Megjelent: 11 hónapja

Iskolakezdési támogatás – hogyan adjuk 2017-ben?

Bár magasabb a  közterhe (43,66%), sokan terveznek idén is iskolakezdési támogatást adni a  munkatársaiknak. Már júliusban érdemes foglalkozni a kérdéssel. Melyek a legfontosabb szabályok? Aki összefoglalja: Fata László cafeteria szakértő.

Bár magasabb a  közterhe (43,66%), sokan terveznek idén is iskolakezdési támogatást adni a  munkatársaiknak. Már júliusban érdemes foglalkozni a kérdéssel. Melyek a legfontosabb szabályok? Aki összefoglalja: Fata László cafeteria szakértő.

Az iskolakezdési támogatást 2017-ben a tanévkezdést megelőző 60. naptól  adhatjuk év végéig. Mivel a szülők örülnek, ha tényleg megkapják ezt a tanévkezdés előtt, így  érdemes már akár júliusban foglalkozni ezzel. Iskolakezdési  támogatást az általános iskolai vagy középiskolai tanévet 2017. szeptemberében  kezdő gyermekekre alapozva adhat a munkáltató a munkavállalójának. 

A  dolgozó akkor kaphat ilyet, ha ő a családi pótlékra jogosult szülő vagy ezzel a  szülővel egy háztartásban élő házastárs. Ez azért is érdekes, mert a családi  pótlék korhatára felett megszűnik a jogosultság. Egy közös gyermek után mindkét szülői igénybe veheti  a munkáltatójánál, ha ezek a pontok igazak rá.

Nincs felső összeghatár

Ami újdonság az idén,  hogy egyes meghatározott juttatásként nincs összeghatár a juttatáshoz, így  tetszés szerinti mértékben adható. A  kizárólag utalvány formájában adható juttatás tankönyvre, taneszközre,  ruházatra költhető.

- Ha valaki csak  átfutja a személyi jövedelemadóról szóló törvényt, bizony nehezen találja  ezeket a 2016-ban részletesen leírt szabályokat – figyelmeztet Fata László  cafeteria szakértő.

Alapos olvasás után  azonban kiderül, hogy valóban benne vannak a személyi jövedelemadóról szóló  törvény 89. paragrafusánál a juttatás szabályai. Eszerint a 2016. december 31-én hatályos szabályozás  szerinti béren kívüli juttatások - melyek már 2017-ben nem jelennek meg a béren  kívüli juttatások közt - idén a 2016. december 31-én hatályos szabályokban  meghatározott feltételek szerint, de az egyedi értékhatárok figyelmen kívül  hagyásával egyes meghatározott juttatásként nyújthatók.

Ajándékutalvánnyal is megoldható

Előfordulhat, hogy a  munkáltató szélesebb körben akarja támogatni az iskolát, óvodát, egyetemet stb.  kezdő gyermekeket vagy éppen azokat a szülőket, akik nem lennének jogosultak  családi pótlékra.

Ha írásban rögzíti a  juttatásban részesülők csoportját, akkor akár ilyen (óvoda, egyetem stb.)  helyzetekre is adhat például rögzített, de rendkívül széles felhasználási körrel  rendelkező ajándékutalványokat szintén egyes meghatározott juttatásként (43,66%  adóval).

  • 2019.11.14recruiTECH BLUE Fizikai munkaerő toborzás – van új a nap alatt? Szerintünk igen! recruiTECH BLUE | 2019. november 14-én a kékgalléros toborzásra koncentrálva, még lazy bird áron Részletek Jegyek
  • 2019.11.15Hogyan változnak a nyugdíjszabályok 2020-ban? Mikor jobb nyugdíjba vonulni a nyugdíj összege szempontjából. Még az idén, vagy inkább jövőre? Ki vonulhat nyugdíjba jövőre, mit jelent a munkáltató számára, ha a munkatárs nyugdíjra jogosulttá válik? Nyugdíj mellett hogyan dolgozhatunk? Mit jelent a munkáltató számára, ha nyugdíjas munkavállalót foglalkoztat? Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Milyen munkaadót keresnek az Y generációs mérnökök?

HR-esek, figyelem! Az idei Műegyetemi Állásbörzén kifaggattuk a pályakezdés előtt álló fiatalokat, mivel lehet a számukra vonzóvá tenni egy... Teljes cikk

Így írjon vonzó álláshirdetést

Látszólag könnyű műfaj, ugyanis mindössze az elvárásokat és a cég által kínált előnyöket kell írásos formába önteni. A valóságban azonban... Teljes cikk

Impresszum

HR Spirit – www.hrspirit.hu Kiadó: Monster Magyarország Kft. 1132 Budapest, Váci út 18.Ügyvezető: Zétényi AnnaFőszerkesztő: Karácsony... Teljes cikk