Megjelent: 6 hónapja

Megtartanák a home office-t és aggódnak jövőjük miatt - itt a friss felmérés

A koronavírus-járvány miatt otthonról dolgozók munkakörülményeiről készített felmérést a Life Training Kft. A válaszokból az tűnik ki, hogy technikailag és munkaszervezésben nem okozott nagyobb döccenőt a távmunkára átállás. A jövőtől sokan szoronganak, a home office-t viszont a megkérdezettek kétharmada részben megtartaná.

A többség nem tapasztalt jelentős változást a munkafeltételekben: 45 százalék semmi, 33 százalék részbeni változásról számolt például a munkaidőben és a feladatkörökben, 22 százalék ikszelte be a “jelentős változás” opciót. Pozitív képet festenek a munkatársakkal való kapcsolattartásra adott válaszok is. Csak 8 százalék jelölte meg, hogy a “lassú és nehezített” opciót. Kevesen számoltak be technikai nehézségekről, ahogyan a cég távmunkára való átállásánál is minimális azoknak az aránya, akik azt írták, nem sikerült alkalmazkodni (6 százalék).

A többség ennek ellenére valamilyen szintű belső feszültséget érez, amikor a jövőre gondol (38 százalék közepesen feszült, 28 százalék nagyon feszült, csak 34 százalék nyugodt és kiegyensúlyozott).


Jobb szék kellene, de nyerő a rugalmasság


Érdekesség, hogy a munkavégzés nehézségei között csak 8 százalék említette a vezetői támogatás hiányát, a legtöbben a nem megfelelő munkakörnyezetre (például megfelelő asztal, szék hiánya) és a személyes találkozások hiányára panaszkodtak.

Amikor a válaszadók a munkavégzés pozitívumairól nyilatkoztak, akkor a legtöbben (46 százalék) az utazási idő kiesését jelölték meg, majd a rugalmasságot, az otthoni kényelem és a nagyobb hatékonyság következett.

Megvan a bizalom, inkább informatikai támogatás kellene


“Milyen támogatásra lenne szüksége jelenleg munkaadójától?” - szólt a kérdés. A túlnyomó többség bizalmat érzékel, pontosabban ennek hiánya csak a válaszadók 8 százalékánál jött elő. Inkább informatikai támogatás (30 százalék) és egyértelmű kommunikáció (27 százalék) kellene a munkavállalóknak, 19 százalék panaszkodott arra, hogy “nem stabil” a fizetése.

A válaszadók 66 százaléka szeretné részben a home office-t tartósan megtartani, 21 százalék a rugalmasságot, a kötetlen munkaidőt. Az online meetingeket viszont csak 8 százalék akarná tartósan.


A vezetők közül többen térnének vissza az irodába


A kutatás készítői két csoportot - a vezetőket és a kisgyermekes munkavállalókat - külön elemeztek. Vezetőknek a legnagyobb nehézség a személyes találkozások hiánya, és kicsit kisebb arányban (56 százalék) tartanák meg részben a home office-t. A családosok a munka-magánélet összehangolását említették elsőként a nehézségek között.

A Life Training Kft. online kérdőívét 2020 áprilisában 96-an töltötték ki. A válaszadók 73 százaléka nő, 62 százaléka budapesti, 57 százaléka nagyvállalatnál, 42 százaléka a szolgáltatóiparban, dolgozik, a kisgyermekesek aránya 36 százalék. A kutatás bővebb összefoglalója itt olvasható.
  • 2020.12.05 Teljesítménymenedzsment és motiváció A résztvevők megtanulják, beosztottjaik teljesítményére ható területek helyes menedzselését. Képessé válnak akár munkavégzés közben hatásos, rövid coaching beszélgetések levezetésére. Megismerik a teljesítmény menedzsment eszközrendszerét. Részletek Jegyek
  • 2020.12.10Vezetői képzés - Emberek vezetése modul (C) A vezetői képzés célja az elméleti és gyakorlati vezetői tudás és kompetenciák fejlesztése. A résztvevők a képzésen megismerik a csapat és szervezetépítés és a munkatársak fejlesztésének, vezetésének és értékelésének alapvető vezetői eszközeit. A képzés résztvevői elsajátítják azokat a gyakorlatban alkalmazható technikákat, amelyek segítségével javítható a munkatársak elkötelezettsége és teljesítménye. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
A Sió-Eckes Kft. ügyvezető igazgatója kapta a Változásvezető díjat

Kovács Ágnes, a Sió-Eckes Kft. ügyvezető igazgatója kapta a Változásvezető díjat a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért... Teljes cikk

Babauszoda franchise alapítója lett az év fiatal vezetője

Egy polihisztor kórházi főmérnök, egy innovatív szoftverfejlesztő cég alapítója, egy szemtelenül fiatal, többszörös díjnyertes team lead és egy... Teljes cikk

Megtartanák a home office-t és aggódnak jövőjük miatt - itt a friss felmérés

A koronavírus-járvány miatt otthonról dolgozók munkakörülményeiről készített felmérést a Life Training Kft. A válaszokból az tűnik ki, hogy... Teljes cikk