Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 12 éve

Rohamosan bővül a munkaerőkölcsönző piac

images

images

NEXON OUTSOURCE szolgáltatás

Garantált minőség, teljes körű felelősség.
Bízza ránk bérszámfejtését és HR-adminisztrációját! Legyen a feladat és a felelősség is a miénk! Szakértő munka-társaink 60 ezer munkavállaló bérszám-fejtését végzik. Kiegészítésként ajánljuk:

- korszerű munkaidő- és HR-szoftver felhőszolgáltatásban


- elektronikus bérjegyzék

- teljes körű cafeteria adminisztráció


További információ:

A lakosságot és gazdasági fejlettséget is figyelembe véve, egy hasonló nyugati országban 20-30-szorta nagyobb a munkaerő-kölcsönzési piac, mint a magyar, így reális az az elképzelés, hogy a következő öt évben többszörése emelkedhet a munkaerőkölcsönzés igénybevevő cégek száma.

A munkaerőkölcsönzés előnyei

Különösen, mivel sok anyagi és adminisztrációs tehertől szabadulhat meg a megbízó, ha a fő tevékenységéhez közvetlenül nem kapcsolódó, de a cég működéséhez elengedhetetlen feladatokat egy outsourcing partnerre bízza. A munkáltatói kötelezettségek vagy a kampányjellegű projekteknél felmerülő beruházási költségek - amelyek a fix kiadásokat jelentősen emelhetik - egy részét például megtakaríthatja egy vállalkozás, ha a kiszervezés mellett dönt. Egy ilyen lépésnek azonban lehetnek más indokai is, például, ha egy vállalkozás az erőforrásait szeretné egy tevékenységre összpontosítani, de nagyobb vállalatok esetén fontos szempont lehet az is, hogy a statisztikai létszámot ne a saját alkalmazásban álló munkavállalók adják, vagy hogy a bérkiadások ne bérköltségként, hanem teljes egészében elszámolható tételként jelenjenek meg.

A mérettől és árbevételtől függetlenül a kis- és középvállalkozásoknál is bármikor felmerülhet a költségcsökkentés vagy a hatékonyságnövelés érdekében a kiszervezés igénye, arról nem is beszélve, hogy a megbízó így mentesül a felvétellel, az elbocsátással és az alkalmazással kapcsolatos teendőktől is.

Példa a sikerre

Az egyik legnagyobb magyar munkaerőkölcsönző cég, a Prohome cégcsoport már tíz éve van jelen a piacon, ezalatt negyvenszeresére növelte árbevételét, amit nagyban köszönhet a Pro-Humán Munkerő Szolgáltató és Tanácsadó Kft.-jének, amely az idén mintegy 45 százalékkal járult hozzá a 3,5 milliárdos teljes árbevételhez. Mindezt 1500 fő (főleg hostessek és játékmesterek) alkalmazásával és 600-800 fő kölcsönzésével érte el, bizonyítva ezzel azt is, hogy kizárólag magyar tőkével is lehet nagyobb szeletet kivágni a munkaerőkölcsönző piacból.
Follow hrportal_hu on Twitter