Megjelent: 3 hete

Újévi fogadalmak előtt

Mindenki arról ír és beszél, hogy ebben az évben az elfogadást és az elengedést tanuljuk meg, de vegyük észre, hogy ezeket a magas lélektani képességeket nem úgy tanuljuk, hogy egyszer csak megéljük őket hanem úgy, hogy elveszítünk dolgokat vagy elveszik tőlünk.

Elveszítünk munkákat, emberi kapcsolódásokat, helyzeteket, lehetőségeket. Nem szeretnénk elengedni ezeket csak akadályoztatva vagyunk és nem kapjuk meg. Ez egy nagyon kemény tanítás a sorstól, a környezetünktől a vírustól vagy a Teremtőtől. Mindenki azt okolja amiben hisz.

Nem választottuk ezt a helyzetet, hanem kaptuk és ezáltal bele van tolva a fejünk a hibáinkba. Olyan ez mint mikor valaki évekig bántja magát vagy a környezetét, és egyszer csak beteg lesz a semmiből. Nincs más út ilyenkor, mint harcolni vagy menekülni. Ha valaki felveszi a harcot, akkor meggyógyul és túlél, de ha menekül vagy feladja, akkor veszít vagy meghal a végén. De mivel is harcolunk?

Nem a betegséggel vagy a munkaadóval, aki kirúg vagy a szabályokkal, amik korlátoznak a COVID idején, mert azokkal nem lehet. Önmagunk gyenge részeivel kell harcolni, nem a külső dolgokkal. Nem a helyzeteket, munkákat és embereket vagy a betegséget kell elengedni, hanem az ezt okozó rossz működéseinket, mint a lustaság, a türelmetlenség, a telhetetlenség, kinek mi a gyengéje.

Felsorolhatjuk a hét főbűnt, ahol ki-ki kiválaszthatja, melyik bűn a sajátja és ha azon dolgozik, változtat vagy legyőzi önmagában, akkor minden külső kihívást is képes megoldani. A hét főbűn: kevélység (büszkeség, gőg), fösvénység (kapzsiság, zsugoriság), bujaság, irigység, torkosság (mohóság), harag és jóra való restség (lustaság). Persze mindegyik gyengeséget elkövetjük, de mindenkinek van egy keresztje, amiben a legrosszabb. Ezt kell legyőzni és utána bármit elengedünk vagy elfogadnunk, mert rájövünk, hogy nem is azokra volt szükségünk a boldogságunkhoz hanem a saját erőnkre.

Most jön az a kérdés: hogyan győzzem le a gyengeségeimet?

Ez a legnehezebb kérdés, mert keveseknek sikerül. A gyengeségeink a függőségeink is, vagyis ezektől érezzük jól magunkat a mindennapokban, ezért nehezen engedjük el őket. Aki a restség vagyis lustaság bűnét cipeli, az természetesen jobban érzi magát akkor, ha inkább olvasgat vagy tévézget ahelyett, hogy edzene vagy dolgozna.

Akit a zsugoriság és pénzimádat tesz boldoggá, azt minden döntésében az irányít, hogy mennyire hasznos neki az az ember, munka vagy helyzet. Számára az az öröm, ha a nap végén látja, mennyi van aznap a bankszámláján.

Nem tudunk függőségből úgy kilépni, hogy csak egy picit változtatunk. Ma egy kicsit szorgalmasabb leszek 1-1 órát vagy ma egy kicsit elfogadóbb és segítőkészebb leszek. A változáshoz nagy elhatározás kell és teljes életmódváltás! Ugyanolyan függőségek ezek a hibás viselkedések, mint a szenvedélybetegségek. Százból öt alkoholista áll fel és hagyja abba az ivást. Annak sikerül, aki végleg leteszi a poharat. Félig nem lehet kijönni a függőségből. Aki le akarja tenni a keresztjét, ami a boldogtalanságát vagy sikertelenségét okozza, annak véglegesen változtatnia kell.

Kevesen képesek erre és a sok sikert ígérő könyv elolvasása után azért lesz kevés (százból öt) akinek sikerül megcsinálnia a szerencséjét, mert sehol nem írják le, hogy ez az út nehéz és kőkemény lemondásokkal jár. Persze, ha ez oda lenne írva egy sikerkalauz elejére, akkor az emberek meg se vennék, hiszen ki akar a szenvedésért fizetni?!

Ha megkérdezek száz embert, öt mondja azt, hogy azt az életet éli, amire vágyott. Az az öt alázattal meg is harcolt és dolgozott a sikeréért, és valószínűleg több erőfeszítést tett bele az útba, mint mások.

A mostani akadályokkal teli időszak egy nagy lehetőség arra, hogy külső kényszerítő erők és nehézségek segítségével legyőzzük önmagunkat. A legsikeresebb elvonókúrák azok, ahol a legkeményebb kereteket adják a függőknek a kezelés alatt.

Most is kemények a paraméterek és sok a váratlan helyzet, de ha észrevesszük mit tanítanak ezek a nehézségek és szembenézünk a hét főbűn közül a sajátunkkal, akkor nyerhetünk és győztesen jöhetünk ki ebből az időszakból.

Szóval nézz szembe önmagaddal, ébredj rá a gyengeségedre és harcolj!

Tóvári Zsuzsanna
Hammel & Hochreiter Chief Relationship munkatársa


Nyitókép: Tim Mossholder on Unsplash
  • 2021.01.30Videokonferenciás 2 napos Scrum Master képzés A két napos intenzív, gyakorlat-orientált tréning szerepjátékokon és szimulációkon keresztül segít a résztvevőknek megérteni, hogyan alkalmazhatóak a legkülönbözőbb projektekben a Scrum alapelvei. Kitérünk arra is, hogy mikor érdemes használni a Scrumot, és mikor nem. Részletek Jegyek
  • 2021.02.04Stratégiai- és teljesítmény controlling A vezetők elmondása alapján a controlling gyakran utókalkuláció fókuszú, célja a pénzügyi számvitel kiszolgálása. Ez a kutatás is rávilágít arra, hogy kimutathatóan sikeresebbek azok a vállalatok, ahol a vezetők támaszkodhatnak a controller tevékenységére. Részletek Jegyek
  • 2021.02.23 Adatvédelmi tisztviselő képzés Megújult blended képzésünk során a jogi háttér áttekintése mellett gyakorlati példák, megtörtént esetek és a résztvevők által hozott problémák közös elemzése segíti a szabályok értelmezését először e-learning, majd egy online konzultációs nap keretein belül. Részletek Jegyek
  • 2021.03.08 Vezetői kommunikáció és konfliktuskezelés képzés A képzés célja a szervezeten belül eredményes és hatékony kommunikáció feltételeinek és eszközeinek megismerése és begyakorlása, a résztvevők kommunikációs kultúrájának fejlesztése - A személyes és a vezetői kommunikáció hatásfokának és eredményességének javítása - A szervezeten belül eredményes és hatékony együttműködés és konfliktuskezelés alapjainak megismerése Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Mit ad a transzformációs coaching?

Pozsik Darinka a Coaching Határok Nélkül bloggere jelenti a világ legnagyobb online coach képzési fórumáról (WBEC) Marcia Reynolds előadásáról. Teljes cikk

Mennyit keresnek a coachok? Mit várnak tőlük az ügyfelek? - az Országos Coaching kutatás friss eredményei

Továbbra is a nők vannak a coachok között többségben. Nőtt a vidéki szakemberek aránya, mert van rájuk fizetőképes kereslet. Ugyanakkor a jelentős... Teljes cikk

Kilépve a komfortzónából - amikor a fiatalok mentorálják az idősebbeket

Vajon milyen vezetői kérdésekről, dilemmákról beszélgetni egy pályája elején járó kollégával? Ez egy vezetőnek komfortzónán kívüli feladat.... Teljes cikk