Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő Megjelent: 4 éve

Mi van, ha csak 1.434 Ft maradt 2013-ról a SZÉP-kártyán?

Az elmúlt héten több a sajtóban több helyen is szó esett arról, hogy mi lesz a 2013-as SZÉP-kártya feltöltés sorsa? Hogyan lehet ezt ilyen hirtelen (most vasárnap estig) elkölteni? Fata László válaszol a kérdésre.

images

images

Igazából nem is kell ezt olyan hirtelen elkölteni, hiszen a feltöltést követő második év május 31. a határidő, így akár 2 évünk is lehetett a felhasználásra. De ha már itt van a határidő, és mindig van pénzünk, akkor tényleg érdemes ezt felhasználni.

A legtöbb baj a kicsi és a nagy összegekkel van.

Ha 100.000 forint pihen a SZÉP Kártyánkon, akkor tényleg érdemes vele előfoglalni egy nyári pihenést, de mi van, ha 197 Ft van a vendéglátás alszámlán, 3.274 Ft a szálláshely zsebben vagy 2.517 Ft a szabadidő részen? (Persze ha van kiegészítő 2014-es feltöltés, akkor egyszerűbb a helyzet, de most tegyük fel, hogy mindössze ennyi van az egyenlegünkön.)

Az első lépés a kis összegek elköltésénél, hogy ismerjük pontosan az összeget. Ehhez a szolgltatók weboldala, mobil alkalmazása ad információt. Néhány tipp:

a.) 197 Ft a vendéglátás alszámlán
Egy cukrászdában rendelek egy Rákóczi túróst 410 forintért. Fizetéskor jelzem, hogy 197 forintot vonjanak a kártyámról, majd a maradékot készpénzben intézem.

b.) 3.274 Ft a szálláshely zsebben
Ha nem akarok elmenni egy panzióba, vagy előleget utalni, akkor jó lesz egy fürdő belépő 2 személyre szombaton. 3.274 Ft fizetése intézhető a kártyával, a többi az előző példához hasonlóan készpénzes fizetéssel.

c.) 2.517 Ft szabadidő zsebben
Az előző fürdőbelépős megoldás működik itt is. Ha nem akarok annyit fürdeni, akkor veszek pár színház vagy koncert jegyet a fenti technikával.

www.cafeteriatrend.hu
Follow hrportal_hu on Twitter

Kapcsolódó tartalmaink 1 2 3 Bezár