Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 13 éve

Ősztől folytatódik a Lépj egyet előre program

Ősztől folytatódik a Lépj egyet előre program, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapján olvasható adatok szerint 10,665 milliárd forint ráfordítással két év alatt 21 ezer személy vonható be a szakképzésbe.

Ismét lehetőséget kapnak a szakképesítéssel nem rendelkezők arra, hogy a munkaerőpiacon keresett szakmát sajátítsanak el ingyenesen. A programba bizonyos arányban bevonhatók azok is akik már rendelkeznek szakképesítéssel, de az nem piacképes. A program segítséget ad azoknak is akik még a nyolc általános iskolai végzettséget se szereztek, ők először a szakmaszerzéshez szükséges felzárkóztató képzésben vehetnek részt.

A Lépj egyet előre program 2006 februárjában indított és az idén záruló első szakaszában 15.500 személy juthat szakképesítéshez. A program nagy népszerűségnek örvend, mert kis adminisztrációval, kedvező időbeosztással lehet bekapcsolódni a képzésbe. Sokan már el is végezték az adott tanfolyamot.

A kezdeti 3,9 milliárd forintos keretösszeget először 4,2 milliárd forintra, majd 4,8 milliárd forintra sikerült kiegészíteni. Az eredetileg tervezett 11 ezer személy helyett, így jóval többen kapcsolódhattak be a képzésbe. A programot 75 százalékban az Európai Unió, 25 százalékban a magyar költségvetés finanszírozta.


  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter