Megjelent: 7 éve

Húsz fiatal vállalkozó "önindítózik"

A Baranya Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának új programja, az Önindító, egyedülálló lehetőség a pécsi kreatív iparnak, írja a Pécsi Hírhatár. Az Önindító program olyan álláskeresők támogatását célozza, akik a kreatív ipar területén szeretnének vállalkozni, de nem mertek eddig belevágni.

A program során üzleti ismereteket és mentori támogatást kapnak, valamint legális keretek között kipróbálhatják vállalkozásukat, hogy megalapozott döntést hozhassanak a vállalkozás tényleges beindításáról.

Húsz vállalkozóval indult el a program, ők hat hónapon keresztül képzést, coachingot, bértámogatást kapnak, ezt követően pedig akár 2 millió Ft beruházási támogatáshoz is hozzájuthatnak, melynek célja a vállalkozóvá válás és a vállalkozás elindításának segítése. Minden induló vállalkozó munkáját komoly és több éves üzleti tapasztalattal rendelkező „keresztszülők” és coach-ok segítik.

A képzés végén a program résztvevői képesek lesznek elkészíteni saját üzleti, illetve projekttervüket, mely alapja a vállalkozás elindításának. A képzést követően, szintén hat hónapig, biztonságos gazdasági közegben, támogató segítséggel kezdhetik meg tevékenységüket.

Az egyik sikeres pályázó Székely Dávid például azért csatlakozott a programhoz, mert vállalkozása elindítása előtt szert szeretne tenni annak hosszú távú fenntartását segítő ismeretekhez. Ő Pécs szívében szeretne létrehozni egy olyan komplexumot, ahol összegyűlik a pécsi zenei élet színe, java, ahol próbálhatnak a zenekarok, s akár stúdiófelvételeket is készíthetnek.

A program lehetővé teszi a Pécsett és Baranya megyében meglévő, kihasználatlan – jelenleg álláskeresőként nyilvántartott – kreatív munkaerő elsődleges munkaerőpiacra történő visszavezetését, és hosszú távon hozzájárulhat a térség kulturális, gazdasági, turisztikai életének élénkítéséhez, a befektetői kedv növekedéséhez, további munkahelyek létrejöttéhez.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara és a Kisvállalkozás Fejlesztési Bizottság örömmel vállalta a gesztor szerepet és a szakmai együttműködő partnerekkel közösen a lehető leghatékonyabb folyamatot kívánja segíteni.

A kreatív iparra általában jellemző, hogy kevés költség ráfordításával viszonylag magas hozzáadott értéket lehet előállítani.

Pécsi Hírhatár
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Eddig 800 embert vonzott a tíz hónapos rendőrképzés

Továbbra is várják az érdeklődőket a szeptemberben induló tíz hónapos rendőrképzésre, amelyre május 31-ig több mint 800-an jelentkeztek - mondta... Teljes cikk

Iskolák, sportcsarnokok, uszodák épülnek hitelből

Ötvenmilliárd forintból épülhetnek köznevelési intézmények és iskolai sportlétesítmények Magyarországon a következő években - jelentette be... Teljes cikk

Tudásfesztivál kollégáknak

6 nap alatt 2.000 kolléga részvételével, 12.000 óra tanulás és 16.000 aktivitás különböző programok keretében - néhány adat a Magyar Telekom... Teljes cikk