Megjelent: 13 éve

Legjobb Munkahelyek - 1.PANNONPOWER Társaságcsoport (Nagyvállalatok Kategória)

Adatok: - Cég pontos neve: PANNONPOWER Társaságcsoport - Létszám: 319 fő - Árbevétel: 65.633 E EUR - Iparág: Energia/ Energiaipari berendezések és szolgáltatások - Tevékenységi kör: Villamos energiatermelés, hőtermelés - Tulajdonosi szerkezet: Külföldi jogi személyek tulajdona 99%-ban - Fluktuáció: 4% - Egy főre eső képzési költség: 1996 EUR (55.000 Ft)

A PANNONPOWER Társaságcsoport sikere

A tüzelőanyag-váltás, és a megújuló energiaforrásra alapozott energiatermelés elindítása új fejezetet nyitott a PANNONPOWER Társaságcsoport történetében. Önállóság, felelősség, együttműködés - ezekkel a kifejezésekkel jellemezhető a PANNONPOWER működését meghatározó szervezeti modell, amely a hatékony működés és a közvetlen környezettel történő harmonikus együttműködés körülményeit hivatott megteremteni.

A Közép-Európában majdhogynem példa nélküli, s idehaza számos elismeréssel díjazott technikai korszerűsítés elengedhetetlen velejárója volt a szervezet és a működés korszerűbbé tétele. Ennek során olyan többdimenziós, mátrix-szerű működés váltotta fel a korábbi lineáris modellt, amely a ma alkalmazott legkorszerűbb vállalatirányítási módszerek közé tartozik.
Átfogó műszaki és szervezet-fejlesztési programja révén a PANNONPOWER Társaságcsoport sikeresen alakította ki a Dél-Dunántúl energetikai és környezeti központjának létrehozásához szükséges feltételeket. A korábbinál szélesebb üzleti szerepvállalása révén olyan vállalkozássá nőtte ki magát, melynek jelentősége túlmutat a régió határain. Az anyagi és innovációs forrásokon túl ez a humán háttér biztosította, hogy a vállalatcsoport tevékenységét elisme-rések övezték.

A változásokhoz történő alkalmazkodást Pécsett arra a szakmai és emberi tudásra, és érték-rendre alapoztuk, ami az itt dolgozó emberekben összpontosul, valamint arra a felelős gon-dolkodásra és tevékenységre, amit az alkalmazott szigorú technológia megkövetel.

Munkatársaink komolyan veszik, teljesítik, sőt sokszor kimagasló eredményességgel túl is szárnyalják a követelményeket. Feladataikat a lehető legjobban akarják teljesíteni. Jobban, mint bárki más, és jobban, mint egy nappal azelőtt. Ebben jelentős szerepe van az egymás iránti bizalomnak, az ösztönző munkakörnyezetnek.

A rendszert, jól képzett, a feladataikat ismerő, a társaság céljait támogató emberek működtetik. A változások sikeres kezelése bizonyítja, hogy az itt dolgozókban megvolt a stratégiai programok megvalósításához nélkülözhetetlen, magas szintű szakmai tudás,a minőségi munkavégzés irányába mutató elkötelezettség, a kitartás, az új iránti fogékonyság, a kezdeményezés,a jövőformáláshoz szükséges kreativitás, a csapattársakkal való együttműködés, a folyamatos párbeszéd. Ezeket a tulajdonságokat a PANNONPOWER Társaságcsoportnál magasra értékeljük.

Mindezek az értékek vezettek oda, hogy a PANNONPOWER Társaságcsoport a környezet-gazdálkodási szempontokat prioritásként kezelő, korszerű energia-termelés elkötelezett képviselője. Jelentős kutatásokat folytat az energiafű, illetve nagyüzemi fásszárú energiaültetvé-nyek energetikai célú hasznosítási lehetőségek terén.

A PANNONPOWER Társaságcsoport munkavállalóitól kiemelkedő teljesítményt vár el, ame-yet versenyképes jövedelemmel, sokrétű béren kívüli juttatásokkal, kultúrált munkakörnyezettel, hosszú távon megélhetést és képzési lehetőségeket biztosító ösztönző munkahelyi környezettel ellentételez.

Olyan ösztönző munkakörnyezetet működtet, amely az etikus üzletvitellel kívánja a Felelős Vállalati Polgár személyiségét megteremteni a külső és belső környezetben egyaránt, ezzel is erősítve a társaságcsoport piaci pozícióit.

Forrás: Legjobb Munkahely felmérés, Hewitt
  • 2019.11.14recruiTECH BLUE Fizikai munkaerő toborzás – van új a nap alatt? Szerintünk igen! recruiTECH BLUE | 2019. november 14-én a kékgalléros toborzásra koncentrálva, még lazy bird áron Részletek Jegyek
  • 2019.11.15Hogyan változnak a nyugdíjszabályok 2020-ban? Mikor jobb nyugdíjba vonulni a nyugdíj összege szempontjából. Még az idén, vagy inkább jövőre? Ki vonulhat nyugdíjba jövőre, mit jelent a munkáltató számára, ha a munkatárs nyugdíjra jogosulttá válik? Nyugdíj mellett hogyan dolgozhatunk? Mit jelent a munkáltató számára, ha nyugdíjas munkavállalót foglalkoztat? Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter