kapubanner for mobile
Szerző: HR Portal
Megjelent: 2 éve

Valóban a fegyelmi az egyetlen eszköz?

Miért kockázatos eszköz a fegyelmi, és miért érdemes más eszközökhöz nyúlnia a vezetőnek? Erről is beszélnek majd részletesebben a 2022. október 5-én rendezett Tréning Kerekasztal konferencián Illyés Kinga és Rózsa Tímea Ágota, az ICG Integrated Consulting Group trénerei.

Rózsa Tímea Ágota, ICG-

Miért nem javítja a fegyelmik alkalmazása a vállalat eredményességét?

Tapasztalatunk szerint a vezetők fegyelmit csak a legvégső esetben adnak, mert alkalmazása kockázatos - különösen a mostani munkaerőhiányos időben - végletes következményei vannak, nem ad lehetőséget a vezetőnek arra, hogy humánusan járjon el.

Sok esetben a vezetőnek nincs rendszerszintű eszköze arra, hogy a kisebb fajsúlyú, de beavatkozást igénylő esetekben hatást érjen el. A munkavállaló azt élheti meg, hogy a tetteinek következménye nincs arányban azzal amit tett, hiszen ha a vezető adott is korábban visszacsatolást annak nincs nyoma.

Egy igazságos és következetes figyelmeztetési és jutalmazási rendszerrel a tanulás kerül a fókuszba: egyéni fejlesztés és gyökérokok feltárása, javítása.

Mi a helyzet a jutalmazási oldallal?

Fontos, hogy visszacsatolási rendszer egyensúlyban legyen, hiszen csak akkor tudjuk jól fogadni a fejlesztésre irányuló visszajelzéseket, ha biztosak lehetünk abban, hogy az erőfeszítéseinket is elismerik.

A következetes és mások számára is transzparens pozitív visszajelzés azért is nagyon fontos hogy megerősíthessük, tanulhassuk a jó viselkedésmintákat. Éppen ezért nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a rendszer mindenki számára könnyen érthető, átlátható legyen és egyszerű elvekre épüljön.  

Jöjjön el a 2022-es Tréning Kerekasztal Konferenciára, 2022. október 5-én, az Anantara New York Palace Budapest Hotelbe!

A konferencia, több évtizedes hagyományt követve, az aktuális szervezeti és HR kihívásokra ad válaszokat és bemutatja a magyar piac vezető tréningcégeinek legújabb fejlesztéseit és tapasztalatait. Válaszok a folyamatos változásra, stresszre, fluktuációra és a hibrid működésre. 

Izgalmas előadások és tartalmas workshopok egész nap. 500+ év szervezetfejlesztési tapasztalat egy helyen. Nyeremények 1 millió Ft értékben. A program üzleti vezetőknek, cégvezetőknek, HR vezetőknek, HR Business Partnereknek és vállalati képzési és fejlesztési szakembereknek szól.

Jelentkezzen most! További részleteket itt talál.

Illyés Kinga, ICG

Illyés Kinga

Miért nem elegendő a már most is működő bónuszrendszer?

Leggyakrabban a bónuszrendszerek a KPI-okkal mérhető teljesítményt ismerik el, ugyanakkor nem veszik figyelembe az egyéni hozzáállást magatartást, ami a csapat teljesítményét pozitív és negatív irányba is befolyásolhatja. A figyelmeztetési és jutalmazási rendszer nem a bónuszrendszer kiváltására hanem annak kiegészítésére törekszik.

A központilag működtetett bónuszrendszerrel szemben a jutalmazási és figyelmeztetési rendszer egyik legfontosabb alapelve a vezetői felhatalmazás – a munkatárs közvetlen vezetője jogosult a jutalmazás/ figyelmeztetés alkalmazására – ezzel eszközt adva a vezetők kezébe a gyors és azonnali intézkedésre.

Jelentkezés és a program további részletei: https://www.hrportal.hu/trening-kerekasztal-2022/

Nyitóképen: Rózsa Tímea Ágota

  • 2024.07.10GDPR A HR-BEN: ADATVÉDELEM A MUNKAHELYEN Programunkon gyakorlati oldalról tekintjük át a munkaviszonnyal összefüggésben leggyakrabban előforduló kérdéseket, tipikus buktatókat és lehetséges hibákat, melyek az elmúlt 6 év során a GDPR szabályozás létrejöttét követően felmerültek.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.05Business Beach Conference Az Ingatlan Regatta már 8 éve köti össze az ingatlanpiac legfontosabb szereplőit egy különleges sporteseménnyel. Az idei évtől kezdve, Litkey Farkassal közös szervezésben “új” eseményként csatlakozik hozzánk a Bankár Kupa.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.26Best Practice Fórum - Roto A Fórum Célja: A Digitalizációs és Lean szemléletű folyamatfejlesztések sikeres vállalati megoldásainak, jó gyakorlatainak megosztása a fórum résztvevői között. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.10.02Tréning Kerekasztal Konferencia 2024. A 2024-es, őszi Tréning Kerekasztal Konferenciánk célja, hogy a résztvevők sokféle megközelítést kapjanak arról, a technológia hogyan épülhet be a tréningek világába.info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Kiderült, mennyire dolgoznak hatékonyan és a magyar fehérgallérosok

A hibrid munkavégzésre hosszabb távon is fel kell készülnünk: a magyar szellemi munkát végzők több mint egyharmada legalább egy-két napot... Teljes cikk

Dolgozói motiváció 2024 - top 10 nem pénzbeli motivációs eszköz

Nem csak a pénz számít - a vállalatok folyamatosan dolgoznak azon, hogy különböző, béren kívüli motivációs eszközökkel is javítsák a... Teljes cikk

Végre egy jó hír: meglepően gyorsan alkalmazkodtak a polikrízishez a női felsővezetők

Megnövekedett munkaterhelésük ellenére optimisták a női felsővezetők a vállalati növekedést, a társadalmi változásokat, a nemek közötti... Teljes cikk