Szerző: Berta László
Megjelent: 5 éve

Ez a három legnépszerűbb béren kívüli juttatás 2019-ben

Az Edenred szeptemberi felmérése alapján az iskolakezdési juttatás és az étkezés támogatása után a harmadik legnépszerűbb munkáltatói cél a dolgozói elégedettség és a megtartás támogatása 2019-ben. Továbbra is kétharmad az aránya azoknak a cégeknek, amelyek adnak béren kívüli juttatásokat, azonban a cafeteriában választható elemek száma csökkent, amit a dolgozók több, mint fele hiányol.

images

Az Edenred 2019 szeptemberi felmérése szerint a vállalkozások nem szüntették meg a juttatásaikat a cafeteria adókedveményének elmúltával sem. Továbbra is kétharmad az aránya azoknak a cégeknek, amelyek adnak béren kívüli juttatásokat, azonban a cafeteriában választható elemek száma csökkent. A dolgozók 61%-a hiányolja is a korábbi széles cafeteria választékot.

A felmérés szerint a cégek a juttatások összegét megtartották, sőt, némileg meg is emelték azt, elenyésző azoknak a száma, amelyek az adóterhet áthárították a dolgozókra. Az Edenred szerint nem meglepő ez a tendencia, hiszen még mindig hatalmas probléma a munkaerőhiány számos szektorban, így bármiféle megvonás dolgozói feszültséget szülhet. Nem jellemző, hogy a cégek a juttatásokról béremelésre váltottak volna. A válaszadóik 70%-a fontosnak tartja, hogy bértől elkülönítve legyen minden juttatás. Ha bérben is adják ki a juttatás egy részét, semmiképpen sem béremelés formájában. Tapasztalataik szerint azok a vidéki nagy termelő cégek tették be cafeteria rendszerükbe választható elemként a juttatás bérben történő kifizetését, amelyeknél magas a fizikai dolgozók aránya.

Az Edenred rendszeresen monitorozza a juttatások piacát, legutóbbi felmérésük 2019 szeptemberében készült. Száz főnél nagyobb cégek juttatásban érdekelt döntéshozóit kérdezték, és a száz megkeresett vállalat közül 48 válaszolt. A megkérdezett cégek fele Edenred partner, a kutatás önkitöltős online elérhetőségű volt.


Az Edenred tavalyi felmérése szerint a SZÉP kártyát 2018-ban nem alkalmazó vállalatok csupán 10%-a tartotta lehetséges alternatívának ezt a juttatási eszközt a jövőben. 2019 szeptemberi felmérésük alapján ez az előrejelzés beigazolódott. A SZÉP kártya népszerűsége mint kedvezményes adózású juttatás nőtt, kb. 10%-kal magasabb azoknak a cégeknek aránya, amelyek használják ezt az eszközt juttatási rendszerükben.

A cégek 44%-a egyéb juttatást is ad a SZÉP kártya mellett, ők úgy ítélik meg, hogy a SZÉP kártya nem elégíti ki maradéktalanul a dolgozói igényeket.

A SZÉP kártyán kívül más lehetőségeket is választanak a cégek, hogy felhasználják a cafeteria keretükben szereplő összeget. A legtöbben bérként ajánlják dolgozóiknak a cafeteria fennmaradó összegét, viszont ez náluk sem béremelésként jelenik meg, henm elkülönítve utalják dolgozóiknak. Az Edenred kutatása szerint a vállalkozások 70%-a gondolja kiemelten fontosnak, hogy a juttatás mindenképpen a bértől elkülönítve legyen.

Okos juttatási megoldás a csekély értékű ajándék

Léteznek olyan, a bérnél kedvezőbb adózású juttatási formák, amik még nem ismertek széles körben. Ilyen például a csekély értékű ajándék. Ez a juttatás évi egy alkalommal adható egy magánszemélynek, maximum a minimálbér 10%-áig, évi egy alkalommal, 38,35%-os járulékteherrel. Ez azonban meg is többszörözhető: az iskolakezdéskor sokan a dolgozók gyermekeinek adták ki ezt a juttatást, hiszen az SZJA törvény szerint a juttatás bármilyen kifizető - magánszemély viszonylatban alkalmazható. Kiadható készpénzt helyettesítő fizetőeszköz (utalvány vagy kártya) formájában is.
Azok közül a cégek közül, amelyek ismerik ezt a juttatási lehetőséget, a fele kiadta, vagy tervezi kiadni az év végén, ami a dolgozói juttatások fő szezonja.

Kiemelték, hogy az iskolakezdési juttatás töretlenül a lista élén szerepel a vállalatoknál. Annak ellenére, hogy adókedvezménye az idei évtől megszűnt, a munkáltatók továbbra is támogatják gyermekes dolgozóikat. Az Edenred szerint ebből is az látszik, hogy a juttatásokat nem az adókedvezmény vezérli, hanem maga a dolgozói igény.

Edenredes újítások

Az étkezés továbbra is kiemelten fontos. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a megnövekedett kereslet miatt idén újra bevezették a kizárólag hideg- és melegétel-vásárlására használható ajándékutalványukat. Egy speciális kártya is piacra került, amivel alkalmi juttatásokat lehet adni. Az új Komfort kártya az utalványokat helyettesítheti, nem szükséges megjeleníteni rajta a felhasználó nevét, így az utalványnál jóval szélesebb körben használható és online megrendelhető.

2020 elejétől elérhető lesz az Edenred SZÉP+ kártya, amellyel a munkavállalók a bankfióki hosszadalmas ügyintézés helyett számítógépen vagy okostelefonnal, online intézhetik a kártyaigénylést és minden egyéb adminisztrációt.

Az iskolakezdési juttatás és az étkezés támogatása után a harmadik legnépszerűbb cél a dolgozói elégedettség és a megtartás támogatása: ilyen például a törzsgárda vagy hűség jutalom, az év dolgozói vagy az extra teljesítmények jutalmazása.

Jelentősen csökkeni fog a cafeteria piac 2019-ben

Az Edenred becslése szerint a teljes cafeteria piac 10-12%-os csökkenésével kell számolni. A korábbi egyes meghatározott juttatások esetén ez a csökkenés ennél nagyobb, ez a szegmens körülbelül a felére fog visszaesni az év végére. A 2%-os szochó csökkentés összegét a megkérdezett cégek 40%-a nem tervezi odaadni a dolgozóknak, a másik 40% bérben adja vissza, 10% pedig SZÉP kártyán adja tovább a megtakarítást juttatásként.

  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Az Év Irodája Konferencia & Díjátadó Kíváncsi vagy, hogy kié lesz Az Év Irodája díj, érdekelnek a legmodernebb irodai megoldások, valamint a magyar és nemzetközi piacot meghatározó szakemberek tapasztalatai? Akkor ott a helyed! KIKET FOGUNK DÍJAZNI?info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.23Humán controlling mutatószámok a gyakorlatban A képzés célja: A HR munka modern személetének és mérésének, számításának gyakorlati ismerete. A humán controlling egyes eszközeit konkrét példákon mutatjuk be, a résztvevőkkel közösen értékeljük azok alkalmazását.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Melyek a legnagyobb egészségpénztárak?

Három nagy szereplő határozza meg az egészségpénztárak piacát. A tavalyi évben mind taglétszámban, mind vagyonban nőtt a piac. Kik a nagy... Teljes cikk

Juttatási keret 2024-ben

Már 2022-ben látszott, hogy a 2019 óta tartó juttatási keret csökkenésének trendje megfordult. Az éves keretösszeg 2024-re is további növekedést... Teljes cikk

Cafeteria Kisokos 2024

Fata László cafeteria-tanácsadó összefoglalója arról, milyen juttatásokat, hogyan, milyen feltételekkel adhat a munkaadó 2024-ben. Teljes cikk