Megjelent: 7 éve

Horváth Krisztina, az SAP Hungary Kft. HR igazgatója

Tizenkét év, négy különböző terület

Horváth Krisztina
A közel egy évtizede HR vezetőként dolgozó szakember karrierje nem hagyományosan indult. Egyetemi tanulmányai kezdetén nem gondolta, hogy a HR területén fog dolgozni. Az emberekkel való foglalkozás igénye azonban már ekkor megmutatkozott. Talán ez is szerepet játszott abban, hogy első, és eddig egyetlen munkahelyére felvételt nyert. Krisztina asszisztensként kezdett a szoftvercég akkori ügyvezetőjénél. Négy éven át kísérte a cégvezető mindennapjait, és így betekintést nyert a menedzsment munkájába. Itt döntötte el, hogy HR-esként fog dolgozni, melynek érdekében elvégezte a szakirányú posztgraduális képzést. Ennek megszerzésekor már a továbblépés külső lehetőségét kereste, amikor felajánlották neki az SAP hazai üzleti operációjáért felelős HR business partneri posztját. Mint mondja, a vezetőség számára a legfontosabb az volt, hogy vallotta az IT cég értékeit, és hittek abban, hogy képes gyorsan fejlődni ennek érdekében. Az új pozícióban már ő is a menedzsment tagjává vált.

Négy évig dolgozott a 100 fős üzleti terület - közte pl. az értékesítők, a tanácsadók, a vállalati funkciók - HR vezetőjeként. "One man show"-ként végezte a HR feladatokat, melyből ugyanakkor rengeteget tanult.

Nemzetközi vizeken

Az üzleti szoftvercég globális átalakítása a 2000-es évek közepén indult el, egységesítették a különböző folyamatokat, és melynek keretében a nemzetközi legjobb gyakorlatokat kellett kiterjesztenie a magyar leányvállalatra.

"A koncepcióváltás egyik későbbi lépése az volt, hogy a három helyi, különböző üzleti terület HR-es pozícióit egybevonták, és meghirdették e posztot. Az interjúk alatt találkoztam az egyik regionális HR vezetővel, aki már a következő napon projektvezetői állást ajánlott, amit rövid gondolkodás után el is fogadtam" - emlékszik vissza Krisztina.

A 2010-es évet így már több országra kiterjedő HR projektek irányításával kezdte, majd hamarosan az egész EMEA (Európa, Közel-Kelet, Afrika) HR projektjeit kezelő iroda vezetője lett. Itt az egyes régiók, mint pl. Skandináv országok HR igazgatójával dolgozott együtt, és a globális stratégiaalkotás, végrehajtás világában is részt vett. E korszakból származik karrierje legnagyobb sikere. Őt választották ki egyedüli HR-szakemberként - a régió vezetőjének személyes ajánlására - egy olyan incentív útra, amelyekre csak azon értékesítők kapnak meghívást, akik tervüket akár kétszeresen is túlteljesítik.

Ám Krisztina számára a mindennapi sikerek is legalább olyan fontosak, melyeknek köszönhetően több európai, közel-keleti, afrikai ország HR vezetőjének bizalmát is bírja, és példaképeknek tekintett HR-es szaktekintélyekkel, tanácsadókkal dolgozhatott közösen.

Újra Magyarországon

2014-es év elején, a nemzetközi HR világ ügyeivel foglalkozva kapott olyan felkérést, amelyet személyes kihívások, és a továbbfejlődés lehetősége miatt fogadott el. Mint kiderült, jóval nagyobb feladatok várták a hazai HR igazgatói poszton, mint azt az elején látni lehetett.
Az SAP Hungary Kft. történetének legnagyobb munkaerő bővítését vezényelte le, és mely növekedés az idei évben is folytatódik. A több száz ember felvétele, a szervezetbe való integrálása folyamatos munkát ad a meglévő HR vezetői feladatok, mint például a menedzsment támogatása mellett.

Horváth Krisztina egy ötfős szakmai csapattal látja el a több mint 600 főt foglalkoztató szoftvervállalat HR feladatait. A vállalat tavaly nyerte el az egyik legjobb hazai munkahely díját, amely a HR vezető egyik célja is volt. A díj megnyerése számára azt bizonyítja, hogy a HR terület eredményesen tudja segíteni vállalat vezetését abban, hogy egy üzletileg sikeres cég a munkaerőpiacon is vonzó legyen.

A szakember hitvallása szerint a HR folyamatosan változik annak érdekében, hogy támogatni tudja a változó üzletvitelt, és az ezzel módosuló igényeit. Ennek szellemében fogalmazta meg Horváth Krisztina a saját mottóját: "akkor lehetsz sikeres, ha folyamatosan kiállsz azon értékek mellett, amelyeket képviselsz, de tudd, néha kompromisszumokat kell kötni."

A HR igazgató hobbija a nyelvtanulás, a különböző kultúrák megismerése, és amikor teheti, szabadidejét családjával, barátaival tölti.
  • 2022.02.01Munkaügyi adatvédelem (GDPR HR-eseknek) Blended képzésünk során a tananyag általános elméleti részét, mely tartalmazza az alapfogalmak, jogalapok és törvények összefoglalását először e-learning videó formában sajátíthatja el. A videó megtekintése után egy fél napos konzultáció keretein belül, feldolgozásra kerül a tananyag további része, melyet online vagy tantermi formában hirdetünk meg. Részletek Jegyek
  • 2022.02.04Sikeres évem lesz! Csoportos coaching az eredményes évért 2022 első heteit éljük. Álmodozunk és tervezgetünk; mi mindent akarunk megvalósítani az idén? Aztán elröppennek a hetek és a hónapok, és azt vesszük észre, hogy sehol sem tartunk ezekkel a tervekkel. Ilyekor elgondolkodunk: hogy lesz ebből sikeres év?! Lehet, hogy veled is megtörtént már ez. Ha azt akarod, hogy az idén másképp legyen, érdemes felkészülni rá! Jelentkezz az eseményre, ahol eszközöket és inspirációt kapsz a tudatos évtervezéshez! Találkozunk? Részletek Jegyek
  • 2022.03.07Hetes Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. A képzés 3 héten keresztül, 2 hétköznap este valósul meg. Igény esetén 3 munkanapra is szervezhető. Részletek Jegyek
  • 2022.04.22BEMUTATKOZIK A teamwork2022 Képzelj el egy olyan kétnapos csapatépítő képzést, amely minden részletében a Te vállalati csapatodról szól. Jelentkezzetek az ország első csapatépítő eseményére, amelyre háromfős vállalati csapatokat várunk! Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Koscsóné Kolkopf Judit, a Józsefvárosi Egyesített Bölcsődék vezetője

„Az Év Felelős Foglalkoztatója 2017” pályázat nyertese a közszféra szervezetei kategóriájában a Józsefvárosi Egyesített Bölcsődék.... Teljes cikk

Arnhoffer András, az Észak-zalai Víz- és Csatornamű Zrt. elnök-vezérigazgatója

„Az Év Felelős Foglalkoztatója 2017” pályázat nyertese, az 51-500 főt foglalkoztató szervezetek kategóriájában, az Észak-zalai Víz- és... Teljes cikk

Bertók Attila, a Webstar Csoport cégvezetője

„Az Év Felelős Foglalkoztatója 2017” pályázat nyertese az 1-50 főt foglalkoztató szervezetek kategóriájában a Webstar Csoport Kft. Bertók... Teljes cikk