kapubanner for mobile
Szerző: HR Portal
Megjelent: 2 éve

Valóban a fegyelmi az egyetlen eszköz?

Miért kockázatos eszköz a fegyelmi, és miért érdemes más eszközökhöz nyúlnia a vezetőnek? Erről is beszélnek majd részletesebben a 2022. október 5-én rendezett Tréning Kerekasztal konferencián Illyés Kinga és Rózsa Tímea Ágota, az ICG Integrated Consulting Group trénerei.

Rózsa Tímea Ágota, ICG-

Miért nem javítja a fegyelmik alkalmazása a vállalat eredményességét?

Tapasztalatunk szerint a vezetők fegyelmit csak a legvégső esetben adnak, mert alkalmazása kockázatos - különösen a mostani munkaerőhiányos időben - végletes következményei vannak, nem ad lehetőséget a vezetőnek arra, hogy humánusan járjon el.

Sok esetben a vezetőnek nincs rendszerszintű eszköze arra, hogy a kisebb fajsúlyú, de beavatkozást igénylő esetekben hatást érjen el. A munkavállaló azt élheti meg, hogy a tetteinek következménye nincs arányban azzal amit tett, hiszen ha a vezető adott is korábban visszacsatolást annak nincs nyoma.

Egy igazságos és következetes figyelmeztetési és jutalmazási rendszerrel a tanulás kerül a fókuszba: egyéni fejlesztés és gyökérokok feltárása, javítása.

Mi a helyzet a jutalmazási oldallal?

Fontos, hogy visszacsatolási rendszer egyensúlyban legyen, hiszen csak akkor tudjuk jól fogadni a fejlesztésre irányuló visszajelzéseket, ha biztosak lehetünk abban, hogy az erőfeszítéseinket is elismerik.

A következetes és mások számára is transzparens pozitív visszajelzés azért is nagyon fontos hogy megerősíthessük, tanulhassuk a jó viselkedésmintákat. Éppen ezért nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a rendszer mindenki számára könnyen érthető, átlátható legyen és egyszerű elvekre épüljön.  

Jöjjön el a 2022-es Tréning Kerekasztal Konferenciára, 2022. október 5-én, az Anantara New York Palace Budapest Hotelbe!

A konferencia, több évtizedes hagyományt követve, az aktuális szervezeti és HR kihívásokra ad válaszokat és bemutatja a magyar piac vezető tréningcégeinek legújabb fejlesztéseit és tapasztalatait. Válaszok a folyamatos változásra, stresszre, fluktuációra és a hibrid működésre. 

Izgalmas előadások és tartalmas workshopok egész nap. 500+ év szervezetfejlesztési tapasztalat egy helyen. Nyeremények 1 millió Ft értékben. A program üzleti vezetőknek, cégvezetőknek, HR vezetőknek, HR Business Partnereknek és vállalati képzési és fejlesztési szakembereknek szól.

Jelentkezzen most! További részleteket itt talál.

Illyés Kinga, ICG

Illyés Kinga

Miért nem elegendő a már most is működő bónuszrendszer?

Leggyakrabban a bónuszrendszerek a KPI-okkal mérhető teljesítményt ismerik el, ugyanakkor nem veszik figyelembe az egyéni hozzáállást magatartást, ami a csapat teljesítményét pozitív és negatív irányba is befolyásolhatja. A figyelmeztetési és jutalmazási rendszer nem a bónuszrendszer kiváltására hanem annak kiegészítésére törekszik.

A központilag működtetett bónuszrendszerrel szemben a jutalmazási és figyelmeztetési rendszer egyik legfontosabb alapelve a vezetői felhatalmazás – a munkatárs közvetlen vezetője jogosult a jutalmazás/ figyelmeztetés alkalmazására – ezzel eszközt adva a vezetők kezébe a gyors és azonnali intézkedésre.

Jelentkezés és a program további részletei: https://www.hrportal.hu/trening-kerekasztal-2022/

Nyitóképen: Rózsa Tímea Ágota

  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Dolgozói motiváció 2024 - top 10 nem pénzbeli motivációs eszköz

Nem csak a pénz számít - a vállalatok folyamatosan dolgoznak azon, hogy különböző, béren kívüli motivációs eszközökkel is javítsák a... Teljes cikk

Végre egy jó hír: meglepően gyorsan alkalmazkodtak a polikrízishez a női felsővezetők

Megnövekedett munkaterhelésük ellenére optimisták a női felsővezetők a vállalati növekedést, a társadalmi változásokat, a nemek közötti... Teljes cikk

A nők által alapított startupokhoz csak a befektetések 1%-a jut el - így lehetne ezen változtatni

Továbbra is jelentős szakadék tátong a férfiak és a nők esélyei között a startupszektorban. Közép-Kelet-Európában a befektetések 94%-a... Teljes cikk