nyeri. Jól ment a játék, két gólpasszt adtam és két gólt szereztem, de ez most nem volt elég, elfáradtunk, az adós csapat viszont nagyon örül. Majd jövő héten revansot veszünk! A céges csapatunk egyébként a hazai üzleti ligában is kiemelkedő eredményeket ér el, valamint a BDO által minden évben megrendezett „belsős hálózati” Európa bajnokságon az utóbbi 10 alkalomból négyszer a Magyar csapat szerezte meg az első helyezést. A mérkőzés után sietek haza, ahol a feleségem már vár és a vacsora közben átbeszéljük a nap történéseit.
  • 2022.02.01Munkaügyi adatvédelem (GDPR HR-eseknek) Blended képzésünk során a tananyag általános elméleti részét, mely tartalmazza az alapfogalmak, jogalapok és törvények összefoglalását először e-learning videó formában sajátíthatja el. A videó megtekintése után egy fél napos konzultáció keretein belül, feldolgozásra kerül a tananyag további része, melyet online vagy tantermi formában hirdetünk meg. Részletek Jegyek
  • 2022.02.11X. Vezetői Best Practice Fórum A HR és a vezetés szerepe és kihívásai a jelenlegi piaci helyzetben. A jelenlegi munkaerő piaci helyzetben hogyan lehet megtalálni és kiválasztani a megfelelő mennyiségű és minőségű munkaerőt? – Hogyan lehet a tehetséges munkaerőt a céghez vonzani és megtartani? Employer Branding. A toborzás csatornái, jó gyakorlatai. Munkatárs ajánló program. Részletek Jegyek
  • 2022.03.04Szemléletváltás a toborzásban Alapítsa meg új modern HR kultúráját! 1. nap - Hatékony toborzás 2. nap - Employer Branding 3. nap - Célcsoportok meghatározása a toborzásban 4. nap - Social Media a toborzásban 5. nap - Folyamatkontroll és Projektmenedzsment a toborzásban Részletek Jegyek
  • 2022.04.22BEMUTATKOZIK A teamwork2022 Képzelj el egy olyan kétnapos csapatépítő képzést, amely minden részletében a Te vállalati csapatodról szól. Jelentkezzetek az ország első csapatépítő eseményére, amelyre háromfős vállalati csapatokat várunk! Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Így látták a HR vezetők 2021-et: Tóth Zsuzsanna, Vodafone

Hibrid munkavégzés, amiben a munkavállaló dönt, meetingmentes időszakok és maximalizált megbeszélésidőtartam a munka-magánélet egyensúlyának... Teljes cikk

Nem képzettséget, hanem potenciált és elkötelezettséget keresünk - Nyeste Ágnes, JYSK

Fontos az attitűd, a tulajdonosi szemlélet, a fejlődési potenciál. Ha ez megvan valakiben, akkor a vállalat támogatja az előrejutást - mondja Nyeste... Teljes cikk

Van, ahol egy család három generációja is nálunk dolgozik - Lana Faust Krizan, a MOL Csoport HR vezetője

Szülési szabadságról tért vissza a MOL-csoport legmagasabb HR pozíciójába. Tizenegy éve van a vállalatcsoportnál, hisz a józan észben, az... Teljes cikk