Szerző: HR Portal
Megjelent: 1 hónapja

Valóban a fegyelmi az egyetlen eszköz?

Miért kockázatos eszköz a fegyelmi, és miért érdemes más eszközökhöz nyúlnia a vezetőnek? Erről is beszélnek majd részletesebben a 2022. október 5-én rendezett Tréning Kerekasztal konferencián Illyés Kinga és Rózsa Tímea Ágota, az ICG Integrated Consulting Group trénerei.

Miért nem javítja a fegyelmik alkalmazása a vállalat eredményességét?

Tapasztalatunk szerint a vezetők fegyelmit csak a legvégső esetben adnak, mert alkalmazása kockázatos - különösen a mostani munkaerőhiányos időben - végletes következményei vannak, nem ad lehetőséget a vezetőnek arra, hogy humánusan járjon el.

Sok esetben a vezetőnek nincs rendszerszintű eszköze arra, hogy a kisebb fajsúlyú, de beavatkozást igénylő esetekben hatást érjen el. A munkavállaló azt élheti meg, hogy a tetteinek következménye nincs arányban azzal amit tett, hiszen ha a vezető adott is korábban visszacsatolást annak nincs nyoma.

Egy igazságos és következetes figyelmeztetési és jutalmazási rendszerrel a tanulás kerül a fókuszba: egyéni fejlesztés és gyökérokok feltárása, javítása.

Mi a helyzet a jutalmazási oldallal?

Fontos, hogy visszacsatolási rendszer egyensúlyban legyen, hiszen csak akkor tudjuk jól fogadni a fejlesztésre irányuló visszajelzéseket, ha biztosak lehetünk abban, hogy az erőfeszítéseinket is elismerik.

A következetes és mások számára is transzparens pozitív visszajelzés azért is nagyon fontos hogy megerősíthessük, tanulhassuk a jó viselkedésmintákat. Éppen ezért nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a rendszer mindenki számára könnyen érthető, átlátható legyen és egyszerű elvekre épüljön.  

Jöjjön el a 2022-es Tréning Kerekasztal Konferenciára, 2022. október 5-én, az Anantara New York Palace Budapest Hotelbe!

A konferencia, több évtizedes hagyományt követve, az aktuális szervezeti és HR kihívásokra ad válaszokat és bemutatja a magyar piac vezető tréningcégeinek legújabb fejlesztéseit és tapasztalatait. Válaszok a folyamatos változásra, stresszre, fluktuációra és a hibrid működésre. 

Izgalmas előadások és tartalmas workshopok egész nap. 500+ év szervezetfejlesztési tapasztalat egy helyen. Nyeremények 1 millió Ft értékben. A program üzleti vezetőknek, cégvezetőknek, HR vezetőknek, HR Business Partnereknek és vállalati képzési és fejlesztési szakembereknek szól.

Jelentkezzen most! További részleteket itt talál.

Illyés Kinga, ICG

Illyés Kinga

Miért nem elegendő a már most is működő bónuszrendszer?

Leggyakrabban a bónuszrendszerek a KPI-okkal mérhető teljesítményt ismerik el, ugyanakkor nem veszik figyelembe az egyéni hozzáállást magatartást, ami a csapat teljesítményét pozitív és negatív irányba is befolyásolhatja. A figyelmeztetési és jutalmazási rendszer nem a bónuszrendszer kiváltására hanem annak kiegészítésére törekszik.

A központilag működtetett bónuszrendszerrel szemben a jutalmazási és figyelmeztetési rendszer egyik legfontosabb alapelve a vezetői felhatalmazás – a munkatárs közvetlen vezetője jogosult a jutalmazás/ figyelmeztetés alkalmazására – ezzel eszközt adva a vezetők kezébe a gyors és azonnali intézkedésre.

Jelentkezés és a program további részletei: https://www.hrportal.hu/trening-kerekasztal-2022/

Nyitóképen: Rózsa Tímea Ágota

  • 2022.10.11HR Fest 22 - Forgatókönyvek sűrűjében Újra jön a HR-világ legmeghatározóbb szakmai eseménye. Ősszel újra vár a HR Fest az Akvárium Klubban, ahol ezúttal a gyors változásokra és a közeledő sötét felhőkre fókuszálunk. Neked van már forgatókönyved? Részletek Jegyek
  • 2022.10.11XIX. Magyar Munkajogi Konferencia Atipikus munkajogviszonyok, munkaszerződés és munkajogviszony tartalma, határozott idejű jogviszony sajátosságai. Milyen kihívásokkal kell a cégeknek jelenleg szembenézniük munkaügyi kérdésekben? Nem érdemes hiányoznia a XIX. Munkajogi Konferenciáról. Részletek Jegyek
  • 2022.10.13TÉR workshop - Legyél a teljesítményértékelés szakértője! Miről lesz szó? TÉR bevezetés lépései, szakmai újdonságok, legjobb gyakorlatok, működtetéssel kapcsolatos szakmai titkok. A rendezvény ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Részletek Jegyek
  • 2022.11.09Új EU-s irányelvek a Munka Törvénykönyvében Jelentős munkaügyi adminisztratív feladat ősz elején - két irányelv átültetésével módosul a munka törvénykönyve. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Egyénre szabott feladatkört kapnak a Magyar Postánál a megváltozott munkaképességűek

A Magyar Posta Tegyünk Együtt! programja elindulása óta mintegy 60%-kal nőtt a megváltozott munkaképességű munkavállalók száma a vállalatnál. Teljes cikk

Valóban a fegyelmi az egyetlen eszköz?

Miért kockázatos eszköz a fegyelmi, és miért érdemes más eszközökhöz nyúlnia a vezetőnek? Erről is beszélnek majd részletesebben a 2022.... Teljes cikk

Sokszínű csapatoké a jövő!

Miért hasznos a sokszínűség és miért érdemes ezzel a mai munkahelyeken is kiemelten foglalkozni? Erről kérdeztük Greff Rékát, a Develor... Teljes cikk