Megjelent: 13 éve

Szülés után - 15 tipp, hogyan maradjunk a munkáltató látókörében

Könnyű azt mondani, hogy tartsuk a kapcsolatot a munkahelyünkkel, legyen határozott elképzelésünk arról, mit szeretnénk, amikor visszatérünk a szülés után dolgozni. De mindezt hogyan, ha az otthon töltött idő alatt a vállalat(vezetés) egy része kicserélődöttt és esetleg hónapokkal a szülés után sem férünk bele a ruhatárunkba? Íme 15 tanács, hogyan maradhatunk a munkáltató látkörében.

1. Ne lepődjünk meg, mikor felfedezzük, hogy a népszerűségi indexünk egy bizonyos része a pozíciónknak (is) köszönhető volt. Egy vezető ismerősöm meglepődve mesélte, hogy míg gyermeke megszületése előtt tízesével jöttek a B.Ú.É.K üdvözletek SMS-en, addig, mire első gyermeke betöltötte az első életévét, már csak egyetlenegy SMS-t kapott.

2. Fontos, hogy ne essen rosszul az sem, ha esetleg vállalati rendezvényekre (pl. az év végi vacsorára) nem hívnak meg. Élelmesnek kell lenni, jelezhetjük már időben, hogy szeretnénk részt venni. Nem fognak elutasítani.

3. Érdemes rendszeresen felhívni a kollégákat, ők ritkábban fognak jelentkezni. Még akkor is, ha nők, és akkor is, ha van gyermekük. Ugyan átélték már, hogy milyen érzés (időnként kissé elbizonytalanodva) otthon maradni, ám maguk is egyensúlyoznak a mindennapi életben családjuk és karrierjük között. Barátaikra is nehezen jut már idő, egy volt munkatársra pedig még kevésbé. Szintén érdemes megkérni egy-két hozzánk közel álló kollégát, hogy továbbítsa a szervezeti átalakulásokat érintő belső kommunikációk lényegét. Lehet, hogy épp ott nyílik majd számunkra álláslehetőség.

4. Érdemes bevinni gyermekünket megmutatni (bár az első ilyen szempontból érdekesebb a publikum számára, mint a második, vagy a többedik), de még jobb, ha időnként a vállalati kultúrát képviselő viseletben megjelenünk egy-egy vállalati rendezvényen ( pl. management meetingen). Előfordulhat, hogy a régi ruhák még nem jók, ezért érdemes ebbe is beruházni, hogy ne ez legyen a megjelenés legfőbb akadálya. Tipp: a jó szabású várandós ruhák is megfelelőek lehetnek.

5. Kismamák gyakran sorolnak más "látogatás-visszatartó" akadályokat is, mint például, hogy osztályukat másik épületbe költöztették, más lett a vezetőjük. Minél későbbre tolódik a látogatások megkezdése, annál nehezebbre esik majd elindulni. Hogy miért? Mert általában jól elvagyunk otthon az esti sorozatokkal, az otthoni, más szempontból (határidők által nem igazán nyomott) stresszes életünkkel.

6. Küldhetünk a babáról fényképet is néha, például jó alkalom egy szülinap vagy hasonló. De volt, aki a vállalati teljesítményértékeléssel elemezte gyermekét egy oldalban, azt küldte körbe nagy sikerrel. Sőt, akad, aki rendszeresen ír beszámolót "Nicsak, ki beszél" stílusban. Ezekkel rendszeresen bele lehet kerülni a köztudatba.

7. Érdemes tartani a kapcsolatot néhány olyan kollégával is, akik ugyancsak szültek. Hogy ki hogyan csillapít lázat, hogyan és mivel eteti nehezen szopizó gyerkőcét, vagy kinek mikor jöttek ki az első fogai, fontos infótartalmak, melyet szeretnénk másokkal is megosztani. Ezáltal nemcsak jobban megismerhetik egymást a kollegák és baráti szálak is szövődhetnek, hanem a későbbi visszatérés után könnyebb lehet együtt dolgozni.

8. Az eljövetelünkkel új helyet biztosítunk mások számára a karrierépítésben. Őrizzük jól az utóddal ezt a kapcsolatot. Ez főleg akkor könnyű, ha részt vettünk utódunk kiválasztásában, felnevelésében. Az Ördög Prádát visel című film végén Meryl Streep listát ír, melynek köszönhetően a vállalati erős pozíciója megmarad. Egy ilyen "kapcsolati lista" "karbantartása" mindig jól jöhet.

9. A tapasztalat azt mutatja, hogy a felettesek nagy része kb. negyed vagy fél évente telefonál egyet. Ezt mi is megtehetjük, örülni fognak. Érdemes érdeklődni a szervezet hogylétéről, melynek alapot adhatnak újságcikkek vagy egyéb hírek. Illetve lehet érdeklődni álláslehetőségekről, és ismét megerősíthetjük, mikor szeretnénk visszatérni.

10. Ha ennyi szálon tartjuk a kapcsolatot, akkor informálisan megtudhatjuk, mikor szabadul fel egy pozíció. Nem biztos, hogy eszükbe jutunk majd ( egy esetleg későbbi megjelölt visszatérési dátum miatt), de mi akkor már telefonon jelentkezhetünk is, hogy érdekelne ez a korábbi lehetőség is. Természetesen csak akkor, ha tényleg érdekel.

11. Ha a jelenlegi munkahely mellett több dolog is izgat, érdemes kihasználni a gyermekkel otthon töltött időt, és belevágni.

12. Lehet blogot is indítani, hogy benne maradjunk a köztudatban.

13. Érdemes feliratkozni közösségi oldalakra, vagy szakmai közösségi portálokra, és ne lepődjünk meg, ha időnként megtalálnak majd a fejvadászok. Egy ilyen beszélgetés alapján visszajelzést kaphatunk piaci értékünkről. Ilyen módon is építsük a kapcsolatainkat, hiszen nem lehet tudni, melyik kapcsolat mikor jöhet jól.

14. Érdemes elmenni néhány konferenciára esetleg tanfolyamra. Nagy valószínűséggel ezt a felettes is támogatni fogja.
15. A szakirodalom netes követése, saját iparágról való olvasgatás szintén nem érinti a visszatérést majd hátrányosan.

Meddig maradjunk otthon? Ez egyénfüggő, és nagy önismeretet igényel. Egyik felettesem egy olyan országban, ahol a nők nagy része részmunkaidőben is dolgozhat, azt mondta, egy nő esetében soha nem lehet tudni, hogyan gondolkodik majd a munkáról és a karrierről a gyermek megszületése után. Ez a legnagyobb változás ugyanis az életében, és nem tudhatja reálisan felmérni a hatásait.

Emellett az adott ország lehetőségei is meghatározóak: Amerikában a nők egy része 6-8 hét után már (teljes időben) munkába áll, Nyugat-Európában is sokan 12-16 hét után, valamelyest csökkentett munkaidővel ismét dolgozni járnak, ezért ezekben az országokban, nem is igazán téma, hogy miként maradjanak a gyermeket vállaló nők a munkáltató látószögében.

Révai Krisztina
  • 2024.07.10GDPR A HR-BEN: ADATVÉDELEM A MUNKAHELYEN Programunkon gyakorlati oldalról tekintjük át a munkaviszonnyal összefüggésben leggyakrabban előforduló kérdéseket, tipikus buktatókat és lehetséges hibákat, melyek az elmúlt 6 év során a GDPR szabályozás létrejöttét követően felmerültek.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.05Business Beach Conference Az Ingatlan Regatta már 8 éve köti össze az ingatlanpiac legfontosabb szereplőit egy különleges sporteseménnyel. Az idei évtől kezdve, Litkey Farkassal közös szervezésben “új” eseményként csatlakozik hozzánk a Bankár Kupa.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.26Best Practice Fórum - Roto A Fórum Célja: A Digitalizációs és Lean szemléletű folyamatfejlesztések sikeres vállalati megoldásainak, jó gyakorlatainak megosztása a fórum résztvevői között. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.10.02Tréning Kerekasztal Konferencia 2024. A 2024-es, őszi Tréning Kerekasztal Konferenciánk célja, hogy a résztvevők sokféle megközelítést kapjanak arról, a technológia hogyan épülhet be a tréningek világába.info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Felsővezetők a Linkedinen: hogyan lehet jól csinálni?

OTP, Magyar Telekom, Continental. Három nagyvállalat, ahol a felsővezetők is használják a Linkedint. Nemcsak passzívan, hanem posztolnak is. A múlt... Teljes cikk

A dolgozók kétharmada heti 1-2 meetinget időpocsékolásnak tart

Magyarország első országos reprezentatív produktivitás kutatása egyebek közt arra keresett választ, hogy a hazai fehérgalléros dolgozók napi... Teljes cikk

Az empatikus munkahelyi vezetés sokkal hasznosabb, mint egy szál nőnapi virág!

Március 8-án ünnepeljük a nemzetközi nőnapot. Azonban az egynapos ünneplésnél sokkal fontosabb, hogy a nők minden nap komfortosan és biztonságosan... Teljes cikk