kapubanner for mobile
Szerző: Berta László
Megjelent: 5 éve

„Én ingatlant értékesítek, és nem közvetítek”

Milyen az ingatlanértékesítő egy napja? Mindegyik más. Egy olyan egyéni vállalkozóval beszélgettünk, aki visszautasítja, hogy ingatlanközvetítő volna, annál még az ingatlanügynök megnevezést is jobbnak tartja, mert legalább képvisel valamilyen ügyet. A „Szakmák egy napja” első részében Keszthelyi Péter válaszolt a kérdéseinkre.

Milyen egy napja?

Szinte minden nap más, vannak ismétlődések, de a sorrendjük teljesen random. Telefonok fogadása 8-tól 21.00-ig, eladó és bérbe adandó lakások tulajdonosaival kapcsolattartás személyesen és telefonon. Ingatlanok megmutatása, személyes tárgyalások. Van, amikor sok, van, amikor kevés. Rendszeresen kell földhivatalba, végrehajtóhoz menni, követeléskezelővel tárgyalni.

A földhivatalt, végrehajtót miért nem az eladó intézi?

Az eladó inkább rám bízza, mert rutintalan ebben, vagy idős, vagy nem fordít rá időt. Most volt egy lakás tele terhekkel, vitában a társasházzal, elindultam és beszéltem a követeléskezelővel, végrehajtóval. Látom, hogy a szakmabeliek többsége ezt nem vállalja be, de nálam hozzátartozik, hogy a folyamatot végigmenedzselem.

Egy laza nap?

Cimborákkal sörözöm (nevet).

Miért lett ingatlanértékesítő?

Az építészetért és az értékesítésért nagyon tudok lelkesedni. Korábban értékesítő voltam egy német cégnél, azután trénerként dolgoztam, azért váltottam, mert nem szerettem, hogy mások osztják be az időmet.

Átgondoltam, mi illene legjobban az érdeklődésemhez és a nekem megfelelő életvitelhez, sok szempont mérlegelése után így esett ki a tölcsér alján az ingatlanértékesítés. Létfontosságúnak tartom a folyamatos fejlődést, önképzést. Más tárgyalástechnikai eszközök kellenek a mostani helyzetben, mint amikor kisebb a kereslet. Legutoljára például Végh József egykori túsztárgyaló tréningjén vettem részt, aki emberek meggyőzésében a legprofibb, akit ismerek. Sokat beépítettem belőle a munkámba. Azóta megállapodtunk, hogy folytatjuk a közös munkát, ezt nagyon izgatottan várom, rengeteget fogok tőle tanulni.

Kinek ajánlja?

Óriási előny a rugalmas időbeosztás, legalábbis nekem, és óriási hátrány is lehet, például annak, aki azt szereti, ha reggel bemegy a munkahelyére és fél ötkor kiesik a toll a kezéből.

Milyen ember passzol ehhez?

Precíz, lelkiismeretes, jó emberismerő. De ez még kevés lenne ahhoz, hogy valaki jó ingatlanértékesítő legyen. Azt bárki meg tudja oldani, hogy saját maga lefotózza a lakását, feladja a hirdetést és várja az érdeklődőket, ezért nem kell kifizetni több százezer forintot. Ma akkor tudsz talpon maradni, ha megvan a már közhelyesen emlegetett hozzáadott érték. Sajnos a magyar piacon 90 százalékban nincs meg, mert a mennyiség van a fókuszban, de nekem így jó, mert sokkal nehezebb lenne megélni a piacon, ha mindenki normálisan dolgozna (mosolyog).

Kinek nem ajánlja ezt a pályát?

Alkalmazott típusúaknak nem való, akiknek nincs problémamegoldó képessége, önállósága, kreativitása, aki nem kezeli jól a konfliktusokat, annak egyáltalán nem való.

Milyen gyakori, hogy konfliktusok vannak?

Konfliktusok ebben a szakmában is ugyanúgy vannak, mint bármely más területen, ahol emberek a főszereplők. Nyilván a legalapvetőbb érdekellentét az, hogy a vevő a lehető legolcsóbban szeretne vásárolni, én pedig az eladó érdekeit képviselve a lehető legmagasabb áron értékesíteni. Az albérletpiacon pedig klasszikus konfliktushelyzet lehet, ha egy bérlőjelölt egy lakást szeretne kivenni, viszont nem őt választjuk.

Szerintem tévedés, hogy az ingatlanközvetítőnek közvetítenie kell. Nekem kizárólag az eladó érdekeit kell képviselnem, hogy a legmagasabb áron keljen el az ingatlan. Volt, hogy egy vevőjelölttel 2 héten át alkudoztam, így 3 millióval magasabb összegért kelt el a lakás. Az eladó már egy alacsonyabb ajánlatnál szólt, hogy oké, adjuk oda annyiért, de én azt mondtam, van még ebben tartalék. 100-ból 90 ingatlanos belement volna az alacsonyabb árba, ez a probléma. Én nem közvetítek, hanem értékesítek. Ezért nem vagyok ingatlanközvetítő, annál még az ingatlanügynök is jobb szó, mert legalább kifejezi, hogy képvisel valamilyen ügyet.

Mi a különbség az ingatlanértékesítő és az ingatlanközvetítő között?

Az ingatlanközvetítők 90%-a minél nagyobb lakásállományt szerez, és hirdeti azzal a szemlélettel, hogy abból biztos lesznek olyanok, amelyek elkelnek. Nem érdeke, hogy minél drágábban adjon el. Ezzel szemben annak van valóban értéke, ha tényleg értékesítesz, amikor drágábban, vagy jobb feltételekkel adod el. Ha ez így történik, akkor derül ki, hogy ez egy szolgáltatatás és nem hirdetésszervezés, amit általában csinálnak az ingatlanos cégek.
A bérbeadás kényesebb terület, mint az eladás, mert a feleket úgy kell összehozni, hogy hosszabb távon együtt tudjanak működni.

A bérbeadásnál érezzük, hogy sok ingatlanos nem érdekelt abban, hogy hosszú távra találjon jó bérlőt, ezért kevesen válogatnak aprólékosan közöttük. Ehhez jó emberismeret kell és aprólékos munka. Akkor a régi ügyfelek visszaérnek és ajánlanak az ismerőseiknek, ezért nem kell marketingtevékenységet végeznem azért, hogy új megbízásaim legyenek. Abból élek, hogy lelkiismereti kérdést csinálok abból, hogy olyannak adjam ki a lakást, akit én is beengednék.


Cikkünk több oldalas! Lapozzon!
1. oldal - „Én ingatlant értékesítek, és nem közvetítek”
2. oldal - „Közben fejben folyton stratégiát kell alkotni”
  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Nekem az a dolgom, hogy keressem meg a bizonyítékokat, hogy mihamarabb legyen meg az elkövető - Andrási Zoltán bűnügyi technikus egy napja

"Minden ügy egy kihívás, de nem álmodom velük. Az a dolgom, hogy keressem meg a bizonyítékokat, hogy mihamarabb legyen meg az elkövető. Ez... Teljes cikk

A tipikus női vállalkozó 42 éves és 1 gyereke van

Megtalálni a módot a megélhetés biztosítására úgy, hogy közben a társadalmi elvárásoknak is megfeleljenek a magánéletükben – ez motiválja... Teljes cikk