Szerző: HR Portal
Megjelent: 2 hónapja

Ezek a legnagyobb vezetőkiválasztó cégek: Majdnem duplázott a listavezető, komoly mozgások a dobogó többi fokán

Jó év volt 2022 a vezetőkiválasztó cégek számára. Majdnem megduplázta bevételét az előző évhez képest a listavezető helyét megőrző HumanField Kft. Második helyre rakétázott a leggyorsabban növekvő HR szolgáltató az MP Solutions. Folytatjuk a Budapest Business Journal (BBJ) iparági toplistáit bemutató sorozatunkat. Nézzük, mi történt az executive search piacon az elmúlt időszakban!

vezetőkiválasztás, fehvadászat, executive search-

Az összeállítás a 2022. évi vezetőkiválasztásból származó árbevétel alapján készült. 

Az első helyen ismét a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. szerepel a BBJ toplistáján a fejvadász cégek sorában. Vezetőkiválasztásból származó árbevételük 2022-ben 1,28 milliárd forint volt, ami 777 millióról ugrott erre az összegre, vagyis közel duplázni tudott 2022-ben az előző évhez képest. 2023 első félévében pedig teljesítették már több mint felét az előző évi árbevételnek (651 millió forint). Az adatokat közlő fejvadász cégek közül egyedül a HumanField tudott 1 milliárd forint feletti árbevételt produkálni. A cég tanácsadóinak száma 17 fő, valamint további 2 kutatóval dolgoznak, világszerte 25 együttműködő irodájuk van, és a kiválasztási idő átlagos hosszát 3 hétre teszik. A 2023-as várakozásokról és a 2022-es növekedés mozgatórugóiról Dr. Molontay Patrik ügyvezető igazgató korábban részletesen nyilatkozott.

Az előző évi 5. helyről a második helyre repült az MP Solutions Kft., amely cég tavaly a HR Portál és az OPTEN közös “A 10 leggyorsabban növekvő HR toborzási szolgáltató” listájának élén szerepelt. Az MP Solutions megközelítette, de nem érte el az 1 milliárd forintos álomhatárt 946 millió forintos bevétellel. A cégnél 20 tanácsadó és 8 kutató dolgozott 2023. júliusi adatok szerint, a kiválasztási idő átlagos ideje itt is 3 hét. 

A negyedikről a 3. helyre jött fel a Friisberg & Partners International Kft., szintén közel duplázva, 416 millióról 813 millió forintra emelve a vezetőkiválasztásból származó éves árbevételét. A cég az évekkel korábbi listákon tartósan első helyezett volt, most sikerült visszajutnia a dobogóra és jelentősen növekedni. A vállalkozás 3 tanácsadóval és 4 alkalmazott kutatóval dolgozik, világszerte 31 irodával rendelkeznek. A kiválasztási idejük a lista tanúsága szerint 4 hét és 4 hónap garanciát vállalnak ügyfeleik felé.

Negyedik az Arthur Hunt, amely a másodikról csúszott le a negyedik helyre, annak ellenére, hogy az előző évhez képest növelni tudta (541 millióról 597 millióra) a bevételeit. A többieknek ez azonban nagyobb mértékben sikerült. Így megismételte 2021-es helyezését. 

Ötödik, a korábban harmadik helyen lévő Spengler Fox Hungary Kft, amely az elmúlt két évben három helyet csúszott le a listán. 2022-ben 590 millió forintos árbevételt elérve, amely egyébként az előző évhez képest szintén növekedés, a helyezés megőrzéséhez mégsem volt elég. 

A top 10-ben továbbra is ott van még és növelni tudta árbevételeit az ISG International Executive Consulting Kft., az Amrop Kohlmann&Young, a PSP Siklóssy&Partner és a Kienbaum Executive Consultants Kft.  Utóbbi majdnem duplázott, így sikerült bekerülnie az első 10-be, 183 millió forintos árbevétellel. Szintén az első 10-ben szerepel még a HILL International Kft., bár némileg csökkent az árbevétele. 

Továbbra sem adják meg vezetőkiválasztásból származó árbevételeiket olyan, a fejvadászat területén egyébként nemzetközileg jelentős cégek, mint a Korn/Ferry vagy az Egon Zehnder, amelyek egyébként akár az élbolyban is szerepelhetnének. 

A Budapest Business Journal iparági listái (Book of Lists) és összes kiadványa a https://www.bbj.hu/shop oldalon vásárolható meg.

A legnagyobb Vezetőkiválasztással foglalkozó cégek Magyarországon a 2022. évi a vezetőkiválasztásból származó nettó árbevételeik alapján (ahol nincs szám, ott a vállalat az adatot nem közölte). A cég nevére kattintva bővebb információhoz juthat.

 

Rangsor Cég neve Vezetőkiválasztásból származó nettó árbevétel 2022-ben (M Ft) Vezetőkiválasztásból származó nettó árbevétel 2023 első félévében (M Ft)
1. HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. 1 284 651
2. MP Solutions Kft. 946 555
3. Friisberg & Partners International Kft. 813 361
4. Arthur Hunt Kft. 597 232
5. SpenglerFox Hungary Kft. 590 285
6. ISG International Executive Consulting Kft. 386 215
7. Amrop Kohlmann & Young Kft. 243  
8. HILL International Kft. 238 121
9. PSP Siklóssy & Partner Vezetői Tanácsadó Kft. 225 110
10. Kienbaum Executive Consultants Kft. 183 107
11. Wyser Search Kft. 152 133
12. Simonyi és Tóth Kft. 148 59
13. CNA Executive Search - Hungary (Korpas & Partners Kft.) 132 61
14. Next Consulting Személyzeti Tanácsadó Kft. 117 62
15. Telkes Consulting Kft. 57 23
16. Meijer&Co Kft. 39 15
99. Dr. Ekler és Társai Munkatársfejlesztési Tanácsadó Kft.    
99. Prime by JobGroup (Job Személyzeti Tanácsadó Kft.)   76
99. Trenkwalder Recruitment Kft.    
99. Stanton Chase Hungary Kft.    
99. Egon Zehnder International Kft.    
99. Delta Source Kft.    
99. Pedersen & Partners Kft.    
99. TARGET Hungária Kft.    
99. Dr. Pendl & Dr. Piswanger Kft.    
99. Korn/Ferry International Budapest Kft.    
  • 2024.03.21recruiTECH 2024 A recruiTECH elsősorban HR vezetőknek, toborzóknak, toborzási vezetőknek, employer branding specialistáknak és learning & development szakembereknek szól, akik napi szinten küzdenek a toborzási céljaikért a munkaerőpiacon, akik keresik az új megoldásokat, melyek segítségével hatékonyabbá tehetik vállalatuk tevékenységét.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.26Műegyetemi Állásbörze A Műegyetemi Állásbörze Budapest legnagyobb és legrangosabb álláskereső rendezvénye. 1995 óta képez hidat a munkaadók és potenciális munkavállalóik között. Rendezvényről rendezvényre több újítással, színesebb programokkal, felméréssel és számos csatornával is találkozhatnak az érdeklődők.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.27Átfogó projektmenedzsment képzés IPMA és PMI alapokon Klasszikus projektmenedzsment képzés - átfogó, gyakorlati program, egyéni mentorálással.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Őrzi helyét a lista élén a Prohumán, de történt változás az élbolyban - itt a toplista a munkaerő-kölcsönző cégekről

Ismét elkészítette toplistáját a Budapest Business Journal (BBJ), a legnagyobb munkaerő-kölcsönző cégekről. A rangsor tavaly év végén jelent meg... Teljes cikk

Ezek a legnagyobb vezetőkiválasztó cégek: Majdnem duplázott a listavezető, komoly mozgások a dobogó többi fokán

Jó év volt 2022 a vezetőkiválasztó cégek számára. Majdnem megduplázta bevételét az előző évhez képest a listavezető helyét megőrző... Teljes cikk

Melyek a legnagyobb vezetési tanácsadó cégek?

A következő hetekben - már-már hagyományosan - megjelentetjük a Budapest Business Journal Listák Könyve (Book of List) HR-rel, vezetéssel kapcsolatos... Teljes cikk