Megjelent: 6 éve

Rendkívül fontos a személyes kommunikáció - valódi időben, valódi termekben

Az új technológiák átalakították a munka világát és lehetővé tették, hogy kollégák a világ bármely tájáról kommunikáljanak egymással. Ennek ellenére hiba lenne azt feltételezni, hogy a személyes, szemtől szemben történő kommunikáció elhanyagolható a jövőben.

A Hays gyakorlati tanácsaival a vállalatok számára elérhető előnyök nagyban növelhetők.

- A személyes kommunikáció egyfajta ,"ragasztó", amely összetartja az üzletet, és a legjobb módja a kollégák közti bizalmi kapocs megteremtésének. Ezáltal sokkal eredményesebben működhet a cég - mondja Tammy Nagy-Stellini a Hays Hungary ügyvezetője.

A személyes interakciók megkönnyítésének módja lehet például az irodák- vagy osztályok közti látogatások, ideiglenes áthelyezések, esetleg országos vagy nemzetközi elhelyezések. Tammy Nagy-Stellini szerint az ilyen típusú gyakorlatok támogatásával egy cég számára számtalan előny adódik:

- A munkakapcsolatok erősödésének elősegítése

Nem ritka, hogy a világ különböző pontjain élő munkatársak nem találkoznak egymással személyesen. Ez esetben egy szemtől szembeni találkozás felbecsülhetetlen értékkel bír a kapcsolatok javításában.

- Szélesebb spektrumban történő gondolkodás

Ha az alkalmazottak személyesen megtapasztalják a vállalat egyéb területeinek működését, tudásuk, látókörük is bővül. Így képesek arra, hogy nagyobb kitekintésben szemléljék a szervezeti struktúrát, megértsék a folyamatokat.

- Áthelyezés: kilépés a komfortzónából

Az ideiglenes áthelyezések nagyban segíthetnek fejleszteni a tehetségeket egy cégen belül: kiderül, hogyan teljesítenek a dolgozók a komfortzónájukon kívül, így sok esetben már a jövő vezetőit is könnyebben képes kiválasztani a vállalat.

- Az innováció bátorítása

Amikor a problémákat közösen oldják meg a dolgozók, a személyes interakció elősegíti az innovációt az új munkamódok megtanulásán és az egyes készségek átadásán keresztül.

- A munkaerő megtartásának javítása

A vállalat egyéb területein történő tapasztalatszerzés, vagy az alkalmazottak ideiglenes áthelyezése elkötelezettséget eredményez, így elősegíti a munkavállalók megtartását is.

- Bizalom demonstrálása

Amikor egy vállalat mobilitásra bátorítja az alkalmazottait - bizalmat is szavaz nekik - hiszen így egyértelmű, hogy hosszú távú befektetésként tekint alkalmazottaira.

- Vezetőként úgy vélem, soha nem lenne szabad alábecsülni a valódi kommunikáció fontosságát, valódi időben, valódi termekben, valódi irodákban - mind az alkalmazottak, mint pedig az üzlet szempontjából - mondta Nagy-Stellini.
  • 2021.11.03A transzformatív tanulás-fejlesztés mestere – november 3-10-17. Építse fel korszerű L&D folyamatát és generáljon valódi változásokat a szervezete életében, képzésünk segítségével! Részletek Jegyek
  • 2021.11.23Folyamatmenedzsment képzés A képzés célja a folyamatfejlesztés lépéseinek és módszereinek áttekintése, az alapvető folyamatelemzési és folyamatfejlesztési technikák megismerése és konkrét feladatokon, esettanulmányokon keresztül történő begyakorlása. A folyamatmenedzsment képzési program 3 modulból áll: Folyamatmenedzsment alapképzés (Business Process Management), Folyamat teljesítménymérés, folyamatcontrolling (Business Process Control) és Folyamatfejlesztés (Business Process Improvement). A képzések egymásra épülnek, a képzések alapját a BPM képzés adja meg, erre épül rá a BPC, majd végül a BPI képzés. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
A felsővezetők a LinkedInen építik a márkát

Egyre több magyar felsővezető használja aktívan a LinkedInt a TOP50 hazai nagyvállalat körében – derült ki az Uniomedia most megjelent, a szakmai... Teljes cikk

140 ezren kapták meg eddig diplomájukat nyelvvizsga nélkül

Már csaknem 140 ezer új diplomást hozott a nyelvvizsgamentesség - tájékoztatta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM). Teljes cikk

Munka szabi alatt? - egy virtuális megkövezés margójára

Finoman fogalmazok, amikor azt írom, hogy Rátkai Balázs HR vezető kapott hideget-meleget a HR-esektől portálunknak adott interjúja után. Valójában... Teljes cikk