Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő Megjelent: 3 éve

Ez lehet a következménye, ha munka közben csetelsz

Nemrég Magyarországra is kötelező érvényű ítéletet hozott a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB): Mihai Barbulescu román mérnök egy munka célra létrehozott csevegőprofilon keresztül beszélgetett menyasszonyával, lebukott, perelt. Strasbourgban a vállalat javára döntöttek - olvasható a Magyar Nemzet Olnine cikkében.

images

A Barbulescu 2007-es botlása nyomán megindított és szerdán lezárt EJEB-eljárása kapcsán a Magyar Nemzet Online készített egy összefoglaló cikket. - Bár a strasbourgi döntés csak az adott, egyedi ügyben kötelező érvényű, precedensként szolgál a jövőben - mondta el a portálnak Lattmann Tamás nemzetközi jogász. Ez azt jelenti - tette hozzá -, hogy ilyen helyzetekben a magyar bíróságok is szinte borítékolható, hogy elutasítják a hozzájuk forduló munkavállalók panaszait.

Fontosak viszont a tényállási elemei. Ezt a pert vélhetőleg azért nyerte meg a cég, mert Barbulescu egy olyan felületet használt személyes célokra, amelyet kifejezetten a munkáltató kérésére, munkacélokra hozott létre. Ez volt a döntő tényező, és ezért nem állt meg a privát szféra megsértésének panasza a mérnök részéről.

Ezen eszközök használatának korlátozása a munkáltató jogkörébe tartozik, innentől kezdve az dönt, mennyire rugalmas a vállalat a munkafeltételekben.

Magyar Nemzet Online
Follow hrportal_hu on Twitter

Kapcsolódó tartalmaink 1 2 3 Bezár