Megjelent: 2 hónapja

Kemény Dénes: a valódi vezető kreatív, inspiráló és a nap 24 órájában készül a sikerre

A valódi vezetői tekintély a magas színvonalú szakmai munkával és a sikerekkel vívható ki – mutatott rá Kemény Dénes, a magyar férfi vízilabda válogatott egykori szövetségi kapitánya az OTP Business Café legutóbbi rendezvényén. A szakember arról is beszélt, hogy a sportban megszerzett tapasztalatok hogyan alkalmazhatóak az üzleti életben.

A járvány több ágazatban is megviselte vállalkozásokat. A korlátozások miatti elszigeteltség hónapjait követően sok helyütt kellett újra mozgásba lendíteni a gépezetet, sőt, néhol szinte teljesen új munkatársi gárdát kellett toborozni, mert a tulajdonosok a nehézségek miatt nem tudták megtartani korábbi alkalmazottjaikat.

Kemény Dénes a sportban szerzett tapasztalatai alapján azt mondja, hogy az első, majd az azt követő új csapat kiépítése között igazából nincs nagy különbség. Egy új csapat összeállítása, tagjainak kiválasztása ráadásul jobban is sikerülhet, mint az elsőé, hiszen egy jó vezető a korábban megszerzett tapasztalatok birtokában, a fontos célok ismeretében kezdhet bele a munkába.

Saját szakmai múltjából a sportvezető azt idézte fel, hogy sokat változtatott a vízilabdában érvényes korábbi szokásokon, gyakorlaton. Nem a változtatás kedvéért, hanem azért, mert győzni akart és a meggyőződését követte a csapatépítésben is.

Az edzők helyzete könnyebb, mint a vállalatvezetőké, mert az előbbiek a döntés előtt pontosan fel tudják mérni a jelöltek felkészültségét, tudását. Az üzleti életben ugyan jó támpont egy önéletrajz, a korábbi munkahelyek, az ott megszerzett szakmai tapasztalatok felsorolása, de a valós képességek megismeréséhez, kibontásához közös munkára van szükség. A sportban a klubmeccseken a szövetségi kapitány a lelátóról is meg tudja ítélni, hol tart tudásban egy jelölt.

Ami hasonló a sportban és az üzleti életben, az két fontos kritérium a kiválasztásnál: a feszültségtűrés és a csapat (cég) érdekeinek elsőbbége. A sportban jócskán akadnak kiemelkedő egyéniségek, de az igazán nagy játékosok a csapat sikeréért dolgoznak, alárendelik saját érdekeiket a közös eredménynek.

Kemény Dénes nem titkolja, szövetségi kapitányként kiváló játékosokat is kitett a csapatból, ha azt érzékelte, hogy számukra nem a közös cél, a győzelem, hanem az egyéni érvényesülés volt a fontosabb.

A vezető nem állatidomár, aki ostorral tanítja be az oroszlánt, személyes jelenléte azért fontos, mert inspiráló. Ha egy csapat tagjai azt tapasztalják, hogy a vezetőjük jól végzi a munkáját, akkor ők sem tehetnek másként. Kemény Dénes úgy fogalmaz, ez nem szándékosan felépített példamutatás, itt a cselekvés, a tettek számítanak, a „nem titokban végzett magas színvonalú munka”, amiben benne van a szakmai alap, a megfelelő hozzáállás, az alázat, a vagány, bátor döntések, amelyek néha kockázatosnak tűnhetnek, de később igazolást nyernek. Van benne egy pici jövőbelátás, folyamatos önképzés, és még valami: a jó vezető kreatív, nem másol másokat, legfeljebb elles tőlük pozitívumokat.

Kemény Dénes úgy látja, hogy egy vezető valódi tekintélyre nem tehet szert pusztán azzal, hogy felhasználja a posztjával járó jogköröket, például büntet, vagy jutalmaz.

Neki szövetségi kapitányként 20-30 közvetlen munkatársa volt, akikkel szoros személyes kapcsolatban állt, meglátása szerint nagy cégeknél, ahol több ezren dolgoznak, a vezérigazgató is nagyjából ennyi emberen keresztül irányít. Ő sportvezetőként tesztekkel, akár pszichológus segítségével tisztázta, kik azok az „oszlopok”, amolyan „belső vezérek, példaképek” a csapatban, akikre a többiek felnéznek.

Velük extra módon kell a kapcsolatot tartani, ha ugyanis a vezetőnek sikerül őket meggyőznie, azzal az egész csapatot maga mellé állítja.

A siker titka a sportban és az üzleti életben Kemény Dénes szerint az, hogy az ember az aktuális tudását meghaladó célokat tűzzön ki maga elé, nyerje meg a csapatot a közös ügynek, és hagyjon időt a kijelölt cél elérésére.  

 

 

  • 2021.12.07Babér Panoráma - Online bérszámfejtési konferencia Tekintsen ki velünk a legfontosabb tb- és bérszámfejtést érintő jogszabályváltozásokra a BaBér és az Abacus szervezésében megvalósuló Panoráma 2022 Bérszámfejtési Konferencián. Az egész napos szakmai előadások során neves előadók értelmezik a 2022. évre vonatkozó szja, kötelező egészségbiztosítás, tb fedezeti rendszer és a munkáltatói járulékbevallások vonatkozó jogszabály-változásait. Részletek Jegyek
  • 2021.12.09Pénzügyi kimutatások elemzése A képzés során a résztvevők megismerik és elsajátítják a beszámoló elemzés eszközeit és technikáit. Képessé válnak egy vállalat vagyoni, pénzügyi és jövedelmi helyzetének komplex megítélésére a nyilvánosan elérhető pénzügyi beszámolók alapján. Betekintést kapnak a vállalati beszámolók megértéséhez elengedhetetlen iparági elemzés eszközrendszerébe és technikáiba. Részletek Jegyek
  • 2021.12.13Mentorált képzési forma – Jó a munkavállalónak, jó a munkáltatónak Ha egy kollégát megkérdezünk arról, hogy miből van egyre kevesebb, akkor nagy valószínűséggel az „idő” hangzik el válaszként. Részletek Jegyek
  • 2022.01.106 azonnal hasznosítható tipp a mentális állapot megerősítéséhez HR-esként sok mindent tudunk tenni annak érdekében, hogy a mentálhigiéné eszközeit bevetve fenntartsuk az egészséges lelkiállapotot. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Kemény Dénes: a valódi vezető kreatív, inspiráló és a nap 24 órájában készül a sikerre

A valódi vezetői tekintély a magas színvonalú szakmai munkával és a sikerekkel vívható ki – mutatott rá Kemény Dénes, a magyar férfi vízilabda... Teljes cikk

Erőforrás után fókuszban az EMBER - mi van a változó HR-es titulusok mögött?

Már nem HR igazgató, hanem Chief People Officer, nem toborzási vezető, hanem Talent aquisition Lead, aki a tehetségeket keresi. Egyre nagyobb teret nyer... Teljes cikk

Így lesz élmény a pályaválasztás

Interaktív, élmény alapú bemutatókon keresztül kelti fel a pályaválasztás előtt álló iskolások érdeklődését a műszaki és informatikai... Teljes cikk