Megjelent: 5 éve

Ettől félnek a legjobban a vezérigazgatók világszerte

Az idén tavasszal készült kutatás 10 állam - Ausztrália, Kína, Franciaország, Németország, India, Olaszország, Japán, Spanyolország, az Egyesült Királyság és az Egyesült Államok - kilenc iparágában tevékenykedő 1278 vezérigazgatót kérdezett arról, mit várnak a következő három évtől.

A KPMG "Global CEO Outlook 2015" összefoglaló szerint a nagyvállalatok ügyvezetőit jelenleg foglalkoztató legfőbb problémák az új növekedési stratégiák, az ügyfélközpontúság, a földrajzi terjeszkedés, a költségcsökkentés, a gyorsabb piaci áttörés és az innováció elősegítése.

Mi miatt aggódnak a vezetők?

A válaszadók 86 százaléka hároméves távlatban az ügyfelek lojalitása miatt aggódik, 74 százalék az újabb piaci szereplőktől tart, 72 százalék a technológiai lemaradástól fél, 68 százalékukat a versenytársak előretörése foglalkoztatja, 66 százalék pedig termékei és szolgáltatásai piacképességének fenntarthatóságát félti.

Az európai CEO-k 70 százaléka, valamint az ázsiaiak 68 százaléka saját vállalata növekedési ütemét is pozitívabban látja, mint a megelőző évben. Az Egyesült Államokban a felső vezetők 19 százaléka optimistább az előző évhez képest, 46 százalékuk pedig hasonlóan látja a gazdaság jövőjét, mint 2014-ben.

A KPMG szerint a vezetők tisztában vannak azzal, hogy szükség van az üzleti modellek átgondolására a fennmaradás és a fejlődés érdekében, a vezetők 29 százaléka vélte úgy, hogy vállalata jelentősen átalakul majd a következő három évben, 44 százalékuk pedig csak "viszonylag elégedett" a jelenlegi üzleti stratégiával. Ennek ellenére a megkérdezettek 56 százaléka még nem tett lépéseket, hogy új pályára állítsa vállalkozását, csaknem harmaduk szerint pedig cégük sokkal kevesebb kockázatot vállal, mint amennyi a globális növekedés érdekében szükséges lenne - olvasható a jelentésben. A vezetők fele a vállalat fejlődési pályáját érintő további kihívásként jelölték meg az adatkezelés és -elemzés, valamint a kiberbiztonság fejlesztését.

Stratégiai célok a következő három évben

A nagyvállalatok ügyvezetőit jelenleg, fontossági sorrendben az új növekedési stratégiák, az ügyfélközpontúság, a földrajzi terjeszkedés, a költségcsökkentés, a gyorsabb piaci áttörés és az innováció elősegítése foglalkoztatja. Arra a kérdésre, hogy növekedésre vagy hatékonyabb működésre összpontosítanak-e a következő három évben, az Egyesült Államok felső vezetőinek 94 százaléka a növekedést jelölte meg, míg ázsiai és európai társaik a hatékonyabb működést emelték ki. Azzal kapcsolatban, hogy jelenleg mi befolyásolja leginkább a vállalat teljesítményét és kilátásait, három dolgot emeltek ki: a világgazdaság növekedését, a szabályozási környezetet és a technológia előretörését.

Amikor arról kérdezték a vezérigazgatókat, mire fordítanak majd jelentős erőforrásokat a következő három évben, az ügyvezetők többsége az országon kívüli terjeszkedést jelölte meg első helyen. Az Egyesült Államok vezetői Európát, azon belül is leginkább Közép-Európát emelték ki elsődleges irányként, majd Dél-Amerikát és Kínát említették. Ezzel szemben Kína, Japán, az Egyesült Királyság, Németország, Spanyolország és Franciaország ügyvezetői az Egyesült Államok felé terjeszkednének elsősorban.

A válaszadó cégek negyede több mint 10 milliárd dollár éves bevétellel rendelkezik. A felmérés 500 millió dollár éves bevétel alatti vállalatok ügyvezetőire nem terjedt ki.
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter