Szerző: Kertész Dalma
Megjelent: 9 éve

Lakáshitel-törlesztés támogatása adómentesen - mit tegyen a munkáltató?

Az új adótörvény-módosításnak köszönhetően a munkáltatónak lehetősége van rá, hogy méltányolható lakásigény esetén támogassa a dolgozók korábban felvett lakáshitelének visszafizetését. Régóta várt lehetőség ez, de - ahogy a Cafeteria Panoráma konferencián elhangzott - a menyasszony nem olyan szép, mint első látásra tűnik. A támogatás technikai megvalósításához még sok kérdést tisztázni kell.

images

images

A munkáltató évek óta adhat adómentesen lakáscélú támogatást a munkavállalóinak, melyet ez idáig a munkavállalók lakás vásárlására, építésre és korszerűsítésre használhatták fel. Bár sok munkavállalónál a már meglévő lakás hiteleinek törlesztéséhez is jól jött volna a támogatás, az eddigi szabályok ezt nem tették adómentesen lehetővé. Puskelyné Király Ágnes, okleveles adószakértő, a Top Cafeteria Kft. ügyvezetője a konferencián elhangzott előadásában elmondta, tapasztalatai szerint nagyobb vállalatok körében lehetett találkozni a gyakorlattal, hogy lakáscélú támogatást adtak munkavállalóiknak. A bonyolult adminisztráció miatt ez azonban nem volt túl gyakori jelenség. A lakáshitel-törlesztés támogatására évek óta nagy igény mutatkozik munkavállalói részről, így az adótörvény-tervezet megjelenését mindenki örömmel fogadta. "Kaptunk egy szép menyasszonyt" - fogalmazott az előadó, de a részletek boncolgatása után kiderült, hogy mindennek a technikai megvalósulása még sok kérdést felvet.

A feltételek ugyanazok

A lényeg, hogy minden olyan feltételt, melyet eddig biztosítani kellett a lakáscélú támogatás adómentességéhez, ugyanúgy biztosítani kell a hiteltörlesztés támogatása esetében is - hangsúlyozta Puskelyné Király Ágnes. Fontos kulcsszavak, hogy "hitelintézet útján, annak igazolása mellett" lehet a támogatást folyósítani, a "méltányolható lakásigényt" kell figyelembe venni, a támogatás mértéke pedig "maximum öt millió forintig" terjedhet összevontan öt éven belül. A továbbiakban az előadó ezeket a feltételeket fejtette ki részletesebben.

Ki kaphatja?

A lakáscélú támogatás igénybe vételéhez munkáltató-munkavállaló jogviszony szükséges. A személyi feltételeknél az úgynevezett méltányolható lakásigény a legkritikusabb pont. Ennek pontos definíciója nem a szja törvényben szerepel, hanem a 12/2001-es kormányrendeletben. Amikor tehát a munkáltató ilyen juttatást szeretne adni a munkavállalónak, akkor a méltányolható lakásigény kipipálásához két fontos paramétert kell megvizsgálnia: az egyik a lakás mértéke, a másik pedig az értéke. A kormányrendelet pontosan meghatározza, hogy a lakásban élő személyek száma és a lakás mérete, illetve a lakás (telekár nélküli) értéke alapján méltányolható lakásigényről beszélhetünk-e. "Sajnos elég sok lakáshiteles nem fér ide bele" - tette hozzá az előadó.

Mekkora összeget lehet adni?

Az ingatlan értékét szintén meg kell vizsgálni, ha lakásvásárlásról, építésről van szó. A szabály úgy szól, hogy a bekerülési értéknek vagy az építési költségnek a 30 százalékát finanszírozhatja adómentes vissza nem térítendő támogatás formájában a munkáltató. Ez az egyik paraméter, a másik pedig az, hogy ez az összeg nem lehet több öt évenként 5 millió forintnál. Az 5 millió forintot öt évente összevontan kell tehát kezelni, akkor is, ha több helyről származik.

Lakáscélú felhasználás

A felhasználási lehetőségek legegyszerűbb esete, mikor épp lakásvásárlás történik, és a munkáltató ezt támogatja meg. A törvény úgy fogalmaz, hogy az elévülési időn belül kell a célt igazolni - számos kérdést generált már, hogy miként kell ezt értelmezni. Az előadó tapasztalatai szerint ellenőrzéskor vásárlás esetén az adott évet látják szívesen. Az építkezés hosszabb folyamat, annak bármely szakaszában történhet a támogatás.

A lakáscélú felhasználás fordítható a lakás bővítésére is, melynek legalább egy lakószobát kell jelentenie.

A korszerűsítés veti fel a legtöbb kérdést, bár a kormányrendelet nagyon pontosan definiálja, mit lehet korszerűsítésnek minősíteni. Ennek mindenképpen minőségi váltásnak kell lennie - hangsúlyozta Puskelyné Király Ágnes.

Ezek mellett lakáscélú felhasználás lehet a munkáltató által nyújtott lakáscélú kölcsön elengedése. A lakáscélú kölcsön volt az a lehetőség, mellyel korábban is meg lehetett azt valósítani, hogy a munkavállaló lakáshitel-törlesztését megtámogassa a munkáltató. Ezt úgy alkalmazták, hogy a munkáltató hitelt folyósított a dolgozónak, aki abból kifizette a korábbi hitelét, így a továbbiakban a munkáltatónak tartozott, amit esetleg az később elengedett. "A mostani törvénymódosítással azt értük el, hogy ezt a kanyart nem kell megtenni" - folytatta az előadó, a támogatás egyből mehet a dolgozó lakáshitelének törlesztésére. Megjegyzendő, nemcsak hitelintézeti kölcsönről lehet szó, hanem korábbi munkáltatótól felvett lakáscélú hitel visszafizetéséről vagy törlesztéséről is.

Milyen okmányok szükségesek?

A szja törvény jegyzi részletesen azt is, milyen okmányok szükségesek ahhoz, hogy a munkavállaló az előbb felsorolt lakásfelhasználási céloknak megfelelő támogatást kapjon, azaz a munkáltató milyen iratokkal tudja igazolni a támogatást revízió esetén. "Némileg leegyszerűsítve" - tette hozzá az előadó, lakásvétel esetén a lakásvételi szerződésre és földhivatali igazolására van szükség. Építkezés esetén a munkavállaló nevére szóló építési engedély, az ehhez kapcsolódó költségvetés, és a megvalósításhoz kapcsolódó számlák szükségesek.

Hasonló a helyzet korszerűsítésnél is, de itt még olyan plusz kitételek is vannak, mint hogy a beépítésre kerülő építőanyagok egy külön rendelet alapján minősítettek legyenek. Elfogadható a másik személy által végzett munkáról szóló számla. Viszont, amit a munkavállaló saját maga számára kivitelez, azt nem lehet betudni ebbe a körbe. A törvény a támogatás előtti 6 hónapon belüli, illetve az azt követő 12 hónapon belüli számlát fogad el.

Hiteltörlesztésnél a dolgozó lakáscélú hitelszerződésével kell rendelkezni, illetve azt kell tudni igazolni, hogy a folyósított összeg valóban ennek a hitelnek a törlesztésére lett felhasználva.

Folyósítás - fellebben a menyasszonyi fátyol

Puskelyné Király Ágnes szerint a folyósítás pontjához elérkezve ütközik az adótörvénybe bekerült új lehetőség kivitelezése nehézségekbe. "Itt derül ki, hogy a menyasszony nem is olyan szép, mint gondoltuk." Kérdés ugyanis, hogy ha a munkavállaló megfelel minden feltételnek, és a dokumentumok is megvannak, kinek és hogyan utalja a munkáltató a pénzt?

"A dolgozó kezébe, vagy a bankszámlájára ne!" - hangzott el a fontos tételmondat. A szakember szerint az adóhivatal ilyen formában nem fogja elfogadni a felhasználást. Hitelintézet közreműködésére mindenképpen szükség van. A pénzintézettől a magánszemélyhez akkor futhat vissza a támogatás összege, ha építés vagy korszerűsítés esetén a dolgozó megfinanszírozza a munkálatokat, és azokról számlát hoz. Egyéb esetben, például vásárlásnál nem neki fog fizetni a bank, hanem az eladónak.

Két okból kell mindenféleképpen bekapcsolni a pénzintézetet. Egyrészt a támogatást folyósító banknak igazolást kell kiállítania arról, hogy a támogatás megfelel az adómentesen adható, vissza nem térítendő támogatás kategóriának ("hitelintézet útján, annak igazolása alapján" - szól a jogszabály). Másfelől a pénzintézet minderről adatszolgáltatást köteles tenni az adóhivatal felé.

Első ránézésre egyszerű a folyamat a hitel törlesztés támogatásánál: a munkáltató fizet annak a hitelintézetnek, amely a munkavállaló hitelét folyósította. Puskelyné Király Ágnes szerint kérdéses azonban, hogy a bankok kiállítanak-e ilyen igazolást, megteszik-e az adatszolgáltatást az adóhivatal felé. "Erről határozott álláspontot senkitől sem kaptam" - mondta az előadó, valószínűleg időbe telik, amíg ez a gyakorlat kiforrja magát. A szakember el tudja képzelni, hogy mindez viszonylag gyorsan működőképes lehet, ha egy olyan bank, amely már foglalkozott ilyen konstrukciókkal (lakáshitelezés, adatszolgáltatás stb.) ugyanebbe a mederbe terelve viszonylag rövid időn belül kialakít egy gyakorlatot a hiteltörlesztési támogatás ügyintézésére is. Ez esetben a munkáltató viszonylag egyszerűen le tudja zongorázni az ügyet, egy irányba kell utalnia, majd az összeget megkapják azok a pénzintézetek, akiket illet. Adminisztráció azonban biztosan lesz - hívta fel a figyelmet a szakértő, főleg, ha havi törlesztések támogatásáról van szó.

Jó tanácsok

A hiteltörlesztési támogatás sok embernek lenne óriási segítség, de munkáltatóként körültekintően kell nekiindulni az alkalmazásának - hangsúlyozta Puskelyné Király Ágnes. Egyelőre nem érdemes "nagy dobra verni", mert könnyen lehet, hogy nem lesz gyors lefolyású a megvalósulása. Az előadó jó tanácsként elmondta, az év eleji cafeteria döntéseknél megoldás lehet, ha a munkáltató félreteszi azt az összeget, amit erre a célra szán, év közben pedig kiderül majd, miként lehet azt felhasználni. Előkészületként, amit meg lehet tenni, hogy a dolgozók előzetesen kérnek igazolást a hitelező bankjuktól a hátralévő tartozás összegéről, és a munkáltató elbírálja az egyéb törvényi feltételek meglétét.

  • 2022.08.29Mit tegyél, hogy tőled vásároljanak? Értékesítése mindig szükség van; nem csak akkor, ha a cégnek jól megy, de akkor is, amikor nehéz időszak következik. Részletek Jegyek
  • 2022.09.16HR és Munkajog modul I.: A munkaviszony keletkezése / Beléptetés Kettő az egyben: egyszerre HR és munkajogi megközelítésben: a munkaszerződés, általános magatartási követelmények, adatvédelem és más, fontos témák neves oktatóktól, mint Berke Gyula, Bankó Zoltán. Részletek Jegyek
  • 2022.09.28 recruiTECH BLUE Kékgalléros foglalkoztatók, termelő logisztikai vállalatok = recruiTECH BLUE konferencia, ahol újra a fizikai toborzáson lesz a hangsúly. Harmadik országbeliek foglalkoztatása, szállásoltatás, online toborzás, outsourcing és még számos aktuális téma! Részletek Jegyek
  • 2022.10.05Tréning Kerekasztal Konferencia 2022. Folytonos változások, aggodalom, stressz, hybrid működés, motivációvesztés, soha nem látott fluktuáció - napjainkban számos már korábban is tapasztalt és rengeteg új kihívással küzdenek a cégvezetők, HR és képzési szakemberek. Az idei Tréning Kerekasztal konferencia több évtizedes hagyományt követve az aktuális szervezeti és HR kihívásokra ad válaszokat és bemutatja a magyar piac vezető tréningcégeinek legújabb fejlesztéseit és tapasztalatait. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
SZÉP-kártya: Rekordnövekedés az első félévben

A kártyakibocsátók adatai szerint idén az első félévben rekordmértékben növekedett a SZÉP-kártya forgalma. Az élelmiszervásárlás, az... Teljes cikk

Milyen adószabályok vonatkoznak az elektromos autókra?

A hazai piacon elérhető számos ösztönző hatására az utóbbi időben Magyarországon is megfigyelhető az elektromos járművek fokozódó térnyerése.... Teljes cikk

Csúcsra jár az infláció, idén nagy segítség lesz az iskolakezdési támogatás

Egész Európában és Magyarországon is csúcsra jár az infláció, ami miatt különösen nagy tehertétel lesz a szeptemberi iskolakezdés a családok... Teljes cikk

Facebook