Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő Megjelent: 3 éve

Emlékszik majd ránk, ha munkát keres - toborzás pokémonokkal

A múlt héten adtunk hírtarról, hogy a Pokémon Go őrületet kihasználva toboroz munkatársakat egy hazai IT cég. Most a tapasztalatokról számolnak be, ami már saját meglévő munkavállalóik szempontjából is pozitív.

images

Az IT szektorban nehéz dolga van a cégeknek toborzási szempontból, és a mérnökök is hozzá vannak szokva, hogy őket keresik meg ajánlatokkal, így nem voltak olyan elvárásaink, hogy majd tömegestül jelentkeznek hozzánk, számolt be a HR Portalnak Kovács Bernadett, a Doctusoft marketing és pr munkatársa.

Ennek ellenére a 3 nap alatt 100+ fő tekintette meg a nyitott pozícióinkat és játszottak is velünk többen. Nekünk az is pozitív, ha emlékszik majd ránk, ha egyszer munkát keres, vagy ha felmerül a nevünk, hogy igen ez volt az a cég, aki pokémonokkal toborzott.

Az első két nap helyszíneiből (főleg IT cégek főhadiszállásai környékén voltunk) adódóan sok emberrel beszélgettek a munkatársaink, ebből jónéhányan mérnökök is voltak, a kollégák is jelezték, hogy visszahallották ismerősöktől, hogy voltak velünk Pokémonozni. Mindenhonnan pozitívak a visszajelzések. A mi kollégáink részéről is, illetve a közösségi reakciók is erre engednek következtetni, írta a cég.

Másrészről van még egy fontos a mi munkavállalóinkra vonatkozó hatása, hiszen az ő ötletüket valósítottuk meg, és ez befelé mindenképpen nagyon pozitívan csapódott le.
Follow hrportal_hu on Twitter