Megjelent: 10 hónapja

Rugalmas munkát szeretnének a munkába visszatérő szülők

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom a kisgyermekes szülők (vissza)foglalkoztatásának témakörét járta körül.

„Nem vesznek vissza GYES után!” „A családos munkavállaló hatékony munkaerő, jól gazdálkodik idejével.” E két kijelentés is jól érzékelteti, mennyire eltérően gondolkodnak szülők és munkaadók a munkába való, GYES utáni visszailleszkedésről. A gyerekvállalás mellett sok félreértés, félelem jellemzi a munkába való visszatérést is. Országos online kutatása során a kisgyermekes szülők (vissza)foglalkoztatásának témakörét járta körül a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom és együttműködő vállalati partnerei, a British Telecommunications (BT), az ingatlan.com, a K&H Bank és a MetLife.

Ma Magyarországon a szülési szabadságról való visszatérés nem mentes a kihívásoktól, a kutatás kimutatta, hogy a szülők 46%-a folytatta munkáját ugyanannál a munkáltatónál, ahonnan szülési szabadságra ment. Közülük 68% ugyanabban, 17% más, 10% viszont alacsonyabb pozícióban folytatta munkáját. A válaszadók 43 %-a biztosra veszi, hogy visszaveszik, 23 %-uk viszont egyáltalán nem biztos ebben. A munkavállalók legnagyobb részének vélekedése szerint a gyermek 2 éves kora utáni visszatérés lehet sikeres. Kiderült, hogy az apák tekintélyes hányada, 38%-a vállalná a huzamosabb ideig tartó távollétet. A sikeres visszatérés záloga a munkavállalók szerint a fokozatos visszatérés és a rugalmas munkavégzési formák lehetősége, valamint a több bölcsődei kapacitás megteremtése.

Mint azt a kutatás is megerősíti, érdemes kereteket szabni a két-három év távollét alatti kapcsolattartásnak, témává emelni, közösen megtervezni a munkába való visszatérést. A kutatás kimutatta, hogy a cégek 69-75% tartja nyilván a GYED/GYES-ről visszatérő szülőket. A sikeres visszatérést a cégek - csakúgy, mint a munkavállalók - a fokozatos visszatérés és a részmunkaidő lehetőségében látják. A többműszakos munkarend alóli felmentés is elöl szerepel a felajánlott opciók között. A cégek 47%-a szerint a visszatérők elkötelezettek, jól gazdálkodnak idejükkel, és 44%-uk szerint hatékonyan dolgoznak.

A cégek 60%-nak vélekedése szerint a munkaerőhiány enyhíthető, ha több, gyerekgondozásból visszatérő embert tudnak foglalkoztatni. válaszadók 84%-a szülő, háromnegyedük jelenleg is dolgozik, az otthon lévők négyötöde szülési szabadságon van.
A kérdőívet 791 fő töltötte ki, 28%-uk a banki, biztosítási, 11%-uk az egészségügyi szektorban dolgozik.

A Nézőpont Intézeten belül működő Társadalomkutató Kft.-nek a Három Királyfi Mozgalom felkérésére végzett felméréséből az derült ki, a visszailleszkedést az segíti legjobban, ha a dolgozó időben értesíti erről a munkaadót, és ha világos keretek születnek a munkavégzés mennyiségéről. A motiváció és a megváltozó napirendhez való igazodás szintén fontos tényezők ebben a folyamatban. A felnőttek többsége, 45 %-a úgy véli, hogy a gyermek 3 éves koráig mindenképpen maradjon otthon egy szülő a gyermekkel, míg 19 %-uk véli úgy, hogy elég 2 éves korig otthon maradni. A válaszadók 27 %-a viszont az „ameddig csak lehet” opciót választotta. A budapestieknek csak 30%-a maradna otthon 3 éven át, míg falun erről gyökeresen másképp gondolkodnak, 54%-uk döntene a hosszabb otthonlét mellett.

A kutatás legfőbb üzeneteit így fogalmazta meg Ujvári Enikő a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom Balansz Programjának vezetője:
1. A KISGYERMEKES PROGRAM NEM CSAK NŐKNEK SZÓL! A sikeres munkaerőpiaci re-integráció az egész család ügye. A munkavállalói kitöltők között 10%+ apuka és leendő apuka is elmondta véleményét, akinek közel 40%-a nyitott lenne arra, hogy gyermekével otthon maradjon.
2. MÉRJÜNK, HOGY LÁSSUNK! A felmérésben résztvevő cégek nem egészen 2/3 része tartja nyilván a GYED/GYES-ről visszatérő szülőket.
3. CSALÁDBARÁTSÁG = PIACI ELŐNY A családbarát működés előnyt jelent a munkaerőpiacon és pozitív hatása van a munkahelyi légkörre mind a munkavállalók, mind a munkáltatók jelentős többsége szerint.
4. INAKTÍV ÁLLOMÁNY = KINCS ÉS REJTETT TARTALÉK A GYED-en, GYES-en lévő kisgyermekesekre értékes potenciálként tekint a válaszadó cégvezetők nagyobb hányada 60%-a.
5. A SIKER TITKA A FOKOZATOSSÁG A kisgyermekes munkavállalók legfontosabb elvárása, hogy fokozatosan (pl. részmunkaidő) térhessenek vissza a munkába, legyenek atipikus foglalkoztatási formák.
  • 2020.11.17Toborzás a LinkedIn-en és a Facebook-on - ONLINE A Toborzás a LinkedIn-en és a Facebookon 1 napos workshopon délelőtt kérdést kaphat LinkenInnel kapcsolatos kérdéseire, szó lesz továbbá a vállalati oldal fontos elemeiről, karrieroldalról és oldal-analitikákról. Délután példákkal színesítve ismerkedhet meg a kampánykezeléssel, kapcsolati háló felépítésének kérdéseivel és egyéb, Facebookkal kapcsolatos funkcióval. Részletek Jegyek
  • 2020.11.23Művezető képzés A művezetők szakmai továbbképzése a vezetői feladataik eredményes és hatékony ellátására. A résztvevők vezetői, problémamegoldási és termelékenységfejlesztési készségeinek fejlesztése konkrét feladatokon, szituációs játékokon, esettanulmányokon keresztül. Részletek Jegyek
  • 2020.12.05 Teljesítménymenedzsment és motiváció A résztvevők megtanulják, beosztottjaik teljesítményére ható területek helyes menedzselését. Képessé válnak akár munkavégzés közben hatásos, rövid coaching beszélgetések levezetésére. Megismerik a teljesítmény menedzsment eszközrendszerét. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Megtartanák a home office-t és aggódnak jövőjük miatt - itt a friss felmérés

A koronavírus-járvány miatt otthonról dolgozók munkakörülményeiről készített felmérést a Life Training Kft. A válaszokból az tűnik ki, hogy... Teljes cikk

Remote working vezetői szemmel - a legnagyobb kihívások

Mit gondolsz, te kézben tudod tartani az irányítást? Hogyan lehetsz biztos abban, hogy a csapatod otthonról is ugyanolyan hatékonyan dolgozik, mint... Teljes cikk

Ezekkel az alkalmazásokkal garantáltan ellenőrizheti kollégái otthoni teljesítményét

A koronavírus bombaként robbant hazánkra komoly gondot okozva a munkáltatóknak, hogyan oldják meg a kollégák otthonról való munkavégzését. Azok a... Teljes cikk