Szegedi Juli Szerző: Szegedi Juli Megjelent: 1 éve

Hogy lehetek ekkora idióta, hogy mindig elkövetem ugyanezt a hibát?

Ezt a kérdést biztos már többen feltették maguknak – de tényleg miért? Aki olvasta Eric Berne Sorskönyv című művét, az sejtheti a választ: a sorskönyvünket nehezen tudjuk megváltoztatni, a meghatározott, ránk jellemző játszmákból pokoli nehéz kilépni – ezért találjuk magunkat időről időre ugyanabban a bajban. A tranzakcióanalízis segít elemezni ezeket a játszmákat, segít megérteni a működésüket és akár kitörni belőlük. A tranzakcióanalízist nem csak a pszichológusok használják: ma már a coachingnak is fontos eszköze a játszmaelemzés. Egy most megjelent könyv, a Tranzakcióanalízis a coachingban azt mutatja meg, hogyan használhatjuk ezt az eszközt.

Amikor egy ember először találkozik az addig ismeretlen coach-csal, nyilván kívül kerül a komfortzónáján, nem tudja pontosan, hogy mi várható az üléstől. Amikor valaki kényelmetlenül érzi magát vagy egyszerűen szokatlan helyzetbe kerül, akkor ahhoz a mintához nyúl, amelyikben leginkább otthon érzi magát. Ezért a coach ezért azonnal felmérheti, hogy melyik énállapotban van a coachee-ja.

Az énállapotok elméletét Eric Berne dolgozta ki a múlt század közepén. Lényege az emberi viselkedés pontos megismerésén alapszik: Berne felismerte, hogy a felnőtt is vissza tud esni a gyermeki állapotba, de viselkedhet szülőként is – attól függően, hogy a helyzet mit kíván meg. De ugyanígy a fáradt anyját megsimogató apró gyerek is viselkedhet gondoskodó szülőként.

Mindegyikünk „eredeti” állapota a gyermeki én, ezzel születünk. A gyermeki-én részei a szabad gyermeki és az alkalmazkodó-gyermeki énállapot. A gondoskodásra szoruló gyermekből az évek során felelősségteljes ember lesz, akinek már a belső hangja mondja meg, hogy például miként kell átkelni az úttesten – szülei immár elengedhetik a kezét a járda szélén. A belső irányítás oda vezet, hogy valaki képes lesz felelősséget vállalni a saját biztonságáért – ez már a szülői-én. Kétféle szülői-én van: irányító-szabályozó és gondoskodó. A szülői-én kialakulásának folyamatában nem csak értelmes parancsokat és tiltásokat teszünk magunkévá, hanem minden üzenetet, mellyel találkozunk. Ezek az üzenetek alapját képezik a sorskönyvnek, amely ha úgy tetszik az élet forgatókönyve, amely korlátozza az embert a viselkedésével kapcsolatos döntéseiben.

A harmadik én a felnőtt-én, mely teljesen racionális, érzelmektől mentes viselkedést jelent.

Akire péntek késő délután rásóznak egy feladatot, az belül elsőre valószínűleg a gyermeki-énjéből fog válaszolni: „Ne már, nem akarom!” A szülői-én racionalizálni fog: „Ez nagyon fontos, meg kell csinálni”. Minden ember birtokában van mindhárom énállapotnak, mégis mindenkinek van egy vagy két előnyben részesített állapota.

Kimozdítani a szerepből

A coachingban ez a hármas személyiségmodell már rögtön utalhat arra, hogy mi lehet a gondja az ügyfélnek – ez már az első tranzakció elemzésével felismerhető. Az első találkozáskor a coachnak érdemes megfigyelni, hogy melyik énállapotban van az ügyfél, hogy a szülői-én két altípusából a gondoskodó vagy az irányító szülői-ént részesíti-e előnyben, hogy alkalmazkodó vagy szabad gyermeki-énje van-e vagy olyan józan, hogy arcizma sem rándul? Ezek megfigyeléséből már fel lehet tenni azokat a kérdéseket, hogy vajon így bánik-e a beosztottjaival is?

A coach eleinte rengeteget kérdez a coachee-tól, hiszen így térképezi fel a helyzetet – ilyenkor fennáll annak a veszélye, hogy a coach a túlzottan száraz felnőtt-énbe csúszik bele. Holott a coachnak időnként szülői-, olykor pedig gyermeki-ént is fel kell tudni venni az ügyféllel való kommunikációban. Sőt, a szabad-gyermeki én katalizátora lehet a coaching folyamatnak: ha a coach behozza ezt a játkos szerepet, azzal arra kényszeríti a coachee-t, hogy ő is felvegye ezt az énállapotot. Mivel a szabad gyermeki-énben laknak a lényeges érzelmek, ezért ezzel az énállapottal könnyebben rájuk találunk. Ha a fejtől a szívbe akarunk jutni, akkor felnőtt-énről gyermekire kell váltanunk, hiszen egy felnőtt-ének által uralt társadalom után új nézőpontot adhat a gyermeki-én. A szerepjátékok jó lehetőséget adnak a szunnyadó énállapotok aktivizálására. Ehhez a coachnak meg kell mutatnia, hogy a hatékony munka és a szabad gyermeki-én nem zárják ki egymást. Házi feladatokkal kell felébresztenie a coachee gyermeki-énjét – játsszon gyerekekkel és engedje át nekik az irányítást. A coachee a coaching során gyakorolhatja, hogy milyen hatást ér el egyes kommunikációs stílusokkal – itt akár egy laborban nincsenek következményei a mondatainak, ez csak gyakorlás.

- Például egy józan „észembernek” azt is ezen a módon kell gyakorolnia, hogy hogyan érdeklődjön a náthás beosztott hogylétéről – azaz ki kell mutatnia a gondoskodó szülői-énjét.

- Ha egy ügyfél azért panaszkodik, hogy domináns a főnöke, közben ő maga sem mozdul ki az alkalmazkodó-gyermeki pozíciójából, akkor meg lehet világítani a saját felelősségét a kommunikációban. A coachingon gyakorolható, hogyan lehet tudatosan és sikeresen énállapotot váltani. Minden kommunikáció három szinten zajlik: a kapcsolat, a tartalom és a kontextus szintjén. Fontos látni, hogy csak akkor tudunk tartalmilag jól kommunikálni, ha a kapcsolati szint rendben van. Ugyanis ha zavar van a kapcsolatban, akkor nem az objektív kijelentésre reagálunk, hanem a mögötte lévő vélt vagy tényleges kapcsolati üzenetre – a kapcsolat ekkor fontosabb mint a tartalom.

- Akinek fő énállapota a felnőtt és az alkalmazkodó gyerek, annak gyakran problémája, hogy nem tud egyértelmű határokat húzni saját maga és a beosztottjai közé – ehhez ugyanis kellene az irányító-szabályozó szülői-énállapot. A videofelvétel, a gyakorlás, itt is sokat tud segíteni a coachee-nak.

Nem a túl erőseket kell letörni, hanem a gyengét megerősíteni

A coach fontos eszköze az egogram: ezen a coachee énállapotainak szintjét lehet jelölni, melyik épp hol áll - hiszen még ha a legkisebb dózisban is, de mindegyik bennünk van. A tudatosítás itt is fontos eszköze a coachnak: már pusztán azzal, hogy a coachee szembesül énállapotaival, megérthet bizonyos helyzeteket, kommunikációs csapdákat. A túl erős énállapot letörésére egyébként nem érdemes törekedni: inkább a gyengéket kell megerősíteni. A HR-vezetők gyakran hívják segítségül az egogramot a munkatársak kiválasztásakor – előre feltérképezik, hogy a pozíció betöltéséhez melyik énállapotra lehet szükség, milyen személyiségi struktúrával lehet jól végezni az adott munkát? A szerzők szerint ugyanis egy területi képviselőben például kell egy nagy adag szabad gyermeki-én, míg a call centerben dolgozónak alkalmazkodó gyermeki-énre van szüksége.


Ulrich Dehner – Renate Dehner: Tranzakcióanalízis a coachingban, Z-Press, 2015

Follow hrportal_hu on Twitter

Hogyan változtathatja meg 12 kérdés az életed?

Néhány évvel ezelőtt egy lengyel házaspár, Patryk Wezowski és felesége Kasia, gondoltak egy merészet, és fejükbe vették, hogy készítenek egy filmet a szakmájuk, a coaching erejéről. Meg akarták mutatni, hogy mindenki képes változtatni az életén a coaching segítségével. A filmet megnézve kiderült, ez sikerült is nekik.tovább..

További cikkek
Lett felelőse a Vállalkozz itthon, fiatal! program kudarcának

A program segítségével arra akarták rávenni a fiatalokat,hogy itthon indítsanak vállalkozást. Térjenek haza külföldről és az ígért 3 millió... Teljes cikk

Vádat emeltek a tolmács ellen, mert kiforgatta a bevándorló nyilatkozatát

Hamis tanúzás miatt emeltek vádat egy 63 éves, budapesti arab nyelvű szakfordító-tolmács ellen, aki meghamisította a röszkei tömegzavargás miatt... Teljes cikk

Magyar szakember lett a Hogan európai vezetője

Fehér Zsoltot nevezte ki a világ legnagyobb független személyiségteszt-fejlesztő cége, a Hogan Assesment az Európáért felelős vezetőjévé. A... Teljes cikk

Nem egyöntetű az öröm a kötelező szervizdíj kapcsán

A Vendéglátó és Turisztikai Szakszervezet támogatja, míg a balatoni vendéglátósok ellenzik a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége 8-15... Teljes cikk

Hétfő éjfél az adóbevallás utolsó határideje

Hétfőn éjfélig kell leadni a 2016. évi személyi jövedelemadó (szja) bevallást - mondta Kis Péter András, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)... Teljes cikk

Kapcsolódó tartalmaink 1 2 3 Bezár