kapubanner for mobile
Megjelent: 2 hete

Hogyan támogassuk a stresszel küzdő kollégát? - Ezt tanácsolja a mentálhigiénés szakértő

Egy friss felmérés szerint az Egyesült Királyság tízből kilenc dolgozó érzett magas vagy extrém mértékű nyomást és stresszt az elmúlt egy évben. Egy szakértő összeszedte, hogyan tudjuk aktívan segíteni munkatársunkat.

Hogyan támogassuk a stresszel küzdő kollégát? - Ezt tanácsolja a mentálhigiénés szakértő-

A statisztikák szerint a modern világban jelentősen megnőtt a munkahelyi stressz, a depresszió és a szorongás valószínűsége.

A Mental Health UK által készített Burnout Report 2024 című jelentés arra figyelmeztetett, hogy az Egyesült Királyság a "kiégett nemzetté" válás szélén áll, mivel 10 felnőttből kilenc azt mondta, hogy az elmúlt egy évben előfordult, hogy magas vagy extrém mértékű nyomást és stresszt tapasztalt – írja a HR News.

Ezt szem előtt tartva Michelle Robinson Hayes, a Vita Health Group mentális egészségügyi trénere és megelőző szolgáltatások vezetője 11 tippet osztott meg arra vonatkozóan, hogyan támogathatunk egy stresszel küzdő kollégát anélkül, hogy mi is túlterhelődnénk.

1. Fejezzük ki aggodalmunkat és empátiánkat

Kezdjük a kollégával való beszélgetést azzal, hogy kifejezzük őszinte aggodalmunkat a jólétéért. Használjunk empatikus kijelentéseket, hogy tudassuk velük, megértjük, hogy nehéz időszakon mennek keresztül.

2. Aktívan figyeljünk

Hagyjuk, hogy félbeszakítás nélkül megosszák érzéseiket és aggodalmaikat.

3. Megerősítés

Tudassuk velük, hogy teljesen elfogadható, hogy úgy éreznek, ahogy. Kerüljük el az érzelmeik elutasítását, és ne kínáljunk azonnali megoldásokat a problémáikra.

4. Bátorítsuk a nyílt kommunikációt

Teremtsünk biztonságos és ítélkezésmentes teret számukra, hogy kifejezhessék magukat. Bátorítsuk őket, hogy nyíltan osszák meg gondolataikat és aggodalmaikat!

5. Ajánljunk gyakorlati segítséget

Kérdezzük meg a kollégánkat, hogy van-e valami konkrét dolog, amivel segíthetünk enyhíteni a stresszét - segítsünk a feladatokban, osszuk meg a munkaterhet, és biztosítsunk hasznos forrásokat. Legyen konkrét a segítség felajánlásában, hogy kimutassuk valódi elkötelezettségünket!

6. Javasoljunk forrásokat

Ajánljunk olyan erőforrásokat, amelyek segíthetnek neki jobban megbirkózni a stresszel, például a vállalata munkavállalói segítségnyújtási programját (EAP), egy tanácsadó szolgálatot vagy egy stresszkezelési workshopot.

7. A határok tiszteletben tartása

Legyünk tekintettel az érintettek komfortérzetére, és ne kényszerítsük őket arra, hogy többet osszanak meg, mint amennyit jólesik nekik. Tartsuk tiszteletben a magánélet és a titoktartás iránti igényüket.

8. Ösztönözzük az öngondoskodást

Hangsúlyozzuk az öngondoskodás és a szünetek fontosságát. Javasoljunk olyan tevékenységeket vagy stratégiákat, amelyek elősegítik a jó közérzetet, mint például a testmozgás vagy a meditáció.

9. Rendszeresen ellenőrizzük őket

Rendszeresen keressük fel őket, hogy lássuk, hogy vannak. Tudassuk velük, hogy folyamatosan támogatjuk őket, és hogy bármikor fordulhatnak hozzánk, amikor csak szükségük van rá.

10. Szükség esetén értesítsük a megfelelő támogatási csatornákat

Ha a stressz-szintjük nagyon súlyosnak tűnik, vagy úgy érezzük, hogy veszélyeztethetik magukat vagy másokat, fontoljuk meg a vezetőség vagy a HR tájékoztatását. Ha úgy gondoljuk, hogy közvetlen életveszély áll fenn, lépjünk kapcsolatba a segélyszolgálattal.

11.  Legyünk rugalmasak és alkalmazkodóak 

Mindenki másképp reagál a stresszre. Legyen az a célunk, hogy olyan támogató környezetet teremtsünk, amely arra ösztönzi kollégáit, hogy segítséget kérjenek.

 

"Ha tudjuk, hogyan támogassuk a stresszel küzdő munkatársunkat, az nagyon sokat változtathat a közérzetén. Fontos azonban, hogy a kolléga segítése ne menjen a saját mentális egészségünk rovására". - mondja a szakértő. 

 

HR News

fotó: unsplash

  • 2024.04.23Humán controlling mutatószámok a gyakorlatban A képzés célja: A HR munka modern személetének és mérésének, számításának gyakorlati ismerete. A humán controlling egyes eszközeit konkrét példákon mutatjuk be, a résztvevőkkel közösen értékeljük azok alkalmazását.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.14Mesterséges intelligencia használata a marketing munkában Képzésünk célja, hogy bemutassuk 2024-ben mi mindenre képes a mesterséges intelligencia, használata mennyire meg tudja könnyíteni a marketing szakemberek - vagy erre a pályára készülők - munkáját. A képzés során a résztvevő megtanulja, hogy milyen kiaknázatlan lehetőségek rejlenek a mesterséges intelligenciában. Ezen túl megtanulja, hogy a különböző AI eszközöket milyen stratégiai kombinációban érdemes használni a lehető legnagyobb hatékonyság elérése érdekében. info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Honnan tudhatjuk, hogy már nem egészséges az, amennyit dolgozunk?

"Ha elfelejtjük, hogy kell feltöltődni. Elfelejtjük, hogy az este nem arra való, hogy hazavigyük a munkát és otthon folytassuk, hanem arra, hogy... Teljes cikk

Hogyan támogassuk a stresszel küzdő kollégát? - Ezt tanácsolja a mentálhigiénés szakértő

Egy friss felmérés szerint az Egyesült Királyság tízből kilenc dolgozó érzett magas vagy extrém mértékű nyomást és stresszt az elmúlt egy... Teljes cikk

Rekordmennyiségű ember hagyja el hosszan tartó betegség miatt a munkahelyét

Egy jelentés szerint az 1990-es évek óta most emelkedett az eddigi legmagasabb szintre a munkaerőpiacot hosszú távú betegség miatt elhagyó emberek... Teljes cikk